Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Απαράδεκτο…

Το διακύβευμα των εκλογών, όπως έχει τεθεί μέσα από την πλειονότητα των ψηφοφόρων, είναι η αφαίρεση ενός τρίπτυχου αποστημάτων που σε χρονική προτεραιότητα, αλλά και σημαντικότητας, είναι:

1. Η πολιτική ύφεσης. Με άλλα λόγια το Μνημόνιο που αναπαράγει υπό ελικοειδή τρόπο την ύφεση και την ανέχεια. Ένα τμήμα ενός Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας που θέτει το ευρώ και όλη την ΕΕ σε καταστροφή.

2. Η κομματοκρατία. Η επικράτηση των κομματικών μηχανισμών στη θέση της λογικής, με κόστος οικονομικό (μιας και δεν υποβοηθούνται οι ικανές επιχειρηματικές δυνάμεις, αλλά «αι ημέτεραι») αλλά, κυρίως, κόστος κοινωνικής δικαιοσύνης (η νεολαία, μάλιστα, έχει υποφέρει από την κομματοκρατικά συμπλέγματα της ελληνικής κοινωνίας).

3. Η έλλειψη τεχνοκρατίας στη Διοίκηση. Η αδυναμία της Διοίκησης να αναπτύξει ρεαλιστικό σχέδιο που να εφαρμόσει το όραμα που εκφράζεται μέσα από τις κοινωνικές διεργασίες. Η έλλειψη συνοχής, συνέχειας και επιστημονικής προσέγγισης της πολιτικής. Σημείωση: Δεν εννοεί κανείς τραπεζικός «τεχνοκράτης», αλλά τόσους νέους που ζουν ανά τον κόσμο και γνωρίζουν Διοίκηση Τουρισμού, Διπλωματία, Εκπαίδευσης, Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων κ.α.. Στελέχη που αναμένουν επετηρίδες κομματοκρατίας (βλέπε σημ. 2).

Αγαπητέ ΣΥΡΙΖΑ, πες ότι είναι αποτέλεσμα δράσης χάκερς του καθεστώτος, το γεγονός ότι πρότεινες τον Αρσένη για Υπηρεσιακό, κλείνοντας το μάτι στην Κατσέλη και (θου Κύριε) τον Καστανίδη! Πες ότι δεν έστειλε φαξ κανείς υπάλληλος της Προεδρίας για διαστρέβλωση της αλήθειας! Πες ότι δεν τρόλλαραν παιδιά από τη Συγγρού!...

Πες ότι αφουγκράζεσαι τον παλμό του 80% των ψηφοφόρων που σε στήριξαν και δεν θα βάλεις στο κάδρο τον παλαιοκομματισμό. Ξέρουμε ότι η πολιτική δεν έχει ηθική. Ότι η ηθική είναι για τις Εκκλησίες και όχι για τον δρόμο. Αλλά εάν βαδίσεις τον δρόμο τούτο, εκείνο δηλαδή της μεγάλης συνθηκολόγησης, τότε θα αναγκαστείς να βαδίσεις και εσύ τον δρόμο που άνοιξε διάπλατα για τους παλαιοκομματικούς του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας, της ΔΗΣΥ, της ΔΗΜΑΡ και της ΔΗΜούτι.

Τι ζήλεψες από τον Αρσένη; Το ότι αντιμετώπισε την Παιδεία σαν μια τεράστια 3η λυκείου και ώθησε σε Φροντιστήρια για… Ιστορία της Τεχνολογίας; Το ότι πέρασε από Υπουργός Εθνικής Αμύνης και συμμετείχε στη σύναψη εξοπλιστικών προγραμμάτων; Δεν βρήκε εκεί καμία μίζα να καταγγείλει; Όλα ο Τσοχατζόπουλος «τα έφαγε»; Με ποια Κατσέλη παίζει να τα τακιμιάσεις; Εκείνη που διάβασε σε 3 ώρες τέσσερα άρθρα του Μνημονίου 1; Εκείνη που αναπαρήγαγε τον κομματισμό τόσα χρόνια;

Πες ότι καταλαβαίνεις ότι είναι ευκαιρία. Πες ότι ο εκΠΑΣΟΚισμός (=εκμαυλισμός) αργοπεθαίνει μέσα στον ΣΥΝ σου.

8 σχόλια:

  1. Ο Γεράσιμος Αρσένης εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ της πρώτης τετραετίας του Αντρέα (81-85). Ήταν ένας από τους συντάκτες του οικονομικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ το 1981. Μάλιστα ήταν αυτός που άσκησε την οικονομική πολιτική σε αυτήν την τετραετία. Έγινε διοικητής της ΤτΕ(81-84), Υπουργός Εθνικής Οικονομίας(81-85), Υπουργός Οικονομικών(84-85). Το στίγμα που άφησε ήταν η γενναιόδωρη κοινωνική πολιτική. Όμως το '85 παραιτήθηκε από Υπουργός γιατί διαφώνησε με τον Αντρέα στην οικονομική πολιτική.
    Συμβολίζει λοιπόν την πρώτη εποχή του ΠΑΣΟΚ και ήρθε σε ρήξη με την επόμενη. Τον διαδέχθηκε στο υπ. Εθνικής Οικονομίας ο Σημίτης που εφάρμοσε πολιτική λιτότητας. Το '86 ο Αντρέας τον διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ διότι διαφωνούσε ανοιχτά στην πολιτική που ακολουθούσε η κυβέρνηση.
    Άρα φίλε GMT ο Αρσένης ήταν ο Υπουργός στις καρδιές όλων των Ελλήνων. Συμβολίζει το αυθεντικό ΠΑΣΟΚ που έφερε πραγματικά Αλλαγή και έδωσε ελπίδα στο λαό.
    Τώρα προφανώς ο Αλέξης θέλει να ταυτιστεί με την ελπίδα για Αλλαγή που έχει ανάγκη ο λαός.
    Βέβαια ο Αρσένης είναι 81 ετών, έχει στο μεταξύ επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ και έχει κάνει αυτά που αναφέρεις. Όμως νομίζω ότι οι ψηφοφόροι τους οποίους κυνηγά τώρα ο Αλέξης (+55 που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ έστω μια φορά) άκουσαν θετικά την πρόταση.

    Υστ.: Η μαλακία του ήταν η αποδοχή του Παπαδήμου μετά την απόρριψη της πρότασής του. Κάτι σαν άφεση αμαρτιών των συγκυβερνώντων. Κάτι σαν αποδοχή του συστήματος των τραπεζιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ εισβάλουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι, ας πούμε, η αντικειμενική βάση ενός κινδύνου για την μόνιμη μεταμόρφωση του λόγου και της πολιτικής πρακτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι που θυμίζει Ανδρέα εκείνης της εποχής που λες dp. Αλλά μια πολιτική δύναμη με θέληση να διαμορφώσει τους κανόνες του παιχνιδιού (όπως πρέπει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ) και όχι να τους αξιοποιήσει ευκαιριακά, πρέπει να τα κάνει αλλιώς όλα: από τον λόγο μέχρι και την επιλογή συμβόλων (όπως ο Αρσένης). Ο ΣΥΡΙΖΑ προς το παρόν δεν το κάνει. Για παράδειγμα, ο Τσίπρας στην συνέντευξη στον Κούλογλου χθες βράδυ, ήταν μια προσπάθεια αντιγραφής κι επί της ουσίας, της στάσης σώματος αλλά και της εκφοράς λόγου του Ανδρέα Παπανδρέου.

    Μια έκφραση του, που σημείωσα, είναι η ακόλουθη: «ο λαός θα κάνει θυσίες αλλά θα έχουν τουλάχιστον αντίκρισμα και προοπτική». Ακριβώς την ίδια διατύπωση έχουν χρησιμοποιήσει όλοι οι πρωθυπουργίσιμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια. Όμως ένας «αριστερός» πολιτικός, ένας πολιτικός που θεωρεί τον εαυτό του εκπρόσωπο και κομμάτι του «λαού» δεν μπορεί να μιλά έτσι, διότι ο «λαός», οι πολίτες δηλαδή, δεν θεωρούν θυσίες τις υποχρεώσεις τους προς το κοινωνικό σύνολο, την πολιτεία, την πατρίδα. «Θυσία» είναι το φαινόμενο εκείνο κατά το οποίο κάποια δύναμη επιβάλλει στον δούλο, στο θύμα, στον αδύναμο τέλος πάντων, να χάσει με το ζόρι κάτι από όσα εκείνος ο ταλαίπωρος θεωρεί σημαντικά. Θυμίζω την δοκιμασία στην οποία υπέβαλε ο Θεός των Αβραάμ απαιτώντας από αυτόν αν σκοτώσει (Θυσιάσει!) τον μονάκριβο γιό του Ισαάκ.

    Οι πολίτες στην Δημοκρατία δεν κάνουν «θυσίες». Οι πολίτες, εφόσον αποφασίζουν την υλοποίηση μιας απόφασης που οι ίδιοι έχουν λάβει εν πλήρη συνειδήσει, συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο με τη θέληση τους. Διότι στους ελεύθερους ισότιμους πολίτες η αναγκαιότητα έστω και δυσμενής, γίνεται νομοτέλεια χωρίς δεύτερη σκέψη για «κοπάνα», «φοροαποφυγή» και γκρίνια.
    Κατ’ επέκταση, ο πολιτικός που είναι τέκνο μιας τέτοιας κοινότητας πολιτών ή αισθάνεται ότι είναι, αντιμετωπίζει τους πολίτες όχι ως θύματα μιας υπέρτατης δύναμης (οι αγορές, τα μονοπώλια, οι Μερκοζί, οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι) αλλά ως αξιοπρεπείς συναγωνιστές συμπολίτες που δεν φοβούνται να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καταστάσεις ρεαλιστικά, με καθαρό μυαλό και χωρίς θεωρίες συνωμοσίας.

    Όταν όμως ο πολιτικός αυτός, θεωρεί τους πολίτες ανώριμα όντα που μπορεί να χειραγωγήσει και να τα «καθοδηγήσει», χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις όπως «θυσίες» και πράγματι είναι.

    Εύχομαι να διαψευστώ διότι αλλιώς οι πολίτες θα διαψεύσουν βιαίως τέτοιους πολιτικούς και μαζί με την πολιτική τους εξόντωση θα σβήσει για πολύ καιρό ένα κομμάτι θετικών προσδοκιών όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά, γράφτε κανένα μικρότερο σχόλιο. Μου διώχνεται την πελατεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μαγαζί ανήκει στην πελατεία του οπότε αφού οι άλλοι δεν πατάνε –πολύ κακώς- μείναμε εμείς οι φλύαροι, φίλε GMT, με μπόλικο πνεύμα κι αρκετό οινόπνευμα. Βάλε ένα ακόμα για τον δρόμο!

      Διαγραφή
    2. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο και εμείς είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετούμε.

      Απλά ρε παιδιά, εσείς πίνετε πολύ!

      Διαγραφή
  4. Τώρα για να πούμε και την αλήθεια Έρμόλαε, δεν εννοεί αυτό ο Αλέξης με τη λέξη θυσίες. Προφανώς εννοεί την αλλαγή των συνηθειών μερικών Δημ. υπαλλήλων, τη φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών, τη φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων ή δεν ξέρω τι άλλο από το οποίο θα καταφέρει μια αναδιανομή πλούτου. Απλώς επειδή έχει αλλάξει το κοινό που απευθύνεται προσπαθεί να πει στην κολωνακιώτισσα ότι δεν μπορεί ο ετήσιος φόρος που πληρώνει να είναι μικρότερος από το ένα μηνιάτικο της φιλιππινέζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να αναδιανείμεις πρέπει να συλλέξεις. Για να συλλέξεις πρέπει να εντοπίσεις. Για να εντοπίσεις πρέπει να υπάρχει. Αλλά έτσι όπως πάμε εν μέσω Μνημονιακής υφεσιακής λαίλαπας κι προφανώς ασχέτως των ΣΥΡΙΖικών σοσιαλιστικών διαθέσεων, δεν βλέπω πως θα γεμίζει το παγκάρι. Θα περιμένουμε τις πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για ανάπτυξη και φορολογίες που για ακόμα μια φορά θα κατατεθούν κι αν τις καταλάβουμε θα τις συζητήσουμε. Ελπίζω να είναι κάτι καλύτερο από κεφαλικό φόρο της εποχής της μάχης κατά των κουλάκων.

      Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι πολιτικοί σήμερα χρειάζονται διερμηνέα. Ο παλαιός των ημερών Κωνσταντίνος Καραμανλής έδινε χρησμούς αλλά έτσι γινόταν εκείνο τον καιρό. Παραμένει η καλόβολή απορία μου για τον Τσίπρα που δεν κάνει μια προσπάθεια να μιλήσει απλά ελληνικά, φυσιολογικά και όχι Πανανδρεϊκά. Τα δε αγγλικά του (τον είδα στο Σι-εν-εν) είχαν κάτι από Αναπλιώσα και Ελμπασάν μαζί.

      Διαγραφή
  5. Όπως δείχνουν οι εξελίξεις, τα πράγματα είναι μονόδρομος για όσους είναι Δημοκράτες. Η ανάρτηση αυτή είναι αναφορά σε ένα ανάθεμα στον ΠΑΣΟΚισμό και μια συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας.

    Μια άλλη εκδοχή για αυτήν την αχώνευτη κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι ότι ο Αρσένης "πατάει" και μέσα στην Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Χώροι που σφύζουν ΧΑυγιτών και χουντικών. Ή αντίθετα οι Δημοκρατικοί είναι μειοψηφία.

    Πάντως η επιλογή ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές είναι το μη χείρον, όσο πιο χείρον και να γίνεται με αυτήν την κίνηση. Απλώς ως πολίτες πρέπει να σταθούμε απέναντι. Γιατί, όπως γράφει και η ανάρτηση, η προτεραιότητα είναι το σημείο 1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.