Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Πικάντικα ΡΟΖ σκάνδαλα της περιοχής μας…

Κυκλοφορούν πολλές φορές φήμες για σκάνδαλα με πικάντικο περιεχόμενο με πρωταγωνιστές κάποιους από την περιοχή μας. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν και κάποιες φωτογραφίες από κινητό που δείχνουν κάποια από τα πρόσωπα αυτά. Μερικές φωτογραφίες εξασφάλισε ο GMT και δείχνουν την…


Συγγνώμη για την παραπλάνηση αλλά έχω αναθέσει στον εαυτό μου μια έρευνα για το τι τραβά τα «μάτια» του κόσμου. Με τα αποτελέσματα της έρευνας θα αποφασίσω αν μαζί με τον Μπαμπινιώτη ο Σύλλογος Θεσπιέων εν Αυλίδι (που είμαι εκτελεστικό μέλος) πρέπει να καλέσει και δυο πουτάνες στο Ρημόκαστρο, έτσι για να έχει επιτυχία η ομιλία.

Το κυριότερο που θέλω είναι να στείλω ένα…

gramma stous neous:

Ο Ελληνικός πολιτισμός τελειώνει… Με ταχύτητα 24 Mbps

Ένας τύπος είχε πει ότι ο Ελληνισμός (ως πολιτισμός) επιβίωσε μέσα από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, την κάθοδο των Σλάβων και την κατοχή της περιοχής από τους Οθωμανούς αλλά θα πεθάνει από τον ίδιο του τον εαυτό.

Για πολλούς λόγους, σήμερα κάποιοι άνθρωποι κατάφεραν να μιλούν μια γλώσσα που πάει τόσο πίσω χρονικά που και η μαία που γέννησε τον Δυτικό πολιτισμό την μίλαγε.

Αυτήν τη γλώσσα, τη σκοτώνουμε καθημερινά παίδες. Ο πολιτισμός της μάνας μας τελείωσε.

Και όταν λέω «τη σκοτώνουμε» δεν εννοώ ότι κάνουμε συντακτικά ή ορθογραφικά λάθη και για αυτό «τελείωσε». Δεν με νοιάζει κάποιος να λέει «εξ’ απ’ ανέκαθεν» (είναι λάθος), ούτε να γράφει «δεν πέρνω χαμπάρη» (αντί για «παίρνω χαμπάρι»).

Αυτό που με κάνει να λέω ότι ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ είναι η χρήση των Greeklish. Το ποτάμι της καταστροφής δεν γυρίζει πίσω.

Καταλαβαίνω ότι είναι ευκολία να γράφεις με λατινικούς χαρακτήρες γιατί κρύβεις ορθογραφικά λάθη. Καταλαβαίνω ότι μίσησες τη γλώσσα και ό,τι βγαίνει μέσα από το μπουρδέλο το σχολείο και τους κυνηγούς της Ύλης καθηγητές μας.

Θέλει μεγάλη προσπάθεια για να ξαναγράψεις έστω μια λέξη στα ελληνικά χωρίς να την γκουγκλάρεις. Το ίδιο κάνω και εγώ. Σου είναι δύσκολο να εκφραστείς αλεξίθυμε νέε. Συμμαθητή μου, φίλε μου.

Αλλά τουλάχιστον προσπάθησε γιατί… τελειώσαμε.

Η γλώσσα είναι ζωντανή και μεταβάλλεται ανάλογα με τα βιώματα των ανθρώπων που τη μιλούν. Τα greeklish όμως είναι άλλη γλώσσα. Μια γλώσσα τραβεστί.

Μπορεί τώρα που διαβάζεις να λες ότι είμαι ένας φασίστας εθνικιστής είτε ένας ψευτοκουλτουριάρης του ελληνικού «Διαφωτισμού».

Νομίζεις ότι λέω συχνά «όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, αυτοί έτρωγαν βελανίδια» ή ότι «ακούτε γυφτοΒέρτη και Κιάμο και ξεχάσατε τον Χατζηδάκι!».

Όχι ρε μαλάκα. Δεν το λέω.

Αν δεν ξεκινήσεις να γράφεις ελληνικά μόλις τελείωσες αυτό που χιλιάδες χρόνια επέζησε. Επαναστάτη της λούτσας (lol) αυτό δεν είναι ελληναράδικο που σου λέω. Ξέρω ότι δεν μπορείς να το ξεχωρίσεις. Προσπάθησε όμως.

Και τώρα απευθύνομαι στους «μορφωμένους» του facebook.

Ρε φίλοι νομικοί, δημοσιογράφοι και απόφοιτοι σχολών φιλολογικών αναρωτιέμαι πόσο μεγάλη ευθύνη έχετε για το τέλος που έρχεται. Αν εσείς που γνωρίζεται το βάθος του βυθού της ελληνικής γλώσσας, μου απαντάτε στα like με γλώσσα greeklish, τότε τι να πω στους άλλους;

Αν εσείς δεν γράφετε ελληνικά, ποιόν θα βλέπει ο άλλος για να μη γράφει «όσο με θαύεις τόσο φυτρώνω» (group στο facebook με 4.000 μέλη);

Έχεις ευθύνη. Έχουμε ευθύνη.

bb

GMT


Υ.Γ.: Ο GMT δεν το παίζει γνώστης καθώς γράφει τα πάντα στο Word που έχει διόρθωση, χρησιμοποιεί περιηγητή (browser) με ελληνική διόρθωση και όταν κοιτάζει την ελληνική γλώσσα παίρνει γκριμάτσα σαν τον βλάχο στο Παρίσι. Απλώς προσπαθεί να γίνει ευρωπαίος…

8 σχόλια:

  1. Πραγματικά δεν είναι τόσο δύσκολο να ξεχάσεις την Ελληνική. Μερικά γρήγορα παραδείγματα εταιρείες ξένων ομίλων δεν επιτρέπουν καμία επικοινωνία στα ελληνικά, διευθυντές συνήθως ξένα «μεγαλοκεφάλια», μεταπτυχιακά στην ΑΣΟΕ – ελληνικό πανεπιστήμιο- με σημειώσεις σχεδόν 90% στα αγγλικά, σεμινάρια στα αγγλικά. Και τόσα άλλα που βαριέμαι να τα απαριθμήσω…
    Συμπέρασμα: βομβαρδισμός only λατινικού αλφάβητου με αποτέλεσμα το Greek-English να μας φαίνεται η νέα μας γλώσσα που τα για πολλούς τα «σπάει». Προσωπικά δεν μου αρέσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα χρόνια τα δικά μας ακόμη και το Γυμνάσιο να είχες τελειώσει ήξερες να γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδελφέ καλημέρα,
    το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι κανένας πια δεν διαβάζει και δεν γράφει. Ο υπολογιστής αντικατέστησε αυτές τις λειτουργίες και η εκπαίδευση τείνει προς τις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής όπου δεν χρειάζεται να γράψεις για να απαντήσεις, αλλά απλά να τσεκάρεις την σωστή απάντηση. Ζώντας στο εξωτερικό και έχοντας και άλλες παραστάσεις σε πληροφορώ ότι το ίδιο συμβαίνει και εδώ και μάλιστα τα πράγματα είναι πιο προχωρημένα (όπως σχεδόν πάντα, η Ελλάδα ακολουθεί την μόδα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ για τα σχόλια και το ενδιαφέρον που δείξατε για τον... Μπαμπινιώτη!

    Απίστευτη επιτυχία είχε η μυστική κάμερα του ιστολογίου και οι φωτο που εξασφάλισε. Σε μια μέρα είχε τις αναγνώσεις που το ιστολόγιο δεν είχε ποτέ εώς σήμερα μέσα σε μία μέρα.

    Ξέρεις Μ, πράγματι στις δουλειές το αγγλικό παίζει σε συνεχή βαθμό. Και μάλιστα ακόμη και εκεί που δεν είναι απαραίτητο.

    Αλλά, Υπτάμενε, αυτό που (δεν με ενοχλεί αλλά) με φοβίζει είναι το τέλος. Δεν παροτρύνω κάποιον να διαβάζει γιατί αναγνωρίζω ότι είναι δύσκολο να ξεκινήσει κάποιος που αποφοίτησε από το ελληνικό σχολείο. Αλλά τουλάχιστον εκεί που το κάνει. Στο facebook, στα chat και στα πορνοσάιτ, να επιλέγει την ελληνική. Έστω και λάθος. Ακόμη και έτσι κάτι θα μείνει.

    Λυπάμαι...

    Θα ήθελα να μοιραστείς την εικόνα που έχεις Ιπτάμενε από την Ολλανδική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα GTM,
    ίσως στο μέλλον να γράψω κάτι για την Ολλανδική κοινωνία. Προς το παρόν ακόμα την μελετάω :)) Πάντως να ξέρεις ότι δεν έχει μεγάλες διαφορές από τα πρότυπα της "δυτικής κουλτούρας" παρά μόνο κάποια χαρακτηριστικά των ντόπιων που δεν τα συναντάς σε τόσο μεγάλα ποσοστά αλλού. Ενδεικτικά αναφέρω την τάση να λένε ότι σκέφτονται χωρίς φόβο και υστεροβουλία.

    Όσο για το "δόλωμα" που έριξες θα σου πω μόνο το εξής: στο ιστολόγιο με τις ταινίες και τα ντοκιμαντέρ, ανέβασα πριν πολύ καιρό ένα ντοκιμαντέρ με τον τίτλο "sex slaves". Από εκατό οι επισκέψεις (μ.ο σε κάθε καινούργια ανάρτηση) εκτινάχθηκαν στις 600 και συνέχισαν για 3-4 μέρες σε λίγο χαμηλότερα νούμερα. Με λίγα λόγια, τότε ανακάλυψα τον τρόπο να γίνω ένας "επιτυχημένος" μπλόγκερ ΝΟΥΜΕΡΟ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΟΔΑ είναι θα περάσει!!!!!!!

    το πιστεύω!!!

    Θα μου πεις βέβαια, μέχρι να περάσει κάποιοι δε θα ξέρουν να γράφουν ούτε το όνομά τους! Και δίκιο θα χεις, αλλά ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

    Ως τότε παρακινήστε όποιον ξέρετε να μην το κάνεi και Κοινοποιήστε σε γνωστούς και φίλους ότι δεν απαντάτε σε μηνύματα, mail κλπ που είναι γραμμένα με greeklish!!!

    ΥΓ1. Με την ευκαιρία περί γλώσσας να πω...Οι διάλεκτοι και τα ιδιώματα της ελληνικής γλώσσας είναι κάτι που τη χαρακτηρίζουν!!! Μην ντρεπόμαστε γι'αυτά, μην προσπαθούμε να απαλλαγούμε από αυτά!!! Είμαστε αυτά!!! Να ντρεπόμαστε αν ανήκουμε σε εκείνους που θάβουν τη γλώσσα μας καθημερινά!!!

    ΥΓ2. πονηρή η αρχή σου GMT!!! Αν έτσι καταφέρνουν να μαθαίνονται πράγματα που αξίζουν... ας γίνεται έτσι!!! Άλλωστε, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα... (Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;;;;;;;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ με τον GMT.
    Δυστυχώς τελειώσαμε...Μπορεί τα greeklish να είναι πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα στη γραφή(για κάποιους) αλλά σε γενικές γραμμές όλοι το έχουμε παραξευτελίσει,και δυστυχώς δεν γυρίζει πίσω όλο αυτό...
    Απορώ,τα παιδάκια στο δημοτικό δεν γράφουν αντιγραφή;τις λέξεις στην καρτέλα;Δεν γράφουν την ορθογραφία 5 φορές στο πρόχειρο για να την μάθουν;
    Θεωρώ πως όλα από κει ξεκινούν...Από τους δάσκαλους που δεν κάνουν ουσιαστικά πλύση εγκεφάλου στα παιδιά για την Ελληνική γλώσσα από τόση μικρή ηλικία και έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
    Συμφωνώ δεν γίνεται να γνωρίζουμε όλοι ορθογραφία διότι με τέτοιο τεράστιο εύρος λέξεων είναι λογικό να μην γνωρίζεις.
    Αλλά καλύτερα να γράφεις λάθος παρά "ξένα" Ελληνικά...
    Δεν ξέρω που θα καταλήξει όλο αυτό...αλλά φοβάμαι πως σε 3-4 γενιές θα χαθεί η γλώσσα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα κάτσε καλά.Με αυτά που διαβάζω νοιώθω ανώμαλος που γράφω χωρίς την βοήθεια της μηχανής και περίφανος που κάνω λάθη.Κάποτε,πρίν απο 70 περίπου χρόνια η αριστερά που ήταν μια τότε έδωσε μάχες για να καταργηθεί η καθαρεύουσα γιατί ήταν τάχα η γλώσσα της αριστοκρατίας.Σήμερα που η γλώσσα μας κουτσουρεύεται κάθε μέρα το βρίσκουν πάλι σωστό με την δικαιολογία της εύκολης μάθησης απο τους μετανάστες.Προσωπικά χέστηκα και για της θέσεις της αριστεράς και για το αν θα μάθουν ελληνικά οι μετανάστες.Όμως χωρίς να θέλουν να το παραδεχτούν παίζουν το παιχνίδι των ευρωπαίων και άλλων σκοτεινών κύκλων που διατυμπανίζουν οτι απεχθάνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή