Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Το δάσος ξανακάηκε! Σώθηκε το δέντρο...

[Αναδημοσίευση παλαιότερης ανάρτησης...]


Έχω την αίσθηση ότι το θέμα με της Νομικής Αθηνών και την κατάληψή της έκλεισε κατά κάποιο τρόπο. Οι απόψεις όλων κατατέθηκαν και ακούστηκαν. Των μόνων που δεν ακούστηκαν ιδιαίτερα ήταν των μεταναστών.

Είναι γεγονός ότι σε αυτόν εδώ τον τόπο η μοίρα μας, λόγω γεωγραφικής θέσης, είναι να «υποδεχόμαστε» όλους αυτούς που ο πόλεμος, η φτώχεια και το τέλμα οδηγούν προς την ευκαιρία. Όπως ακριβώς έκαναν παλαιότερα πολλοί, όπως έκαναν παλαιοτέρα και οι Έλληνες.

Είναι επίσης αντιληπτό ότι σε κάθε νου νέου Έλληνα συγκρούονται δυο σκέψεις. Αυτή που επιθυμεί την ασφάλεια και την τάξη, αλλά και αυτή που επιβάλλει την ανθρωπιά. Να φύγουν, να σηκώσουμε τείχος, να φρουρούμε από τη μια. Να τους περιθάλψουμε, να τους ταΐσουμε, να τους φιλοξενήσουμε από την άλλη.

Δυστυχώς δεν μπορώ να λύσω την παραπάνω σύγκρουση. Ούτε να βρω πως συνδυάζονται τα παραπάνω. Αν και αναγνωρίζω την έντασή τους. Αυτό που μπορώ να αναγνωρίσω είναι την σύγχυσή μας. Την τρικυμία στην οποία έχει πέσει η σκέψη μας.

Την ίδια στιγμή που θέλουμε να καθαρίσει η γειτονιά μας από αλλοδαπούς, την ίδια στιγμή απασχολούμε έναν σωρό από αυτούς τους ανθρώπους στις δουλειές μας. Και εκεί μας ενοχλεί, αλλά τί να κάνουμε;

Τους αλλοδαπούς τους θέλουμε μακριά από την περιοχή μας. Αλλού. Τους Ρομ τους θέλουμε αλλού. Τους ναρκομανείς αλλού. Τα κέντρα απεξάρτησης αλλού. Τους ΧΥΤΑ αλλού. Όλα αλλού. Μακριά από την αυλή μας. Το μόνο που υποδεχτήκαμε με χαρά είναι τα δάνεια.

Έκανε στάση η σκέψη μας στην απάθεια των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε. για το θέμα των μεταναστών; Οποιαδήποτε συμφωνία αφορά στα θέματα των μεταναστών υπεγράφη από τις Κυβερνήσεις και όχι από εσένα και μένα. Ούτε από τον μετανάστη. Εμείς απλά ψηφίσαμε αυτούς που τις υπέγραψαν.

Όποια πληροφορία έχω από φίλους συνοριοφύλακες και στρατιωτικούς που υπηρετούν στον Έβρο μιλούν για υποκριτική η «συμβολή» της FRONTEX. Ο φράχτης από 200 χλμ έγινε μια έκπτωση και πήγε στα 12 χλμ.

Προφανώς δεν μπορώ να κρίνω ποιο μέτρο είναι μέτρο. Όπως δεν μπορώ να μην παραβλέψω την απόγνωση του μετανάστη. Να παραβγώ στην ελάχιστη ανθρωπιά που αντιπροσωπευτικά περιγράφεται από τον Άνθιμο Αλεξανδρουπόλεως (που ανακαλύψαμε μέσα από τον ιστότοπο του Έρμου Καστριώτη και παραπέμπει εδώ).

Αναρωτήθηκες αναγνώστη για το ποιά πολιτική ακολούθησε η Ε.Ε. ώστε να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε να αμβλυνθεί το κύμα μετανάστευσης; Ποιός είναι ο ρόλος της όταν βλέπει μέλη της, και άλλες φίλες Μεγάλες Δυνάμεις, να ζωγραφίζουν μουσαμάδες με ωραίες και πλούσιες (πετρέλαιο) περιοχές τις οποίες νοιώθουν ως πατρίδα εξαθλιωμένοι και στερούμενοι βασικών στοιχείων επιβίωσης λαοί;

Ναι έχεις δίκιο. Αυτά δεν τα αλλάζω. Εσύ φταις και εγώ που δεν έχει λυθεί το πρόβλημα; Είμαστε εγώ και εσύ που υποκριτικά δεν λάβαμε τα μέτρα που απαιτούνται; Όχι…

Έχεις δίκιο. Εσύ και εγώ είμαστε οι βιοπαλαιστές που για να βολευτούμε εμείς ή το πτυχιούχο τέκνο μας ψηφίσαμε τον βολευτή της γειτονιάς μας. Είμαστε αυτοί που την ώρα που εμείς σφίγγουμε το ζωνάρι επειδή νοιώθουμε λίγο ένοχοι, ακούμε το δελτίο ειδήσεων αγανακτισμένοι από το θράσος των μεταναστών και πωρωμένοι για κάθαρση αφήνουμε για μια άλλη ώρα την… παραγραφή.

Στο κάτω αυτά εσύ και εγώ τα ψηφίσαμε. Εσύ και εγώ δεν δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης που επιτρέπει στον ΥΠΟΙΚ να στέλνει στη στενή όποιων έχει χρέος από 5.001€ έως 1.000.000€. Γιατί από εκεί και πάνω τα αδικήματα παραγράφονται.

Εσύ και εγώ θα κάτσουμε στο σπίτι μας φοβισμένοι και δεμένοι από τα δάνεια που θέλουν «εξυπηρέτηση». Αλλά εγώ και ο διπλανός σου θα είμαστε αυτοί που θα ξεθυμάνουμε το δημοκρατικό μας αίσθημα με κάποια πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας η οποία θα καταλήξει βούτυρο στο ψωμί της προπαγάνδας και εμείς ευχαριστημένοι που γίναμε πολίτες. Άντε πάμε στο γραφείο γιατί θα έρθει ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ (ΠΑΣΚΕ, ΠΑΜΕ κ.ο.κ.).

Μα πόσο χαζοί είναι αυτοί οι μετανάστες που κατάφεραν να τραβήξουν τα βλέμματα όλων με ειρηνική εκδήλωση των θέσεών τους;
Περιμένουν να μάθουμε εμείς ότι οι εποχές άλλαξαν και η διαφορά του «περιμένω να πεθάνω» με το «ζω τη ζωή μου μαζί σας» είναι ένα τσιγάρο δρόμος που περνά από ειρηνικές εκφράσεις

Η Χούντα είναι μέσα μας. Είναι αυτή που επιτρέπει σε έναν αντισυνταγματικό εκλογικό νόμο να εκμεταλλεύεται τον μωρό συμπολίτη μας που το δημοκρατικό του φρόνημα πληρώνεται το 2ήμερο των εκλογών στο χωριό του μπαμπά.

Μα μπορώ να αλλάξω εγώ τον κόσμο; Στο κάτω- κάτω έχω υποχρέωση στο τάδε που μας έφτιαξε γρήγορα τα χαρτιά και στον τάδε που με έβαλε με σύμβαση στην Υπηρεσία. Έχεις δίκιο. Πρέπει να είσαι αξιοπρεπής. Πρέπει να είσαι Κύριος ανταποδίδοντας τη χάρη που σου έκαναν. Τώρα ποιος χέζει ότι είμαστε μπανανία, οίκος ανοχής και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ; Εγώ και εσύ θα αλλάξουμε τον κόσμο ή έστω το χωριό μας; Έχεις δίκιο.

Γι’ αυτό πάρε τώρα το εθνικό σου αίσθημα και εξάντλησέ το στον μετανάστη που ήρθε να φάει κανά μεζέ και να στείλει άλλο έναν στα παιδιά του και ξέχνα τον άλλον που σε βόλεψε σε σύμβαση με 650€ τον μήνα με αντάλλαγμα τη ψήφο σου και ένα… συμβολικό (μη φανταστείς) τίμημα για εκπαίδευση, περίθαλψη, συναλλαγή με το Κράτος του.

Δεν αντιλέγω ότι δεν μου αρέσει να βλέπω στο τάδε νησί, των 150 κατοίκων, άλλους 300 μετανάστες. Ούτε για μένα, ούτε για αυτούς. Δεν το σηκώνουμε. Δεν έχουν πρόβλεψη οι υποδομές της κάθε περιοχής για 30.000 κατοίκους και 5.000 με 15.000 αδήλωτους, ανασφάλιστους, ανθρώπινες μάζες που πρέπει να κυκλοφορούν με ΤΑΠ για το καλό των συγγενών τους. Είναι πρόβλημα όλων των πλευρών. Όσο καλύτερα και να είναι στη χώρα μας. Εδώ έχει νερό (το ότι έχει χρώμιο δεν φταίω εγώ και εσύ! Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας που, Δόξα τω Θεώ, βολευτήκαμε… στην ΕΑΒ)!

Και πρόσεξε, αναγνώστη, ότι πολλοί από αυτούς τους αλλοδαπούς έλκουν την καταγωγή τους από μια χώρα, την Αλβανία, που οι συγγενείς τους, εκεί στην πατρίδα τους, αντέδρασαν ενάντιας στην κυβέρνηση Μπερίσα για... σκάνδαλα διαφθοράς! Πόσο πίσω είναι αυτοί, μα τον Τουτάτη; Ε αναγνώστη;...

Η συνέχεια αναβάλλεται λόγω απεργίας των πλήκτρων. Δεν τρέχει τίποτα όμως! Ελέγχω τα αφεντικά του συνδικαλιστικού τους οργάνου, τα Shift και τα Ctrl. Θα δώσω καμιά Samsonite με έναν πάκο 500ευρα για το κόμμα τους και θα τη βγάλω καταχρηστική. Πρώτη φορά θα είναι;...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.