Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Επιχειρησιακό Σχέδιο

Μετά τις προηγούμενες εκλογές είχε εκπονηθεί ένα Επιχειρησιακό Σχέδιο για τον τότε Δήμο Αλιάρτου. Ήταν μια γραφειοκρατική αναγκαιότητα για τους νέους Καλλικρατικούς Δήμους που μπορούσε όμως να είναι μια αφορμή για δημιουργική απεικόνιση συλλογικών στόχων.

Οι θεματικοί τομείς ανάπτυξης που είχαν καταγραφεί σε αυτό παρουσίαζαν ενδιαφέρον. Ωστόσο, για προφανείς λόγους οι στόχοι δεν είναι μετρήσιμοι. Έτσι δεν μπορεί να αποτιμηθεί μετρήσιμα και ο βαθμός επίτευξής τους. Μπορεί, όμως, να εκτιμηθεί εύκολα ποιοι τομείς αγγίχθηκαν από τον Δήμο. Έπειτα θα μπορεί κανείς να δει σε ποιο βαθμό αγγίχθηκαν και προς ποια κατεύθυνση. Τέλος, η συζήτηση κλείνει με το που θα μπορούσαν να είχαν φθάσει τα πράγματα ceteris paribus, αλλά και στο δυναμικό περιβάλλον των προτεραιοτήτων που έχει ένας Δήμος.

Η λέξη κλειδί είναι οι «προτεραιότητες» που συνεπάγεται ερωτήματα όπως «ποιος τις θέτει;», «μπορεί ο κόσμος να ιεραρχήσει τις ανάγκες του σε ένα περιβάλλον περιορισμένων πόρων;», «αντιλαμβάνεται ο εκάστοτε Δήμαρχος αυτές τις ανάγκες;» κ.α.. Βέβαια καλό είναι να αναρωτηθούμε εάν «αντιλαμβάνεται ο κόσμος τις ανάγκες του;»…

Το σίγουρο είναι ότι θα είχε ενδιαφέρον να γίνει κάποια αναφορά από τον κ. Ντασιώτη στο Επιχειρησιακό Σχέδιο που είχε υλοποιηθεί τότε και αφορούσε την περίοδο 2011-2014, καθώς και για το εάν θα υπάρξει νέο Σχέδιο. Αν μάλιστα προγραμματιστεί κάτι τέτοιο θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουμε αν θα γίνει με όρους γραφειοκρατικής υποχρέωσης ή θα αξιοποιηθεί με πιο δημιουργικό τρόπο.

Αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.