Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Πάμε Καλλιστεία;...

[Παρέμβαση Έτερου Λακτιστή]

Είναι γεγονός, που λέει και ένας φίλος μου… ότι έχουμε πάρει τέτοια δόση αναισθησίας που όχι η κλοπή των αρχαίων δεν μας σηκώνει από τον καναπέ μας, αλλά ούτε και η κλοπή στο διπλανό διαμέρισμα… μη σας πω ούτε στο ίδιο μας το σπίτι.

Η συνωμοσιολογία λέει ότι με κάτι μας ψεκάζουν, αφού μέχρι και ο διευθυντής μου το τελευταίο διάστημα...

...νιώθει μια ανεξήγητη ευδαιμονία... νιρβάνα το λέω εγώ... δηλαδή τον λες μέχρι και συμπαθητικό!

Μάλλον είναι τηλεοπτικός ψεκασμός, αλλά δεν θα πω πολλά γιατί στο ιστολόγιο που μας φιλοξενεί ήδη έχουν ειπωθεί όλα τα απαραίτητα. Θα σας πω μόνο πόσο απολαμβάνω, καθισμένη στον καναπέ μου, να googlάρω κακές λέξεις και επιλέγοντας «εικόνες» να βλέπω όλα τα κτήνη που αυτοαποκαλούνται πολιτικοί να ποζάρουν στις πρώτες θέσεις… σφαγή!

Τις θέσεις που του αξίζουν, βέβαια, έχουν και οι υπερκότες της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, παλεύουν με τον αλγόριθμο να ανέβουν όλες στην πρώτη σελίδα.

Εύχομαι καλή τύχη στον διαγωνισμό στα δύο νέα αποκτήματα της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση που δεν κατέχουν ήδη τη θέση που τους αξίζει.

Googlαρε τη λέξη "προδότης" η Tazmaniac...

3 σχόλια:

  1. Όπως λέει ο φίλος και απόφοιτος του Λυκείου Θεσπιών κος Γιώργος Σιακαντάρης, κάθε γενίκευση όπως αυτή που κάνεις Tazmaniac "να βλέπω όλα τα κτήνη που αυτοαποκαλούνται πολιτικοί" αποτελεί προθάλαμο ολοκληρωτισμού και καταδίκη της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

    Άρα όποιος τέτοιος μηδενισμός και ο προπηλακισμός κάθε μέλους των Κυβερνήσεων του Καθεστώτος είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας.

    Μπόρει αυτά να σου φαίνονται αντίθετα με αυτά που γράφω στο ιστολόγιο, αλλά μετά την εξονυχιστική μελέτη του κου Σιακαντάρη άλλαξα άποψη.

    Βέβαια, τα λογικά άλματα που κάνει δεν τον καθιστούν προστάτη της Δημοκρατίας, αλλά του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν βαριέσαι. Ο Μοντεσκιέ στην υπηρεσία της ελεύθερης διακίνησης πολιτικών της ταπείνωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή μετά από την εξονυχιστική μελέτη του κυρίου Σιακαντάρη, από την οποία καταλήγεις ότι είναι προστάτης του ΠΑΣΟΚ, μου λες ότι πίσω από τις δικές μου λέξεις κρύβεται επίθεση στην Δημοκρατία...να δεις που κάτι δεν μου κολλάει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρεστε κυρίες και κύριοι, τούτο το γλυκό χειμωνιάτικο απομεσήμερο.

    Η μη διατύπωση πρότασης δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό πράγμα. Η μη ικανοποίηση από όσα βλέπουμε να συμβαίνουν γύρω μας ή ακόμα και για εκείνα στα οποία εν τη αγανακτήσει μας συμμετέχουμε, έστω και σποραδικά, έτσι χωρίς πρόγραμμα, επίσης δεν είναι κακό, εφόσον κάτι μας «τρώει» εσωτερικά και μας πονάει. Εφόσον δηλαδή οι ανιχνευτικές μας ευαισθησίες τελούν εν εγρηγόρσει.

    Το παιχνίδι των συγχωνεύσεων, προσαρτήσεων, αποχωρήσεων, διασπάσεων θα γίνεται ξανά και ξανά στην πολιτική αρένα διότι οι μεταμορφώσεις των σχηματισμών και των πολιτικών ατόμων είναι αναγκαία προϋπόθεση για να δημιουργείται σπασπενς για την κερκίδα των ψηφοφόρων.

    Σοφία είναι να μην μένεις θεατής αλλά να κατεβαίνεις στο γήπεδο και να παίζεις μπάλα. Σοφία είναι να πορεύεσαι με την πληγή σου και τα μάτια σου ανοικτά. Να πορεύεσαι ακόμα και κουτσαίνοντας, να εξελίσσεσαι ακόμα κι όταν δεν έχεις γνώση για τον προορισμό σου.

    Αρκεί να θέλεις να προχωράς και όσο περπατάς να έχεις πάντα έτοιμες, καλογυαλισμένες και κοφτερές τις αξίες σου για μέτρημα των όσων βλέπεις τριγύρω σου.

    Αρκεί να αφήνεσαι στην αυτογνωσία των πράξεων σου αλλά και στην κατανόηση όλο συμπάθεια των αδυναμιών σου κι εντέλει να πλουτίζεις εντός σου.
    Οπότε κάθε Σιακαντάρης στον πάγκο του. Εκείνος στις απόψεις του κι εμείς στην σταχυολόγηση αυτών που ταιριάζουν με τις δικές μας αντιλήψεις περί καλού καγαθού.

    Το πρόταγμα της Δημοκρατίας είναι η ενσυνείδητη συμμετοχή σε όσα γίνονται και σε όσα πρόκειται να συμβούν στην κοινωνία στην οποία ανήκουμε, με ανεκτικότητα για τους άλλους και με υπομονή και αγάπη για εμάς τους ίδιους.

    Τάδε έφη Ζαρακαστριώτης τσιπουροπίνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.