Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Η επανάσταση θα γίνει νύχτα…


Σκοτεινιάζει και η ημέρα αρχίζει...

Αναρωτιέμαι σε ποια παραγωγή να γυρίσει ο νέος της Πλατείας Συντάγματος, Γεωργίου και λοιπών συγγενών. Η ανεργία καλπάζει. Ειδικά στους νέους.

Στην Ισπανία ξεπέρασε το 20% (εδώ και χρόνια κινείται σε διψήφια ποσοστά), ενώ στους νέους έρχεται στο ταπεινό 40%. Και μετά έχεις τους λαμάκες τους Αμερικάνους να κοροϊδεύουν γιατί φεύγουν οι νέοι στα 30 τους από το σπίτι…

Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο καλά. Μένουμε και με τις γιαγιάδες και το ΕΚΑΣ τους.

Αλλά, πράγματι, λένε να επιστρέψουν στην παραγωγή. Από την παραγωγή έρχονται. Παράγουν 5.000€ τον μήνα και καρπώνονται 800€. Έρχονται στην πλατεία μετά τις 9 το βράδυ. Τότε τελείωσαν την παραγωγή.

Τότε τους επέτρεψε το ελαστικό ωράριο, οι (απλήρωτες) υπερωρίες του στελέχους του ενός χαρτονομίσματος. Τότε του επέτρεψε το παράθυρο του γραφείου και ο δείκτης του Προϊστάμενου. Το δάχτυλο που συνοδεύει με κίνηση την θρασύδειλη φράση του «Δες πόσοι είναι στην Πλατεία! Τόσοι περιμένουν αν δεν μπορείς εσύ!».

Χάσιμο χρόνου είναι η συγκέντρωση στην Πλατεία. Πρέπει να γυρίσουμε στην παραγωγή και μετά τις 9 το βράδυ. Μόνο έτσι θα πάει μπροστά η γερασμένη της Γηραιάς κοινωνία.

Λυπάμαι πολλές φορές που δεν με διαβάζει η μάνα μου και οι φίλες της. Να το δείξουν στις άλλες φίλες τους. Αυτές να κάνουν κρεβατομουρμούρα το ιστολόγιό μου στους συζύγους τους και να το διαβάσουν και αυτοί. Επίδομα iPad στις γυναίκες συνταξιούχους. Τέρμα τα μεσημεριανά. Μπας και δεν ξαναψηφίσουν τους μαργιόληδες. Μπας και συναναστραφούν προοδευτικά προς την αληθινή παραγωγή. Των παιδιών τους.

Μια δασκάλα φίλη μου έλεγε πόσο δύσκολα είναι να διδάσκεις στο δημοτικό τα οπισθόπαιδα μιας κοινωνίας ακοινώνητης. Ευτυχώς στα χωριά είμαστε καλύτερα…

Επιστρέφω στην επανάσταση. Ναι ρε επανάσταση. Όχι μόνο προς τη Βουλή. Αλλά και προς την κυρία πίσω δεξιά που χρόνια τώρα έλεγε «Μήπως θες να μπεις στο ψηφοδέλτιο του σωματείου; Θα βοηθήσει…» όταν της μίλαγες για αύξηση.

Η Βουλή είναι το σύμβολο που πρέπει να γκρεμίσει την αφρόκρεμα της διαφθοράς. Το είδωλό μας μεγεθυντικά διαστρεβλωμένο.

Ακολουθώντας τον Σωκράτη θα έλεγα ότι δεν είμαι πολιτικός για να δώσω λύση. Είμαι πολίτης και εντοπίζω το πρόβλημα και απαιτώ λύση. Για να βρω βέβαια τα αίτια του προβλήματος μπορώ να κάνω κριτική και αυτοκριτική. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα με βοήθαγε πολύ η γνώμη των άλλων. Μια βόλτα στις συνελεύσεις της Πλατείας θα με βοηθούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.