Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν θα πάρω, δεν θα πάρω, είσαι Ύποπτο Τσιγάρο…


Πρώτη Σεπτέμβρη, όπως και τότε, ξεκινάν οι καρδιές των καπνιστών. Τρέχω στους δρόμους, μέσα στο πλήθος, ψάχνω στους δρόμους, ψάχνω στο πλήθος πού να καπνίσω, να καπνίσω δεν μπορώ… Δεν μπορώ.
«Παίζει» να επιβληθεί η απαγόρευση του τσιγάρου. Σεβασμός και καταπίεση!
Σεβασμός γιατί το κάπνισμα δίπλα σε μη καπνιστή παραβιάζει την ελευθερία του συνανθρώπου μας στην υγιεινή ζωή.
Η ελευθερία, όμως, του να επιλέξει κάποιος την επιβάρυνση του οργανισμού του περιορίζεται και αυτή. Θα μπορούσαν, κατά την γνώμη μου, να διατηρηθούν οι ειδικοί κλειστοί χώροι, τα λεγόμενα καπνιστήρια, όπου μπορεί κάθε ένας να κόψει τον λαιμό του εκεί μέσα χωρίς να ενοχλεί τον συνάνθρωπό του. Ένας χώρος αξιοπρεπής, με κλιματισμό και αερισμό.
Τώρα, το πάνε από την μία άκρη στην άλλη, δηλαδή από το απόλυτο δικαίωμα του καπνιστή να κάνει την ανάγκη του δίπλα σου και το κοινωνικό συνήθειο να αποδεχόμαστε την απάντηση «Αν ενοχλείσαι, να φύγεις, να πας αλλού!» στην παράκληση «Συγγνώμη, είναι εύκολο να πάτε το τσιγάρο σας από την άλλη γιατί μας ενοχλεί;», στην πόρτα της εξόδου, στο κρύο… Συμπέρασμα: Πρέπει να προστεθεί νέο μήνυμα στα πακέτα τσιγάρων μετά τις τελευταίες εξελίξεις: «Το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο… και πνευμονία!»

Πηγή: Δεβετζή

5 σχόλια:

  1. Είμαστε Ελληνάρες και δυστυχώς δεν πρόκειται να κοπεί αυτή η κακιά συνήθεια από τη μια μέρα στην άλλη.
    Πάλι θα βλέπουμε αγώνες και πάλι θα ρίχνουμε καντήλια για το τσιγάρο.
    Το πιστεύω,δε θα γίνουμε ποτέ Ευρώπη..αλλά ας υπάρχει η ψευδαίσθηση του μακάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ πάλι πιστεύω πως θα γίνουμε...άσε που η έξοδος των καταστημάτων γίνεται meeting point ιδανικό για φλερτ...δείτε και την θετική πλευρά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...Κ πιοτό που δεν γουστάρω, δεν θα πάρω-δεν θα πάρω...
    Δύσκολα τα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαντάζεσαι να είναι κάποιος καπνιστής στο Νευροκόπι;

    Φαντάζεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.