Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Εσείς χασίς;...

Όπως πιθανόν γνωρίζετε, μέχρι στιγμής η τοπική ποδοσφαιρική ομάδα (Θεσπιακός) δεν τα πάει και τόσο καλά. Αυτό έχει δημιουργήσει στους κύκλους της ομάδας συνεχείς συζητήσεις και εξονυχιστικές εξετάσεις των αιτίων και όχι μόνον.

Μεταφορά σκηνικού στα Κούκουρα: Μετά από 3 κιλά παϊδάκια και κουβέντα συνειδητοποιήσαμε ότι οι γυναίκες της παρέας είχαν βγάλει τα σύνεργα για μια σειρά ενέσεις. Προφανώς σταματήσαμε. Είπαμε να μιλήσουμε για συνολάκια αλλά φάνηκε πολύ επιτηδευμένο και δεν πείσαμε.

Εκείνη την ώρα πετάχτηκε ο μοναδικός άντρας της παρέας που δεν έχει σχέση με την ομάδα μας και είπε «καλά πόσοι νομίζετε ότι ασχολούνται με τη μπάλα; 30 με 40 άτομα, μικροί-μεγάλοι!».

Κάναμε μια συζήτηση γιατί δεν έρχεται ο τάδε, ο δείνα και ο παραδίπλα στην ομάδα. Παιδιά που έπαιζαν και σταμάτησαν σε κάποια φάση. Η απάντηση ενός που μένει και κυκλοφορεί μες στο χωριό ήταν «Καλά ρε GMT, έχεις καταλάβει ότι μόνο εμείς που παίζουμε μπάλα δεν πίνουμε χασίς;».

Αν και υπερβολική εκτίμηση, καθότι απόλυτο ούτε το κενό δεν είναι, μείναμε εμβρόντητοι στο μέγεθος του ζητήματος. Αν βέβαια υπάρχει θέμα. Αν, δηλαδή, το χασίς είναι πρόβλημα.

Παρεμπιπτόντως, εδώ έρχεται και επιβεβαιώνεται η παρέα των Δρίτσα Παναγιώτη, Κουρούνη Κυριάκου και Μπόγρη Χάρη που σκαρφίστηκαν τη δημιουργία μιας ομάδας του χωριού με παίχτες που δεν μπορούν ή θα μπορούσαν εν καιρώ να παίξουν στην ομάδα του Θεσπιακού. Και αυτό γιατί ο Θεσπιακός παρ’ όλο που υπάρχουν χρονιές που δεν πάει καλά, ωστόσο διατηρεί αθλητικό επίπεδο και ποδοσφαιρική παιδεία.

Αυτή ήταν και η ευκαιρία για κάποιους νέους να δουν τη ζωή τους αλλιώς. Διατροφή, κόψιμο ποτού, τσιγάρου & τσιγαριλικίου. Ξαναέφερε πιο κοντά ανθρώπους που είχαν χαθεί και γέμισαν άπειρες στιγμές γέλιου τις στιγμές τους. Νέα παιδιά που είχαν αποκοπεί από τον αθλητισμό και απλοί καθημερινοί φίλοι που η κοινωνική χρήση ποτού και τσιγάρου ήταν η μόνη μορφή κοινής βιοτής.

Το πλήρωμα του χρόνου βέβαια ήρθε καθότι η μοίρα της τριάδας ήταν να δώσει τη θέση του Τιφαϊκού στον ΑΟΘ. Ο Τιφαϊκός έληξε για τις Θεσπιές. Δεν μπόρεσε κάποιος άλλος να τον «τρέξει».

Έτσι φτάσαμε στο σημείο να μας πέφτει το παϊδάκι από τα χέρια όταν αντιλαμβανόμαστε την οξύτητα του θέματος.

Προφανώς δεν οφείλεται το… πιόμα στο σταμάτημα του Τιφαϊκού. Αλλά, είναι χαρακτηριστική η βοήθεια τέτοιων πρωτοβουλιών. Γιατί όσο κακό και να μην είναι ένα ποτό, ένα τσιγάρο ή ένα τσιγαριλίκι, τα πολλά είναι…

Δεν υπάρχει Κράτος! Ένας Υπεύθυνος ρε παιδιά;!;

Και εδώ έρχεται ο διαχωρισμός των φιλολόγων του σχολείου όταν μας στουμπώναν ηλίθια γνώσεις-κονσέρβα λέγοντας "πάντα στην έκθεση οι παράγραφοι έχουν τον ρόλο της παιδείας-Κράτους, των πνευματικών, των ΜΜΕ, της οικογένειας και την προσωπικής ευθύνης. Εντάξει παιδιά;" "Άϊ στο διάλο! Χαζοβιόλα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.