Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ματιά στο '11, μάτια στο '12...

Η επικαιρότητα δεν μπορεί εύκολα να σε αφήσει χαρούμενο & αισιόδοξο. Παρ' όλα αυτά πρέπει να εντοπίσουμε τα θετικά σημεία του χρόνου αυτού.

Στα θετικά, κατά τη γνώμη μου, περιλαμβάνεται ότι... αλλάζουμε. Μαζικά και βίαια, όπως αποκλειστικά έτσι μπορούσε να γίνει.

Ρίχνοντας ματιά στο '11 πρέπει να δώσουμε κουράγιο σε αυτούς που είτε τους "περνάει από το χέρι" να διευκολύνουν τη ζωή πολλών ανθρώπων και έκαναν πολλά για αυτούς στον χρόνο αυτόν, είτε σε αυτούς που δεν είχαν αρμοδιότητα αλλά απλή, αγνή θέληση.

Με τα μάτια στο '12 λέμε μπράβο σε όλους όσους δούλεψαν ανιδιοτελώς το '11 για να βοηθήσουν ανθρώπους που η ζωή τους είναι αρκετά δύσκολη. Είναι πολλοί αυτοί...

Και επειδή πολλοί είναι ανώνυμοι, άλλοι είναι επώνυμοι. Μπράβο στην Cretaforce και τον Γιώργο Γκίρτσο για την πρωτοβουλία τους. Μπράβο στο Χαμόγελο του Παιδιού, την Κιβωτό του Κόσμου και τους απανταχού λαϊκούς ιερείς που δεν κρατούν τίποτα για μήτρες αλλά όλα για μάνες.

Σε άλλο επίπεδο, το ιστολόγιο του GMT θέλει να δώσει ένα μπράβο στον Γιώργο Ντασιώτη για την μέχρι στιγμής επίδοση. Σε καθετί υπάρχουν αδυναμίες και σημεία κριτικής. Πόσω μάλλον σε έναν οργανισμό όπως η τοπική αυτοδιοίκηση. Επίσης, είναι μια δουλειά που, όπως λέει, δεν πρέπει να είναι "ενός ανδρός αρχή". Το στοίχημα, λοιπόν, είναι να το πετύχει με τους κατάλληλους ανθρώπους. Αλλιώς αποτυγχάνει όλο το οικοδόμημα.

Προφανώς κρίνω από αυτά που ξέρω ή φτάνουν στα αυτιά μου. Ή που γράφονται στα τοπικά ειδησεογραφικά μέσα ή ιστολόγια.

Επειδή τα μάτια είναι στο '12 και σημασία για εμάς δεν έχει η Cretaforce, ο Γκίρτσος ή (σε άλλο επίπεδο) ο Γ. Ντασιώτης αλλά ο κόσμος που έχει ανάγκες και ο πολίτης, το ιστολόγιο θα συνεχίσει να είναι απέναντι σε όλους που είναι απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους και δίπλα σε όσους είναι δίπλα τους.

Καλή Χρονιά με Υγεία & Ευτυχία...

Καλή Ανάσταση...

2 σχόλια:

  1. Καλη χρόνια φίλε...
    Το θέμα μας όμως πρέπει να είναι πως θα εξαληφθεί η δυστυχία και όχι πως θα δίνουν περισσότεροι ασπιρίνες στον δυστυχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά Θεόφραστε. Υγεία & Ευτυχία.

    Απλώς στο κείμενο αυτό δεν επικροτείται η "εταιρική κοινωνική ευθύνη". ΕΚΕ υποκριτική. Από ότι διάβασα και στο άρθρο σου φιλανθρωπία πολύ καλώς ασχολείσαι με την υποκρισία. Όπως εκείνη του Παπαδήμου στο Αστέγων.

    Το κείμενο αυτό ασχολείται με τους μικρούς και ειλικρινής.

    Επίσης, θεωρώ ότι όπως εσύ έχεις ένα καλό ιστολόγιο, ένας άλλος ένα μέτριο και εγώ ένα κακό. Αυτό με άλλα πρόσωπα και ιστολόγια θα ισχύει πάντοτε. Έτσι και με τους ανθρώπους. Η δυστυχία δεν εξαλείφεται. Την μικραίνεις όσο μπορείς. Και για αυτό χαιρετίζω αυτούς που το προσπαθούν. Λίγο εώς πολύ. Όχι τις ξανθιές του Μίνωα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.