Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Επανά-σταση για σουβλάκια στη διώρυγα

Συνεχίζω τις ατυχείς αναρτήσεις.

Σκεφτόμουν, στην Πάτρα που ήμουν, γιατί άλλαξε ο εκκλησιαστικός ύμνος που λέει σε κάποια φάση "Νίκας τοις βασιλεύσι" σε "Νίκας τοις ευσεβέσι".

Αν θυμάμαι καλά ο λόγος ήταν "δια την επικαιροποίηση" της θρησκείας και την απομάκρυνση από πολιτεύματα που ταλαιπώρησαν με τις παρεμβάσεις τους τη χώρα και τη θρησκεία της.

Αν είναι όντως έτσι, αναρωτιέμαι γιατί όλο το κέντρο της Αθήνας έχει ονομασίες στις οδούς του "Βασιλίσσης Όλγας", Σοφίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου κ.λπ.; Ή ακόμη γιατί η κεντρική πλατεία της Πάτρας λέγεται Βασιλέως Κωνσταντίνου;

Δηλαδή, ένα Μνημείο παράδοσης της εκκλησίας, ένα κειμήλιο ορθόδοξης τέχνης ενοχλούσε τους παρισταμένους στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, ενώ την ίδια ώρα αυτοί στεκόντουσαν ευλαβικά (με τα χέρια σταυρομένα μπροστά και βλέμμα πανάγιο) πάνω σε βασιλικές πλατείες;

Το λοιπόν, ολίγη μυρωδιά από την αγανάκτιση της Πάτρας λίγο αργά το βράδυ, πολύ πριν ξημερώσει μέρα Μαγιού.

Μια κοπέλα που μου φώναξε "ΔίΝεΤου".

Πλατεία Γεωργίου. Η αγανάκτηση για επανάκτηση κάποιων που δεν είχαμε.

Οι 5 πλατείες 1. Και οι 1, ελικόπτερο.

Αμεσοδημοκρατία. Εδώ οι απολίτιστοι ολοκληρώνουν και μετά ξεκινά ο άλλος. Μα πώς μπορούν τόσοι μαζί να συνομιλούν; Μάλλον εδώ συνάπτεται Εαρινή Συμφωνία...
Το μήνυμα από τη μιναρούπολη είναι ξανά:

Οι 10 πλατείες 5, οι 5 πλατείες ΜΙΑ.

Αλλιώς θα παίξουν τα κανάλια άλλη μια εβδομάδα τις Πλατείες της αγανάκτησης, θα ξεθυμάνει το λαϊκό δημοκρατικό αίσθημα και, τέλος, όταν τζίτζικας ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, θα τελειώσει και η Άνοιξη της Κοινωνίας... Μαζί με τη χώρα μας.

ΜΑΘΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Κάντε μια βόλτα τώρα (έχει και πασατέμπο). Αν κυρία και κύριέ μου δεν έρθετε τώρα στην πλατεία, που είναι μια επανάσταση γάντι για όλους και στα μέτρα σας, να ξέρετε ότι δεν έχετε να δείξετε τίποτα άλλο στα παιδιά σας παρά υποταγή και ραγιαδισμό. Ακόμη και να έχετε ιδεολογικές διαφοροποιήσεις με τους Αγανακτισμένους, είναι καλή ευκαιρία να τις συζητήσετε μέσα στις πλατείες της πραγματικής δημοκρατίας και του σεβασμού. Εκεί που η κομματική λέπρα παίρνει βάουτσερ για Σπιναλόγκα.

Κύριες/οι,

Μια βόλτα κάντε. Δεν διακυβεύεται στο κάτω-κάτω και τίποτα σοβαρό τη σήμερον ημέραν. Απλά... η ζωή μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.