Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ψηλά Τακούνια....


[Το ιστολόγιο τούτο, μεταξύ των άλλων, έχει σκοπό να δώσει το έδαφος σε συνανθρώπους μας να εκφράσουν τις σκέψεις τους. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησα από μια κοπέλα να μου γράψει ένα κείμενο με θέμα ούτε μαύρο, ούτε καφέ αλλά ροζ...

Όπως έχουμε πει ξανά, η Έκφραση Ιδεών που λαμβάνει χώρα σε αυτό το ιστολόγιο, θα συνεχίζεται μέχρι να μας λογοκρίνει η ΔΕΗ. Λόγω, λοιπόν, του ότι υπάρχουν πολλές αναγνώστριες θηλυκού γένους, σας γνωρίζω ότι εφεξής θα μας απασχολούν θέματα που ξεφεύγουν από το κλειστό πλαίσιο μπάλα, μπάλα, μπάλα και μπάλα.

Κύριες/οι με όλο τον σεβασμό στην ηλικία σας και τις ανησυχίες που έχει ο καθένας σας  σάς παραθέτω το κείμενο.] 

Από την καλτ ταινία του Αλμοδοβάρ, στα καλλιτεχνικά δημιουργήματα των βιτρινών των εμπορικών κέντρων που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον μύριων γυναικών.
Και γιατί εμπνεύστηκα από τη γνωστή -ελπίζω σε πολλούς- ταινία; Γιατί και στα δύο συναντάται η αποθέωση του χρώματος και του κιτς.... Εν μέσω οικονομικής κρίσης (μεγάλο θέμα, οπότε ας μην καταπιαστούμε μαζί του προς το παρόν) εξακολουθείς να συναντάς γυναίκες και κορίτσια με υπερχρεωμένες πιστωτικές που επιθυμούν μετά μανίας να προσθέσουν ένα ακόμη «μοδάτο» κομμάτι στη συλλογή τους!
Όσο για το αποτέλεσμα; Καταλήγει να είναι κάθε άλλο από το αναμενόμενο... Έφηβες πάνω σε αταίριαστες για την ηλικία τους γόβες, μεσήλικες κυρίες με νεανικούς άκομψους κοθόρνους και όλες μαζί να προσπαθούν να ορθοποδήσουν στο πλακόστρωτο των κυκλαδίτικων νησιών… προσφέροντας άφθονο θέαμα!
Τελικά μας δίνει πραγματική χαρά η ενασχόληση που είθισται να λέγεται shopping therapy; Άραγε είναι λογικό να υπάρχει τέτοιου είδους therapy; Πού έχει τις αρχές της αυτή η θεραπεία; Στο κεντρικό αξίωμα της ομοιοπαθητικής (όμοιον + πάθος); Τα όμοια θεραπεύονται με όμοια; Μήπως θεραπεύει τις φανταστικές ανάγκες που σκόπιμα μας δημιουργεί η καταναλωτική κοινωνία στην οποία ζούμε;
Φοβάμαι πως θα καταλήξω σε μια πεζή πρόταση: Μήπως είναι καιρός να προβληματιστούμε και να αφυπνιστούμε? Να αναρωτηθούμε γιατί η χαρά μας από κάθε καινούργιο μας απόκτημα διαρκεί μόνο μερικές ώρες; Η χαρά κρύβεται μέσα σε μικρές λεπτομέρειες που μέσα στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας μας προσπερνούμε.

Ορθοπόδησε στο πλακόστρωτο η Tazmaniac

9 σχόλια:

  1. Αν συνειδητοποιήσουν οι γυναίκες την ματαιοδοξία των ψώνιων, θα καταλάβουμε και εμείς το τζάμπα ξύλο της μπάλας.

    Αλλά τι νόημα εχει το όνειρο χωρίς μικρές νοθείες;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να καταλάβω το γυναικείο φύλο.Πώς γίνεται να τα έχουν όλα στη ντουλάπα τους αλλά ταυτόχρονα να μη τους φτάνει τίποτα και να θέλουν και άλλο;
    Άραγε είναι αρρώστια αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Θεος τα μοίρασε όλα φίλε.

    Οι γυναίκες παραλογίζονται με τα ψώνια σπαταλώντας πολλά λεφτά και εμείς με το ποδόσφαιρο και τους καβγάδες του.

    Ευτυχώς, κατουράμε όρθιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι γυναίκες είναι περίεργες απο τη φύση τους.
    Ποτέ δεν μπορούν να αρκεστούν με αυτά που έχουν, θέλουν συνέχεια κάτι παραπάνω.
    Δες την Εύα (ναι καλά κατάλαβες πάλι αυτή η ιστορία). Είχε τον Παράδεισο τον Παράδεισο (με ακούς; ή μάλλον με διαβάζεις;)και όμως ήθελε το μήλο. Γιατί; απλά ήταν περίεργη, έτσι και η σύγχρονη γυναίκα ακολουθώντας πιστά την πρόγονο της είναι περίεργη.
    Επόμενως ποτέ δεν θα είναι ευχαριστημένη με κάτι που αγόρασε γιατί πάντα θα σκέφτεται μήπως το ροζ μου πάει καλύτερα; μήπως το πράσινο με αδυνατίζει; μήπως το καφέ μου χοντραίνει τους αστράγαλους;
    Τελικά οι γυναίκες είναι υπερκαταναλωτικά όντα και είτε θα τις αγαπήσεις για αυτό και θα μείνεις ταπί και ψύχραιμος είτε θα γίνεις ένας πολύ πλούσιος άντρας αλλά μόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου φαγές ολά τα δακτυλίδια, μ' έχεις και κοιμάμαι τώρα στα σανίδια...

    Ένας πατέρας είχε πει στην κόρη του:

    - "Καλά πάλι παπούτσια θα πάρεις;"

    - "Ναι"

    - "Αφού προχτές πήρες και άλλα;!;! 40ποδαρούσα είσαι;"

    - "Δεν έχω λευκά μπαμπά!"

    - "Μετά θα έχεις λευκά και δεν θα έχεις λεφτά..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά το θέμα αυτό θα παραμείνει άλυτο όσο και αν προβληματιστούμε ή μου φαίνεται???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 7ο σχόλιο...

    Της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος... Πότε κόλαση και πότε ο παράδεισος...

    Αυτά είπε ο ποιητής...

    Ένας άλλος είπε: Όλη η Ελλάδα προσκυνά σώβρακα και φανέλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 8ο σχόλιο......... (γιατί το γράφουμε αυτό;)

    Κάποια στιγμή στο μέλλον ελπίζω να μπορέσει η επιστήμη να βρει απαντήσεις σε αυτό το κέραιο ζήτημα αλλιώς βλέπω ο μισός πληθυσμός του Πλανήτη μας να βασανίζεται.
    Αγαπητέ heatman
    Πολύ τα βάζεις με τις γυναίκες τι σου έκαναν καλέ τα κορίτσια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για να καταλάβεις την καταπίεση, πάρε ένα λινκ.

    http://www.guardian.co.uk/society/2010/sep/05/men-victims-domestic-violence

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.