Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Θεσπιακός- Ακραίφνιο: 1 – 0

14 μέτρα τέρμα φθάνουν;
Πρεμιέρα με νίκη η ομάδα του χωριού μας έναντι του Ακραιφνίου στο γήπεδο… των Βαγίων. Ένα γεγονός που μας πάει πίσω στη σεζόν 2008- 09 όπου ο Θεσπιακός ξεκίνησε ξανά με νίκη τις υποχρεώσεις του. Εκείνη τη φορά στην Α’ Κατηγορία του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος Βοιωτίας.
Θα θυμάστε ότι την χρονιά που ο Θεσπιακός ανέβηκε ως Πρωταθλητής (2005- 06) από την Β’ στην Α’, ο εναρκτήριος αγώνας αποτέλεσε ψυχρολουσία για τον σύλλογο, με βαριά ήττα (5-0) από τον Ευαγόρα Σχηματαρίου.
Είναι δύσκολο να κρίνεις αν το αποτέλεσμα του πρόσφατου αγώνα είναι δίκαιο. Και αυτό γιατί η ομάδα μας δεν έδειξε να πατάει καλά στο γήπεδο, μοιράζοντας την κατοχή με τον αντίπαλο. Κατοχή εκατέρωθεν ανούσια και χωρίς ποδοσφαιρικά στοιχεία ακόμη. Πρεμιέρα βλέπετε.
Ασύνδετες γραμμές, επιθετική αδυναμία και αστοχία.
Στον μόνον που αρκούσαν τα 7,5 περίπου μέτρα του τέρματος, για να αναπαύσει την μπάλα στα δίχτυα του οχτρού, μετά από εύστοχο λάκτισμα πέναλτι, ήταν ο Κιούσης. Το πέναλτι αυτό ήταν η τιμωρία για το σπρώξιμο του Π. Μαρίνη από τον κεντρικό αμυντικό του Ακραιφνίου, που, όμως, δεν συνοδεύτηκε και από κόκκινη κάρτα, μιας και οι δύο διεκδικητές ήταν δίπλα στη γραμμή του γκολ.
Επιγραμματικά:
Στα θετικά:
Πολύ καλός ο τερματοφύλακας Βαρθαλάμης που με μια βουτιά, με κλειστή τη μύτη, άλλαξε την πορεία της μπάλας στέλνοντάς την όξω, μετά από μια ολιγοδευτερόλεπτη στάση στο δεξί δοκάρι της εστίας του.
Ο Γ. Μουλκιώτης που είναι Δομβρεναίος. Η μπάλα περνάει από τα πόδια του προσφέροντας καλύτερη ανάπτυξη για την ομάδα. Μια δουλειά που ο 29χρονος μέσος κάνει χρόνια.
Αλέκος Βρακάς. Αστείρευτες δυνάμεις, άγχος πρεμιέρας, άγχος συμμετοχής σε ομάδα με στόχους, πολύ καλές προοπτικές, εργατικός, ομαδικός. Σε 2 ματς θα διανέμει την μπάλα με κάθε τρόπο. Πολύ συγκεντρωμένος και ο Flo με ποδοσφαιρικές κινήσεις και σημάδια προσαρμογής στην νέα του θέση.
Στα αρνητικά:
Ο Γ. Μπόγρης λίγο έλειψε να κρεμάσει τα παπούτσια του μετά από μια άχαστη ευκαιρία να γίνει επίτιμος δεξιός ψάλτης της Σκάλας του Κιέβου. Έδιωξε, έκλεψε, έχασε. 3 in 1. Νοικοκυρεμένα! Το τρίπτυχο της ατυχίας. Είδε το ματς χωρίς να πληρώσει εισιτήριο.
Ο έτερος επιθετικός και κλασσικός φορ, ο Π. Μαρίνης, ήταν πολύ πιο ενεργητικός. Λάτρης της φύσης, ως γεωπόνος, παρατηρούσε με κάθε ευκαιρία το χόρτο από κοντά.
Επιθετικά η ομάδα δεν συνεργάστηκε καλά, ενώ η άμυνα πέραν από μια 5λεπτη πίεση στο φινάλε του αγώνα στάθηκε στο ύψος της. Πέτρος Χρήστου, Χατζής Γ., Τσαλού nthe Zoo, Άγγελος Στάφης ήταν αρκετά αποτελεσματικοί στην αναχαίτιση των οχτρών. Για τον Κιούση, που αποτελεί την επιθετική αιχμή της ομάδας μας, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Πρώτος σκόρερ, μαζί με τον Γερ. Μπόγρη (πριν εμφανιστεί η μυωπία), την ανεπανάληπτη (μέχρι την επόμενη) χρονιά της αιματοβαμμένης παραμονής στην Α’ (2008-09) με 10 γκολ έκαστος (συν 1 ο Γερ. Μπόγρης στο μπαράζ, 11).
Στην εξέδρα είδαμε κόσμο που  βοήθησε την ομάδα χωρίς ακρότητες και Θέατρο Σκιών, όπως παλαιότερα, που το κρασί της νιότης έρεε αφθονότερο. Μπουζουξήδες, κιθαρίστες, προδότες, φίλοι & παιδιά παρακολούθησαν τον αγώνα παρηγορώντας πρώην ποδοσφαιριστές και παρατηρώντας στο βάθος την Αλίαρτο (άσχετο). Μαζί τους ήταν και ο πρώην Πρόεδρος της ομάδας που θυμήθηκε και με δάκρυα στα μάτια εξιστορούσε στον κάμεραμαν, για τις εποχές που έμπαινε με το περίστροφο στο γήπεδο και έλεγε στον προπονητή «Προστάτεψε τους παίχτες μου! Την Τετάρτη θα πάμε στον Λάλεζα!!! Κατάλαβες;!;!».
Μετά την λήξη του αγώνα γυρίσαμε όλοι στο Κόκκινο και αναρωτιόμασταν που παίζει την άλλη εβδομάδα ο Αρματηλάτης για να πάμε. Αυτά.
Καλή & Υγιής Χρονιά! Προπόνηση, Προπόνηση, Προπόνηση…

3 σχόλια:

  1. xaxaxaxa....apo thn plevra mou san bouzoukooikonomologos(thermos uposthrikths tou AOΘ) na ekfrasw ta therma mou mousika sugxarhthria sthn omada!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συγχαρητήρια. ορχηστρα είστε η' ποδοσφαιρκή ομάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. podosfairikh omada me thn sunodia orxhstras!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.