Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Σκέψεις απλές για ένα ταξίδι Ι

• Από γεννησιμιού το νεοσυσταθέν Ελληνικό κράτος ζει με δάνεια. Οφείλει την ύπαρξη του στην προοπτική των ξένων δυνάμεων.

• Κάθε λογής πολιτικο-στρατιωτικοί αυξάνουν τον δανεισμό από έτη σε έτη και από πάππου ως πάππου.

• Παρόλα αυτά το ραγιαδοχώρι μας κατάφερε να βγει από 2 (5;) πολέμους με ένα λογικό πλαίσιο παραλογισμού στα δημόσια οικονομικά.

• Στην Αρχαία Ελλάδα, οι Έλληνες επέβαλαν ποινή θανάτου σε όποιον έβαλε «δάκτυλο στο μέλι» του  δημόσιου ταμείου. Η ποινή για κλοπή ιδιωτικού χρήματος είχε σαφώς ελαφρότερη (αλλά αυστηρή, πάντα) ποινή.

• Στη Νέα Ελλάδα, οι Έλληνες επιβάλλουν κάποιες ποινές για κλοπή ιδιωτικής περιουσίας- οι οποίες για να κριθούν θέλουν επίλυση πολυπαραγοντικού προβλήματος (δημογραφικό, σωφρονιστικό, χωροταξικό, δικονομικό κ.λπ.). Η γεύση, όμως, από το φαγοπότι πάνω στο δημόσιο χρήμα είναι ευλογία. Απόδειξη είναι η ατάκα του μέσου Νεοέλληνα στην παρακάτω στιχομυθία:
- Καλά ρε Βαγγελιώ, δεν ντρέπονται οι κερατάδες να κλέβουν τον Δήμο, την Εφορία και τα λεφτά του κοσμάκη;!;
- Έχεις δίκιο Βαγγέλη! Αλλά… να σου πω κάτι; Κακά τα ψέματα. Και εσύ ή εγώ να ήμασταν στη θέση του, το ίδιο θα κάναμε. Το σύστημα σε βάζει μέσα.

• Ενώ ο κόσμος καίγεται ακούστηκε μια «πράσινη» φωνή σε έναν χώρο που βρισκόμουν:
«Καλά ρε γαμώτο, δεν μπορούσαν να τύχουν αυτά στους άλλους (βλ. Νέα Δημοκρατία). Έτυχαν στους δικούς μας (βλ. ΠΑΣΟΚ);!;».

Τραγούδι: Εδώ ο κόσμος χάνεται και εσύ το παίζεις γκόμενα…

• Ερώτηση: Μέσα στη δίνη της αλλαγής πλεύσης της χώρας μέσα από την παράδοσή της άμεσα και όχι πια έμμεσα στους δανειστές μας (ΔΝΤ και funds), πώς βρέθηκαν τόσοι άνθρωποι να πάνε στο συνέδριο της ΝΔ στο Φάληρο; Δεν μπορεί… Συγγενείς βουλευτών και υπουργών πρέπει να είναι. Σιγά μην είναι ο κοσμάκης. Κι αν είναι κοσμάκης, σιγά μην είναι τόοοοσοι οι χαζοί (ένα κλειστό TAE KWON DO γήπεδο), ιδιοτελείς και ασεβείς προς τον άνεργο, τον εργαζόμενο (επί 12 ώρες με €700) και τον ασθενή στην ουρά του ΙΚΑ.

• Κι ας αναφωνήσουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.