Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Το πρωτάθλημα αρχίζει...

Σήμερα Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου και…¨ Το πρωτάθλημα αρχίζει, η εξέδρα πλημμυρίζει γίνεται χαμός σε κάθε γκολ!!! ¨
Επιτέλους έφτασε η μέρα που κάθε ποδοσφαιρόφιλος διψάει για αυτό το γεγονός. Το πρωτάθλημα μόλις ξεκίνησε.
Η ώρα είναι 10 πρωινή. Το ξυπνητήρι χτυπάει επίμονα και στο τέλος σταματά. Ένα τέντωμα στο κρεβάτι είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεπιαστείς από τις πολλές ώρες ύπνου. Ναι, κοιμήθηκες αρκετά το προηγούμενο βράδυ γιατί σήμερα παίζεις μπάλα!!! Το νερό στο πρόσωπο κυλάει και οι τσίμπλες έφυγαν τελείως από τα μάτια. Ανοίγοντας το πατζούρι βλέπεις τον ήλιο να μπαινοβγαίνει στα σύννεφα. Παραμιλάς λέγοντας :¨Αυτό είναι…τέλειος καιρός¨
Το γάλα  με τις φρυγανιές σε περιμένει στο τραπέζι που έχει φροντίσει η μάνα σου για αυτό. Τελειώνοντας με το πρωινό πηγαίνεις να συλλέξεις τα ρούχα σου να τα βάλεις στο σάκο. Φανέλες, κάλτσες, επίδεσμοι, επικαλαμίδες,  ποδοσφαιρικά, λάδια και αλοιφές όλα έτοιμα να μπουν στο σάκο.
Φορώντας πάντα τη φόρμα της ομάδας κατεβαίνεις στη καφετέρια για το καθιερωμένο καφεδάκι. Όλοι εκεί περιμένουν με ανυπομονησία τη μεγάλη στιγμή. Η ώρα έφτασε 2 το μεσημέρι. Το γήπεδο γέμισε και πάλι από ποδοσφαιρικά πόδια.
Στα αποδυτήρια τα πειράγματα πάνε και έρχονται. Ντύνεσαι, τα αποδυτήρια σφύζουν από την ποδαρίλα αλλά και από τις μυρωδιές της γνωστής αλοιφής. Βάζεις τους επιδέσμους , φόρας τις κάλτσες και τις επικαλαμίδες σου, δένεις τα κορδόνια και ακους τις τελευταίες οδηγίες του προπονητή.
Όλα έτοιμα έχεις βάλει τη φανέλα και είσαι έτοιμος να βγεις για ζέσταμα. Δεν ξεχνάς ποτέ την πρώτη επαφή με τους συμπαίκτες σου…Αγκαλιασμένοι και τα χέρια να χουν κάνει ένα μικρό βουναλάκι βροντοφωνάζεις ¨ΘΕΣΠΙΑΚΟΣ¨.
Μόλις πάτησες μετά από καιρό τα αγαπημένο σου χορτάρι. Οι πρώτες σταγόνες ιδρώτα στο μέτωπο σου αρχίζουν να ξεπροβάλλουν.
Είσαι πλέον πανέτοιμος μετά και τις τελευταίες διατάσεις, βρέχεις και λίγο το στόμα σου και όλα είναι πανέτοιμα.
Η ώρα 3. Το πρώτο σφύριγμα ακούστηκε από τον διαιτητή και τα πρώτα χειροκροτήματα έσκασαν από την εξέδρα που πάντα σε ακολουθεί. Το πρώτο εικοσάλεπτο έχει περάσει και η ομάδα παίζει ικανοποιητικά. Πλέον ο ιδρώτας έχει μεταφερθεί σε όλο το κορμί. Η φανέλα βάρυνε και η σκιά του ιδρώτα φαίνεται πεντακάθαρα.
Το ημίχρονο πέρασε και οι παίχτες μαζεύτηκαν στα αποδυτήρια. Περνούν μερικά λεπτά μέχρι να ηρεμήσει αλλά και να δροσιστεί η ομάδα . Η φωνές του προπονητή ακούγονται μέχρι την εξέδρα. Δεν είναι όλοι στη καλύτερη μέρα τους και προσπαθεί ο coach να τους αφυπνίσει.
Οι ομάδες βγαίνουν και πάλι και το δεύτερο ημίχρονο ξεκινά. Tackling, κλωτσιές και σκληρά μαρκαρίσματα και πάλι στο προσκήνιο. Οι ευκαιρίες διαδέχονται η μία την άλλη.
Το χρονόμετρο δείχνει 85΄και το παιχνίδι έχει φτάσει σχεδόν στο τέλος και η λευκή ισοπαλία είναι πολύ κοντά.
Η μπάλα είναι στην κατοχή μας το αριστερό μπακ την περνάει στο κέντρο που με μία πανέμορφη προσπάθεια και ξεπερνώντας 2 αντιπάλους πασάρει καταπληκτικά δεξιά και μπροστά. Το δεξί χαφ βγάζει μία σέντρα ¨ξυράφι¨ και ο επιθετικός με μία κεφαλιά που σκοτώνει στέλνει τη μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα στο αριστερό παραθυράκι του τερματοφύλακα.
1-0!!! Με ένα στόμα όλοι οι συμπαίκτες αναφωνούν ΓΚΟΟΟΟΟΛ!!!!!!
Ένα κουβάρι όλοι οι παιχταράδες πανηγυρίζουν. Αγκαλιές και φιλιά διαδέχονται το ένα το άλλο…Η εξέδρα χειροκροτεί και πανηγυρίζει ξέφρενα την επίτευξη του γκολ.
Ο διαιτητής σφυρίζει για τελευταία φορά το 1-0 είναι γεγονός. Στα αποδυτήρια οι κραυγές και τα συνθήματα ακούγονται μέχρι το χωριό. Πρεμιέρα με μεγάλη νίκη. Οι φωνές ηρεμούν και το μπάνιο γεμίζει.. Ώρα για λίγη χαλάρωση.
Φεύγοντας από το γήπεδο ραντεβού στη καφετέρια για την καθιερωμένη αγνή και ανάλυση του αγώνα. Ο καθένας παινεύει τον άλλον αλλά και τον εαυτό του. Γέλια και χαρές για ένα διωράκι βλέποντας σίγουρα κάποιο παιχνίδι στην τηλεόραση. Στη συνέχεια ένας- ένας αποχωρεί δίνοντας ραντεβού στη προπόνηση της δευτέρας…
Αυτή είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου… Δυστυχώς είναι μεγάλη αλλά καλή αρρώστια που δεν μπορούμε να τη συγκρίνουμε με τίποτα στον κόσμο…

Σας πλάσαρε ο Bill10

3 σχόλια:

  1. Ποδοσφαιρο...Το όπιο του λαου...Τρόπος ζωής...Ένας σοβαρός λόγος να χαίρεσαι που γεννήθηκες αρσενικός...Καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία...
    Υ.Γ.Το μάτς που περιγράφεις δεν έχει μεγάλη απόκλιση απο το πρώτο μας φετινό παιχνίδι πρωταθλήματος...Συγχαρητήρια στην ομάδα μας για τη νίκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συγχαρητηρια στα παιδια και καλη πορεια στο πρωταθλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχω δει πολα μικρα παιδια στο γηπεδο. ξανανιωνει το ρημόκαστρο; μπράβο τουςλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.