Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ρημόκαστρο έχεις ταλέντο!!...


Την Κυριακή που μας πέρασε τα παιδιά του ΑΟΘ καθάριζαν όλη νύχτα. Ήθελαν να είναι Καθαρή η Δευτέρα που θα ξημέρωνε.

Όλα πήγαν καλά... Ήπιαν όλοι…
Το βραβείο για την καλύτερη αμφίεση ήταν, σε περίπτωση που θα ήταν γυναίκα, μια νύχτα με τον πιο πιτσιρικά του Θεσπιακού, τον παπα-Νίκο. Σε περίπτωση που ήταν άντρας ο νικητής ήταν μια τσουγκράνα για να ξύνει τα @ρχ1δ1@ λόγω ανεργίας. Τελικά βγήκε γυναίκα. Ο Νίκος έτριβε τα χέρια του αφού θυμιάτισε και ένας παλιός τραγιασκοφόρος (πρώην) ποδοσφαιριστής έκανε «Ουά ουά» μπας και τον περάσουμε για πιο πιτσιρικά.

Το 99% των θαμώνων ήταν μεταμφιεσμένοι. Κάποιοι από το 1% δεν μεταμφιέστηκαν λόγω κλίκας. Ήταν όλοι εκεί. Μάγοι, σκιάχτρα, λόρδοι, γατούλες, κουτιά, αρχαίοι Έλληνες, μάγισσες, χαβανέζες και πολλές άλλες αυτοσχέδιες και μη μεταμφιέσεις.

Εντύπωση έκανε ο Αϊνστάιν ο οποίος παρήγγειλε από μια ξανθιά τριχωτή καλλονή ένα ποτήρι ουίσκι. Ο καλλονή σκόνταψε στο καλώδιο ενός κινούμενου πορτατίφ και έπεσε πάνω σε ένα σκιάχτρο που φόβιζε τα αιλουροειδή. Τα τελευταία βρήκαν έξω έναν μπέμπη με χειροπέδες και του έφεραν ένα κουτί κολάρο ώστε να φοβάται τον λόρδο. Λύση έδωσε μια μποξέρ που μόλις αντιλήφθηκε την καθυστέρηση του ποτού έδωσε μια μπουνιά σε έναν Αόμματο. Ο Αόμματος ξάπλωσε τάβλα. Τα παιδιά που κυκλοφορούσαν γύρω-γύρω φώναξαν τη Νοσοκόμα. Δεν κατάφερε τίποτα και γι’ αυτό ήρθε ο Χάρι Πότερ μπας και κάνει κανένα μαγικό.

Ο Θείος Σαμ μέτραγε τα χρήματα και βγήκαν Million Dollars Babe! Όμως κινήθηκαν υποψίες υπεξαίρεσης από δύο αλήτες που καθόταν πίσω από τη μπάρα. Έτσι, ο Σαμ έδωσε εντολή σε έναν βλάκα, αμόρφωτο, απαίδευτο & στόκο ΜΑΤατζή να καθαρίσει. Πλάκωσε τους δύο αλήτες σαν Τσαμπί Σταφύλι. Οι αλητήριοι για να γλυτώσουν έκαναν αναπάντητη και έσκασε γαλέρα με τον ναύαρχο Γάντζο (Captain Hook) και τον Μίκυ Μάους στην πλώρη.

Μετά εμφανίστηκε ένας Βαγαίος που ήθελε σώνει και ντε να κάνει πασαρέλα. Ευτυχώς επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι και αποσοβήθηκε μάχη μεταξύ ενός καου-μπόι και ενός τεντι-μπόι.

Κριτική επιτροπή ήταν ο Θείος Σαμ, ένας Rockabilly, ένας Αόμματος (;!;!;) και μια Σκιά με καπέλο που έπινε café. Η Σκιά ένοιωσε ξαφνική αδιαθεσία. Φωνάξαμε το ΕΚΑΒΛ (Επιδρομή ΚΑτευθυνόμενων ΒΛημάτων) και τον στείλαμε στην επειγόντως στην Πάτρα.

Κάποιοι πρότειναν να ντυθεί ο Μελισσάρης σκελετός, αλλά δεν τον χώραγε το μηριαίο οστούν. Τελικά φίλος του τελευταίου, ο φερόμενος και ως Σισέ τον απέτρεψε.

Ο GMT ευτυχισμένος που βρέθηκε ανάμεσα σε φίλους, συνανθρώπους και αδιάφορους πήρε συνέντευξη από δύο πρωταγωνιστές της βραδιάς:

GMT-Θείος Σαμ
GMT: «Είναι αλήθεια ότι η βραδιά δεν περιμένατε να πάει όσο καλά πήγε και από ενθουσιασμό δεν χαιρετίσατε κανέναν πέραν του ποδοσφαιριστή Κιούση, ενώ δίνατε εντολές καταστολής στο γίδι το ΜΑΤατζή;»
Θ.Σ.: «Ναι.»
GMT: «Πιστεύετε ότι αδικηθήκατε από το αποτέλεσμα και το ότι η στολή σας παρόλη τη φαντασμαγορία της άξιζε να είναι στην πρώτη 10άδα που ανέδειξε η επιτροπή; Ή πιστεύετε ότι εάν βγαίνατε εσείς πρώτος δεν θα ξανα-πάταγε άνθρωπος σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο ΑΟΘ με εσάς Πρόεδρο μιας και τα Χριστούγεννα το ταξίδι «κληρώθηκε» στη μητέρα σας;»
Θ.Σ.: «Ναι.»
GMT: «Ποιό θα είναι το επόμενο βήμα σας;» 
Θ.Σ.: «.......» [έπεσε]

GMT-ΜΑΤατζής

GMT: «Χαίρομαι που σας βλέπω από τόσο κοντά χωρίς να με κυνηγάτε χωρίς λόγο. Πώς νιώθετε που χάσατε από ένα Τσαμπί και μια Νοσοκόμα; Πιστεύετε ότι αξίζει στο ανύπαρκτο μυαλό σας η δικαιολογία ότι παίρνετε €700 και βαράτε ανελέητα τους ειρηνικούς θαμώνες του μαγαζιού;»
ΜΑΤατζής: «Ουγκ.»
GMT: «Επίσης, είδαμε ότι μετά το ξεμασκάρεμά σας και την επιστροφή σε μια όχι και τόσο διαφορετική φύση σας, υποστηρίξατε ότι κάνατε λάθος όταν ανακοινώσατε ότι την πρωτιά παίρνει η Νοσοκόμα ενώ το Τσαμπί Σταφύλι είχε το περισσότερο χειροκρότημα. Έχετε μετανιώσει για αυτήν την Σουφλιαμάρα σας;»
ΜΑΤατζής: «Τουλάχιστον μένουν τα δώρα στο ίδιο σπίτι.»
GMT: «Δεδομένου ότι πέρσι κέρδισε ο Δύτης, φέτος η Νοσοκόμα και το Σταφυλότσαμπο (πιο δίκαια: το Σταφυλότσαμπο και η Νοσοκόμα), τι σκέφτεστε να ντυθείτε του χρόνου;»
ΜΑΤατζής: «Βαρθαλάμης.»
GMT: «Σας ευχαριστώ.»
ΜΑΤατζής: «Ουγκ.»

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν έχουν αλλοιωμένα χαρακτηριστικά σε όσους δεν έχω το θάρρος αναδημοσίευσης. Και λέω αναδημοσίευσης γιατί τα πήρα από το διαδίκτυο και μετά τα αλλοίωσα για την αποφυγή παράλογων παρεξηγήσεων.








7 σχόλια:

  1. Από το καφενείο όπου καθόμουν την Κυριακή το μεσημέρι, έβλεπα τα ποτάμια με χρώματα και χαρούμενες μασκαράδικες φατσούλες να μαζεύονται στην «πλατεία» και χωρίς να έχω ιδιαίτερο λόγο, χαιρόμουν.

    Μια επέλαση ζωής που ζέσταινε τις καρδιές ημών των μεσηλίκων σε μια μάλλον ψυχρή ημέρα. Μια κεφάτη γιορτή με νιάτα που καιρό είχα να δω και που απέδειξε ότι εντός του Ερημοκάστρου υπάρχει το δυναμικό για δημιουργία. Οπότε μένει να δούμε και άλλα τέτοια όμορφα και όχι μόνο στο Διονυσιακό αλλά και στο Απολλώνιο μέρος του βίου μας.

    Νάναι καλά οι διοργανωτές και του χρόνου καλύτερα!

    Το βράδυ της Κυριακής, προφανώς και δεν τόλμησα να εμφανιστώ στις Σκιές: τι θέλει ένας γηραλέος «έρμος» εκεί όπου το γλέντι ξεκουφαίνει και όπου το όργιο με τα κάθε λογής «όργια», εκεί προς το τέλος της νύχτας και εξ όσων διέρρευσαν, έφτανε σε ποδοσφαιρικό κρεσέντο, όπου όμως τα τάκλινγκ της καζούρας και των πειραγμάτων δεν εμπόδισαν τα γκολ του κεφιού να μπαίνουν απανωτά.

    Την επόμενη ημέρα, διαπιστώσαμε ότι η κάβα του μαγαζιού είχε αδειάσει και τσίπουρο –για το ουίσκι προφανώς τα πράγματα ήσαν χειρότερα- διότι μόνο σε γειτονικές μαύρες αγορές βρίσκαμε, αλλά χαλάλι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερμόλαε έπρεπε να ντυθείς κάτι επίκαιρο. Από Executive μέχρι πατάτα, από Στρος Καν μέχρι Εμμανουήλ Καντ και να έρθεις στο πάρτι του ΑΟΘ.

    Από το Διονυσιακό στο Απολλώνιο θα πάμε μέσω Αφροδισιακών μέσων. Διότι μέχρι για να φτιάξεις Απολλώνιο πρέπει να διώξουμε τους προδότες. Και αυτό θέλει Αφροδισιακά, έστω και γενόσημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τη συγκεκριμένη Κυριακή... νομίζω πως το χωριό μας ήταν απλώς ζωντανό!!! Αυτό του αξίζει, αυτό αξίζει σε όλους μας... τουλάχιστον να γελάμε τόσο... όσο εκείνη την ημέρα!!! Και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @σταγόνα
    Το ιστολόγιο ζητά συγγνώμη που δεν έγραψε κάτι για την υπέροχη μεσημεριανή γιορτή του χωριού μας.

    Επί τη ευκαιρία περισσότερα εδώ:
    http://thespiaka.blogspot.com/2012/02/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εδώ:

    1)http://permisospress.blogspot.com/2012/02/blog-post_9970.html

    2)http://www.camperlife.gr/trvelm/175-2012-03-01-12-44-29.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 13 ημέρες για αυτήν την ανάρτηση είναι πολλές.
    Κοιμάσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.