Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Η πιο επίκαιρη αφίσα…

…έλεγε «Άι γαμήσου Κοινωνία!»

Η χώρα είναι κατακλεισμένη από ηλιθίους όπως ο υπογράφων την ανάρτηση. Όσο και να εξαιρείς ενστικτωδώς τον εαυτό σου από αυτήν την καθολική κοινωνική ομάδα, ανήκεις. Ή αλλιώς ανήκουμε.

Ένα παιδί με ρώτησε «ποιός μας ξεζουμίζει;» και του είπα «Οι Τράπεζες». Με ρώτησε «τί είναι ο Παπαδήμος;» και του είπα «Τραπεζίτης!». Εκεί κατάλαβα το άσμα «Πρόβατα».

Μετά αναλογίστηκα ότι το έθνος ή μια μεγάλη μερίδα αυτού στήριξε Γκλύξμπουργκ. Αλλοδαπό «βασιλιά». Έναν ξένο.

Μάλιστα, άλλοι (Γ. Παπαντωνίου, Ε. Βενιζέλος) υποδέχθηκαν με ευτυχία την Τρόικα ως «την μόνη λύση για την… λύση». Την χειροκρότησε με τόνο υπερβολής, νομίζω, και ο Χρήστος Μηχαϊλίδης. Θεώρησαν ότι το ελληνικό ταπεραμέντο δεν χαλιναγωγείται αυτενεργώς, αλλά χρειάζεται πατρονάρισμα. Κάτι σαν το επαρχιώτικο «για να το λέει αυτός ο Αθηναίος, έτσι θα είναι…». Δεν μπορώ να εντοπίσω και το σχετικό χωρίο του Νίκου Δήμου. Παρεμπιπτόντως, ο κος Παπαντωνίου μίλησε, σε ξένο ΜΜΕ, και για έναν «τεμπέλικο λαό».

Και τώρα ερχόμαστε σε ένα τοπικό ζήτημα. Το επιτελείο του GMT βλέποντας το σχετικό φιλμάκι σκέφτεται ότι το πρόβλημα του Δημάρχου δεν είναι ο αριθμός των υπαλλήλων του ΟΤΑ μας που φταίει και δεν μπορούν να «τρέξουν» τα Έργα (projects) που έχει αναλάβει ο Δήμος. Αντιθέτως, είναι η ποιότητα που φταίει.

Είναι λαμακία να «βγαίνει» το δύσκολο κομμάτι μιας διαδικασίας, όπως π.χ. η χρηματοδότηση του ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου στον L-αφόκαμπο, και να καθυστερεί η ολοκλήρωση του έργου γιατί οι υπηρεσίες του Δήμου δεν έχουν προσκομίσει στη ΔΕΗ ένα σκαρίφημα της σύνδεσης. Δηλαδή, να καθυστερεί η ολοκλήρωση ενός μέρους ενός μεγαλύτερου έργου επειδή δεν υπάρχει οργάνωση.

Αν νοιώθει μόνος ο Δήμαρχος τότε πρέπει να λάβει τα μέτρα του. Και σε αυτά να φτάσει στα όριά τους.

Επειδή σίγουρα μας διαβάζουν και γνωστικοί, θέλουμε να ρωτήσουμε ποιό το έργο ή η συμβολή των Συμβούλων (ή Σύμβουλος) που προσελήφθησαν από τον Δήμο Αλιάρτου μέχρι στιγμής. Και επειδή δεν χρωστάει κανένας να γράψει, τουλάχιστον κάποιος να μας κοινοποιήσει μια σύνδεση (link) σε άλλη ιστοσελίδα ή ιστολόγιο ώστε να μάθουμε.

Για τη λειτουργία των ΟΤΑ εφαρμόζεται το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος. Η ευρυθμία του επαφίεται εις τον πατριωτισμό (βλ. φιλότιμο) των υπαλλήλων του.

Δηλαδή, ο υπάλληλος των ΟΤΑ δεν λογοδοτεί πουθενά για την απόδοσή του ή για τη συμπεριφορά του ή, π.χ., την αυθάδειά του; Η απίσχνανση της λογικής στο καρέ της Ντάμας (Q).

Κάποιος άλλος θα μίλαγε για εκπαίδευση. Αλλά και αυτή απαιτεί ψήγμα θέλησης και απόθεμα ικανοτήτων.

Απότοκος όλων αυτών είναι η μη επίτευξη αποτελέσματος.

Σε μια εξορθολογισμένη κοινωνία η απουσία αποτελέσματος θα τιμωρούταν. Και επειδή το ποίμνιο του Δήμου δεν μπορεί να καθαιρέσει τους υπαλλήλους ή τους συν αυτώ μισθοδοτούμενους, καθαιρεί αιρετούς.

Η τελευταία παράγραφος θα ήταν ορθή σε μια κοινωνία Φριντμανική και όχι στην ανθρώπινη μπασταρδεμένης αριστεροφασίστικης υπνηλίας που εξαντλείται σε έργα, πορνό και μπάλα. Η πραγματικότητα δείχνει ότι φελλός φελλό μεγάλωνε.

Ο αέρας των καλών προθέσεων δεν αρκεί. Από την πόλη έρχομαι, ξέρει κι άλλο μονοπάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.