Κυριακή 6 Απριλίου 2014

To KKE ως δύναμη αντιδραστική

Ανέκαθεν η Αριστερά συνδέθηκε με την ελευθερία, τη χειραφέτηση και την αυτονομία. Ωστόσο, μέσα από τη σοβιετική ερμηνεία των γραπτών του Μαρξ και του Ένγκελς η Αριστερά συνδέθηκε με τη κομματική λογική του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. Τι σημαίνει αυτό σήμερα για το ρημόκαστρο;

Καταρχήν μιλάμε για μια θρησκευτικού τύπου προσήλωση στις αποφάσεις του πολιτίκ μπιρό. Μιλάμε για τυφλή πίστη στις δοξασίες και στην κυριολεκτική απόδοση της κομμουνιστικής Βίβλου (κάτι σαν ευαγγελιστές). Μια νοοτροπία που λόγω της αφιέρωσης των ανθρώπων της αίρεσης αυτής, διασώθηκε και το μήνυμα της Αριστεράς δια της διατήρησης των κειμένων. Π.χ. τα κομματικά σχολεία έπαιξαν τον ρόλο του κρυφού σχολειού κατά τις περιόδους των πογκρόμ της Αριστεράς (πόλεμοι, χούντες κ.α.).

Πρέπει να παραδεχθούμε ότι πάντα θα είναι χρήσιμοι τέτοιου είδους «πιστοί» ακόμη κι αν δεν έχουν καταφέρουν να προσαρμόσουν τη «Γραφή» στη σύγχρονη μετα-βιομηχανική κοινωνία.

Αυτά για το σύνολο. Για τα επιμέρους τώρα, προσγειώνομαι στον πεζόδρομο των Θεσπιών και ακούω ότι κατεβάζει συνδυασμό το ΚΚΕ. Why? Θα επανακοινωνικοποιήσει κανέναν παραγωγικό συντελεστή; Ή απλώς οι ηγήτορες του θα εκτελέσουν το χρέος τους απέναντι στο δόγμα και στη Κομιντέρν;

Απλώς αυτό που καταφέρνουν είναι να στερήσουν υποψηφίους που σίγουρα θα έδιναν κάτι ποιοτικότερο σε συνδυασμούς που θα μπορούσαν να είναι έδαφος εύφορο.

Προφανώς ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει, αλλά κι ο καθένας μπορεί να λέει τη γνώμη του.

2 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ απλώς αποδίδουν φόρο τιμής σε κάποια απαρχαιωμένα θέσφατα!

    για μενα... περιττό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως περιττά δεν είναι. Περιττά τα καθιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.