Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Κομματοκρατία λίγο πριν το τέλος…

Λίγο πριν τελειώσει και με αίτηση διαγραφής στο αρμόδιο Πρωτοδικείο, ο αγκομαχών κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να δρα πάνω στη συνταγή που έφερε τη χώρα στον βούρκο της ανυποληψίας.

Λέγεται ότι ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κος Ασημοχοΐδης κάλεσε όλους τους μη «γαλάζιους» Δημάρχους της χώρας σε συνάντηση στο Υπουργείο του. Εκεί τους ανακοίνωσε ότι θα «κάνει το κάτι παραπάνω» για να ενταχθούν έργα των Δήμων τους στο ΕΣΠΑ. Προφανώς, από όσο μαθαίνουμε (διαψεύστε όποιος ξέρει) δεν εκλήθη ο Δήμαρχος Θηβών.

Από όσο φαίνεται δηλώνει με όλους τους τρόπους μνηστήρ της θανούσης παράταξης ο Υφυπουργός. Πόσο μάταιο είναι να ελπίζεις ότι θα επιβιώσεις όταν όλοι ξέρουν ότι τελείωσες.

Εκείνο όμως που κρατούμε είναι ότι και τα έργα του ΕΣΠΑ δεν θέλουν πλήρεις φακέλους, αλλά έγχρωμους!

Λίγο πριν το τέλος απλώνουν το χέρι της σήψης πάνω στη ματωμένη συνείδηση των Ελλήνων. Μας γελοιοποιούν και έπειτα μας επιστρέφουν «χάρες». Ακόμη και οι παλλακίδες είχαν νόμιμο δικαίωμα σεβασμού. Εκείνοι εξευτελίζουν την κοινωνία των πολιτών μας χωρίς αισχύνη.

Το γεγονός αν ο Δήμος Αλιάρτου εντάξει έργα του στο ΕΣΠΑ πρέπει να μας απασχολήσει έντονα. Πρέπει να αναλογιστούμε, δηλαδή, εάν χρειάζεται να επιδοθούμε σε διαγωνισμό ΠΑΣΟΚολατρείας (και μεθαύριο ΝΔλατρείας) για να δούμε ευρώ (ή δραχμή κατ’ άλλους). Να ξεκινήσουμε να κολλάμε αφίσες στα τραίνα. Όπως τη δεκαετία του ’90.

Σε περίπτωση που αλλάξει το χρώμα της Κυβέρνησης (γιατί η πολιτική δεν αλλάζει), ξαναβάφουμε τα χωριά μας με το κυβερνών χρώμα. Αν ξεφτιλιζόμαστε όλοι μαζί, μοιραζόμαστε τη ξευτίλα!

Ο Δήμαρχος μας θα μοιάζει Στέλιος Γιαννακόπουλος (κωλοτούμπας) των τσικό της πολιτικής και  Καραταφέρης (κενός κωλοτούμπας) της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στο κάτω-κάτω πληρώνεται για αυτό.

Επίσης, θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ικανότητες του σκηνοθέτη της Αλιάρτου και τους ηθοποιούς του για να στελεχώσουμε το ΔΣ του Δήμου. Έτσι, θα υποκρίνονται άνετα ότι σέβονται κάποιον που ούτε ομόλογός του μιας άλλης χώρας δεν τον δέχεται (και τον παραπέμπει στη γραμματέα του). Δήμος Αλιάρτου Εν Δράσει!

Από την άλλη και ο πολιτικός χαμαιλέων έχει τα προβλήματά του τώρα. Δεν ξέρει τι χρώμα να πάρει. Δεν έχει μάθει να παίρνει συνδυασμούς χρωμάτων. Η συνήθεια του να παίρνει συγκριμένα και διακριτά χρώματα τον δυσκολεύει να μαντέψει το καινούργιο. Αλλά ελπίζουμε το καινούργιο να μην χρειάζεται «έγχρωμους» αλλά πολίτες. Όχι γιουσουφάκια, αλλά αυθύπαρκτους.

4 σχόλια:

  1. O τίτλος σου GMT νομίζω θα έπρεπε να είναι... "Ακόμα και μετά το τέλος... κομματοκρατία"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή Χρονιά σταγόνα!

    Αν και μετά το τέλος έχουμε κομματοκρατία, τότε θα έχουμε μια νέα αρχή της. Αν και εφόσον υπάρχει τέλος που να αρχίζει μετά την αρχή του τέλους της ατέλειωτης Αρχής που λέγεται τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάθε τέλος μια αρχή GMΤ!

    είναι κύκλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και κάθε αρχή και ένα τέλος οπότε βρισκόμαστε σε ένα φαύλο κύκλο και οδηγούμαστε σε ατέρμονες συζητήσεις....ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.