Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Φοβού τους Δεξιούς και δώρα φέροντες…

Παρά το γεγονός ότι το ελληνικό κρατίδιο δεν κυβερνείται από κυβέρνηση, αλλά από μωσαϊκό νεοφιλελεύθερων, η εντύπωση που κυριαρχεί είναι ότι κυβερνιόμαστε μόνον από το ΠΑΣΟΚ. Λησμονούμε τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.
Σε αυτό βοηθά ότι η μιντιακή βιτρίνα εκθέτει κυρίως τις εσωΠΑΣΟΚικές έριδες, την ανομολόγητη ομολογία της Υπουργού Μνημονίου (Οικονομίας) κας Κατσέλη ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο και μεταδίδει τα Δελτία Τύπου της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Τα Δελτία αυτά είναι προϊόν παράνοιας και πολιτικής ανακατωσούρας στο στομάχι της Ελληνικής Πολιτείας. Είναι Δελτία Τύπου της Συμπολίτευσης που Αντιπολιτεύεται την ίδια ώρα, ενώ ταυτόχρονα και παράλληλα διαφωνεί με αυτά στα οποία συμπράττει!;!...

Αυτή η κατάσταση κάνει τον αντικατοπτρισμό του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, να φαντάζει άλλο σώμα. Σώμα που μπορεί ο ελληνικός λαός να εμπιστευτεί για να «επαναδιαπραγματευτεί» το Μνημόνιο. Έστω ότι αυτό γίνει. Το Μεσοπρόθεσμο, το PSI και κάθε σύμβαση που θα υπογραφεί μέχρι τις εθνικές μας εκλογές, θα τα διαπραγματευτεί;

Μπορεί η μαφία του μακελειού και του ΓΑΠ να έστειλε μεθοδικά τη χώρα στο Μνημόνιο και η ΝΔ να μη διέρρηξε τα ιμάτια της για τα πρωτοφανή άρθρα του. Μπορεί η ΝΔ να συμπράττει αυτήν την στιγμή. Μετά τις εκλογές και εφόσον αναλάβει Κυβέρνηση (συνεργασίας), θα μεταλλαχθεί σε αντιπρόσωπο των λαϊκών συμφερόντων; Ρωτάμε…

Είναι αλήθεια ότι στο κόμμα της ΝΔ δεν έχει επέλθει καμία ριζική αλλαγή σε πολιτικό προσωπικό. Καμία αλλαγή σε ιδεολογικό επίπεδο. Έχουν προσχωρήσει ορισμένοι αυλικοί του Σαμαρά που μας γαργαλάν τα αυτιά με λόγους Χαρδαβελικούς.

Όταν ξέρεις ότι το ολοκληρωτικό ΚΑΘΕΣΤΩΣ της κομματοκρατίας έχει ως έναν από τους δύο Πυλώνες του την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, πώς να εμπιστευτείς το κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ για τις ριζοσπαστικές παραγωγικές και, κυρίως, κοινωνικές αλλαγές που η χώρα έχει ανάγκη;

Σε ποιο επίπεδο Δημοκρατικής Διακυβέρνησης θα σε φέρει ένα κόμμα που συνεχίζει να λειτουργεί αρχηγοκεντρικά και φασιστικά μέσω της συνεπαγωγής «διαφωνία-διαγραφή»; Ένα κόμμα που δεν έχει αφουγκραστεί το παραμικρό από τις κοινωνικές ανάγκες; Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει…

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα GMT

    Μια φωνή ψύχραιμη και λογική για το θέμα της οικονομικής πολιτικής είναι του Δραγασάκη εδώ http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=661842 και στο ΒΗΜΑ της Κυριακής σ. Α24. Μάλιστα στην ίδια σελίδα πιο πάνω διατυπώνει ο πρώην ΥπΟικ Παπακωνσαντίνου την άποψη του οπότε η σύγκριση είναι άμεση και . . . καταθλιπτική.

    Δυστυχώς για όλους μας το πρόβλημα είναι ότι ακόμα δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ότι το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων –διακινδυνεύω τον αφορισμό: όλων των κομμάτων!- είναι πλέον ανεπαρκές. Δυστυχώς όμως και πάλι, το πολιτικό μας σύστημα –εδώ είναι και οι πολίτες μέσα- δεν ξέρει πώς να ανανεώνεται με ομαλό τρόπο. Κι έτσι όλοι μας περιμένουμε κάποιον Γκοντό συνδιαλεγόμενοι σιωπώντας και συμποσιαζόμενοι κραυγάζοντας και ελπίζοντας σε κάποιον Θεό της Ελλάδας για να μας σώσει.

    Αναμένοντας λοιπόν κι εγώ τις εξελίξεις, απορώ για την επιλογή της σημερινής φωτογραφίας σου: στα πολύ μακρινά μου νιάτα μου άρεσε η ποδοσφαιρική ομάδα Σέλτικ (οι Κέλτες μάλλον) από την Σκωτία, της οποίας η φανέλα ήταν παρόμοια με εκείνη του ποδοσφαιριστή της φωτογραφίας. Είναι όντως της ομάδας αυτής ο παίκτης; Ποια είναι η σχέση της φωτό με το κείμενο; Συσχετίζει την θρυλούμενη τσιγκουνιά των Σκωτσέζων με την μελλοντική για πολλά χρόνια πολιτική παροχών της Κυβέρνησης μας;

    Μήπως πάλι πρόκειται για δεξιό επιθετικό παίκτη κάποιας ομάδας; Πρόκειται για πρόσωπο με γνωστή πολιτική τοποθέτηση (Δεξιός) που όμως βιάζεται να φτάσει στο πάγκο του διότι αντιλαμβάνεται ότι η ομάδα δεν «τραβάει», ότι ο αντίπαλος δεν αστειεύεται και ότι στην εξέδρα ήδη μαζεύουν ληγμένα γιαούρτια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να ανανεωθεί με ομαλό τρόπο χρειάζεται αυτοκτονική διάθεση από τους υφιστάμενους κομματικούς μηχανισμούς ή κάποιο όραμα της ηγετικής ομάδας αυτών. Ουδείς δεν θέλει να σπάσει αυγά και ουδείς να χάσει τη βουλευτική αποζημίωση.

    Ο δεύτερος τρόπος είναι οι εκλογές και η πίεση που θα ασκηθεί στα κόμματα για κάτι... άλλο. Το άλλο κλπ είναι μεγάλη και άλλη κουβέντα.

    Όσον αφορά τη φωτογραφία. Είναι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής Αντώνης Σαμαράς. Προσπάθησα ένα εικονοπαίγνιο με το ότι είναι συνεπίθετος με τον κομματάρχη αυτού που έχουμε μάθει να λέμε "δεξιά" στη χώρα μας.

    Κατά τα άλλα, μακάρι να καταλάβαινε πότε πρέπει να κάτσει στον πάγκο. Αλλά, βλέπεις, ο εγωισμός του ποδοσφαιριστή δεν το επιτρέπει.

    Από την άλλη βλέπω ότι κάνεις έναν επικίνδυνο αφορισμό. Μια γενίκευση που απέναντί της βάζει άθελά της, ίσως, τη δημοκρατία.

    Όπως λέει και ο Γιώργος Σιακαντάρης (http://ermokastriotis.blogspot.com/2011/12/blog-post_7207.html) αυτή η υποκουλτούρα των γενικεύσεων και η απαξίωση του πολιτικού προσωπικού είναι επικίνδυνη θέαση που έχει κυριεύσει τον νου ευρύτατου φάσματος της ελληνικής κοινωνίας. Σύμπτωμα αυτής της επίθεσης στον κοινοβουλευτισμό είναι το γιαούρτωμα που υπονοείς στην τελευταία παράγραφό σου Ερμόλαε. Προθάλαμος ολοκληρωτικών καθεστώτων. Είτε κομμουνιστικών, είτε ακροδεξιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.