Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Σε ποια γλώσσα να σου μιλήσω;...

Πρώτα έτη στο Πανεπιστήμιο και πέρασα από όλες τις οργανωμένες συζητήσεις των φοιτητικών παρατάξεων ώστε να δω τί λέει η καθεμιά και τρόπον τινά να διαλέξω που κλίνω. Πέρασα ένα σοκ όταν...
...κατάλαβα ότι στις δύο μεγάλες (ΔΑΠ, ΠΑΣΠ) δεν συζητούνταν τίποτα πολιτικό. Μόνον ζητήματα οργάνωσης των πάρτι και ζητήματα υπεροχής της μιας έναντι της άλλης. Των πώς θα κρατήσουν οι ιθύνοντες τα βυσματικά πόστα στον χώρο των πάρτι κ.ο.κ..

Πέρασα και από εκείνο της ΠΚΣ (ΚΚΕ). Μιλούσαν τότε για τον ρόλο του Μάο Τσε Τουνγκ στην πορεία του Κομμουνισμού (δεν κάνω πλάκα). Προφανώς, τότε αδαής μου φάνηκε εξωφρενικό να μιλάει κάποιος για αυτό σε οργανωμένη συζήτηση, αλλά πήρα τον λόγο. Τους είπα τότε ότι πρέπει να βάλουν λίγο μάρκετινγκ στη ζωή τους. Δεν μπορείς να μπαίνεις στο αμφιθέατρο του πρώτου έτους και να λες «ενάντιας στην καπιταλιστική λαίλαπα, την Τετάρτη στα Προπύλαια για τους δοκιμαζόμενους οικοδόμους». Σαν να μιλάς σε Εσκιμώους με γλώσσα σουαχίλι. Δεν καταλαβαίνουν ρεεεε!

Μετά γνωρίσαμε κάτι ΕΑΑΚίτες (ελεύθεροι από Σοβιετικές ιδεοληψίες κομμουνιστές) και είπαμε καμιά κουβέντα πολιτική.

Το σκηνικό ντυνόταν όμορφα στις γενικές συνελεύσεις όπου η ΔΑΠ επιστράτευσε ΧΑυγήτες ώστε να περάσει το πλαίσιό της (οι προτάσεις δηλαδή της ΔΑΠ). Ήταν η πρώτη συνεργασία τους που πήρα χαμπάρι. Μετά ήρθε η κατάθεση του Περίανδρου, πρώην υπαρχηγού της ΧΑ, όπου έλεγε ότι "η ΝΔ μας εκτύπωνε φυλλάδια ώστε να τραβάμε ψήφους από τα δεξιά του ΛΑΟΣ".

Έχουμε λοιπόν την εντύπωση ότι μιλώντας τη γλώσσα μας θα μπορέσει να καταλάβει κάποιος αυτό που θέλουμε ανεξάρτητα αν ο ακροατής (στόχος) τη γνωρίζει. Έτσι και οι Έλληνες που έχαιραν ελληνικής και πανανθρώπινης παιδείας οι οποίοι δεν προέρχονται μόνον από τον χώρο της Αριστεράς, αλλά και τον συντηρητικό, νομίζουν ότι εξηγώντας με έννοιες που αποτελούν τον Ανθρώπινο Πολιτισμό θα πείσουν κάποιον να μην είναι ακραίος φασίστας και ΧΑυγήτης.

Πώς μπορείς να πείσεις το STAR και τα υπόλοιπα κανάλια να μην αβαντάρουν ανθρώπους που δήλωναν λάτρες του Αδόλφου Χίτλερ; Ανθρώπους που δήλωναν ότι η γυναίκα είναι κατώτερο ον που χρησιμοποιείται για την αναπαραγωγή; Ανθρώπους που δήλωναν ότι ο Σατανάς και το μίσος είναι η Ανώτερη Δύναμη; Ανθρώπους που γοητεύονταν από το μαύρο, τον θάνατο και το αίμα των «άλλων». Όπως τους ορίζουν κάθε φορά εκείνοι;

Πρέπει να καταλάβουμε ότι άλλο πράγμα να προσπαθείς να πεις σε κάποιον ότι η ελληνοορθοδοξία είναι ως έννοια ασύμβατη. Γιατί τότε μπαίνεις σε πεδία εννοιών που ο νους των «μη μου τους κύκλους τάραττε» δεν μπορεί να μεταβολίσει.

Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβει (πράγμα εξαιρετικά δύσκολο) ο «καλός» Χριστιανός και «καλός» πατριώτης ότι η ΧΑ δεν είναι αυτό που νομίζει.

Μετά, και μάλιστα πολύ μετά, πρέπει να γίνει το δεύτερο βήμα που είναι να καταλάβει ότι αυτό που πρεσβεύει ο χριστιανισμός είναι, σύμφωνα με το Κήρυγμα, διεθνιστικός και δεν μπορεί να συγχέεται με (και να εγκλωβίζεται σε) Έθνη.

Λυπάμαι, που το βαρόμετρο έλλειψης ενημέρωσης, αμορφωσιάς και έλλειψης ελληνικής και χριστιανικής παιδείας, με άλλα λόγια το ποσοστό δημοφιλίας της ΧΑ, ανεβαίνει (αν είναι αληθή τα γκάλοπ –μάλλον δεν θέλω να το πιστέψω). Απλώς έτσι ξεκαθαρίζει και η ήρα απ’ το σιτάρι.

7 σχόλια:

  1. Η μεγαλύτερη μαλακία στη τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι η ύπαρξη παρατάξεων εντός του χώρου των πανεπιστημίων. Παρότι νομίζω είναι κάτι κοινώς αποδεκτό, ουδεμία συζήτηση προς κάτι τέτοιο από τους μεταρρυθμιστές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ύπαρξη των παρατάξεων στα πανεπιστήμια είναι μια απόλυτα υγιής κατάσταση.Δεν μπορεις να τις καταργήσεις, διότι δεν είναι οι αφίσες και τα γραφεία των κομμάτων στις σχολές αλλά είναι η ομαδοποίηση , τα κοινωνικά σύνολα εντός σχολής και οι ιδεολογίες. Ελέυθερος ο καθένας να καταταγεί όπου θέλει.. Στην Ελλάδα όμως το πράγμα χωλαίνει... Ζούμε μια αρρωστημένη κατάσταση σε αυτό τον τομέα όπως και σε όλους τους άλλους δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βεβαίως και να υπάρχουν φοιτητικές παρατάξεις και ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ελευθερία έκφρασης. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνει εις βάρος της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Να στήσουν τους πάγκους τους έξω από τους χώρους διδασκαλίας, στα προαύλια ή οπουδήποτε αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πήρατε αφορμή από το κείμενο αλλά θα ήθελα έναν σχολιασμό για τον πυρήνα του κειμένου.

    Έχει κάποιες ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις ο Χρ. Γιανναράς ως προς το 2ο. Δηλαδή το Ελληνισμός και Χριστιανισμός. Ως προς το 1ο δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη (ΧΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με την ευκαιρία ως προς το 1ο (Χριστιανισμός-ΧΑ) έχει μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση ένας Μητροπολίτης εδώ:

    http://origin.romfea.gr/epikairotita/14101-corpus-christi

    Αξίζει να διαβαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από που να ξεκινήσω... Πικραμένος, αγχωμένος, νευριασμένος, συνειδητοποιημένος.

    Και θα εξηγήσω γιατί.
    Όσοι ήταν και είναι μέσα σε φοιτητικές κομματικές οργανώσεις και τονίζω το κομματικές, απλά παίρνουν γραμμή από τα κεντρικά του εκάστοτε κόμματος άρα αναιρείτε αυτόματα ο λόγος ύπαρξης των φοιτητικών παρατάξεων (ελεύθερη διακίνηση ιδεών) και τα πρόβατα (συγνώμη οι φοιτητές εννοούσα) σπουδάζουν πως να γίνουν άνεργοι φασίστες και αυτό με θλίβει...
    Το προνόμιο του φασίστα μέχρι τώρα πίστευα ότι το είχαν μόνο αναλφάβητοι και απολίτιστοι άνθρωποι, μάλλον έκανα λάθος όμως:

    http://tvxs.gr/news/ellada/ymnitis-tis-neonazistikis-xrysis-aygis-o-petros-gaitanos

    Αγχώνομαι που έχουμε μπει σε διαδικασία να συζητάμε τι είναι νόμιμο και τι όχι, αγχώνομαι που ψάχνουμε αν μέσα στην χρυσή αυγή υπάρχουν σατανιστές ( δεν φτάνει το γεγονός ότι είναι νεοναζί? ), αγχώνομαι γιατί στην κόντρα μεταξύ ναζί και αντιεξουσιαστών είμαστε στην μέση και πρέπει να διαλέξουμε στρατόπεδο.

    Νευριασμένος με όλους τους Έλληνες γιατί είμαστε όλοι κακομαθημένοι. Εξηγώ... Θα ψηφίσω χρυσή αυγή για να τους πλακώσει στο ξύλο. Απορώ, στο PIGS χωρίς το G βγαίνουν εκατομμύρια στους δρόμους κάθε βδομάδα εδώ τίποτα?
    Και απαντώ μόνος μου. Γιατί ρε ηλίθιε ελληνάρα εσύ δεν έχεις χέρι να τους πλακώσεις στο ξύλο πρέπει να προσλάβεις μπράβους να το κάνουν? Στην τελική μην τους ψήφιζες για να μην χρειαζόταν να τους πλακώσεις μετά. Το G από το PIGS τελικά είναι σαν το σημείο G των γυναικών όλοι λένε ότι είναι κάπου αλλά κανένας δεν το έχει δει. Αυτό είμαστε λοιπόν ένα σημείο οργασμού, όταν αυτό το G μαζευτεί κατά εκατομμύρια στο σύνταγμα μπορεί και να έρθουμε σε οργασμό ως έθνος.

    Και τελειώνω (όχι οργασμικά) ξέρω πολύ καλά που μένω, σε μια χώρα που είχαμε μάθει να τρώμε μασημένα ψίχουλα από τους πολιτικούς μας και την κεφαλή της εβραιοχριστιανικής εκκλησίας. Θα συνεχίσουμε να τρώμε τα ψίχουλα που έχουν περισσέψει και όταν τελειώσουν θα έρθει ο επόμενος ηγέτης υποσχόμενος νέα ψίχουλα αλλά μην ανησυχείτε ραγιάδες εδώ μπορεί να τρώμε ψίχουλα αλλά θα φάμε με χρυσά κουτάλια όταν έρθει για δεύτερη φορά ο υιός του Θεού (λες και την πρώτη φορά που ήρθε άλλαξε κάτι στις ζωές αυτών που τον πίστεψαν).

    Ελπίζω να κάλυψα όλες τις απορίες σου φίλε gmt.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάλυψες ορισμένες από τις απορίες μου vex.

    Πάντως πέρα από τις πολιτιστικές διαφοροποιήσεις (ανθρωπισμός κα) που διαφοροποιούν τον Ελληνισμό από την ΧΑ, το κυριότερο είναι αυτό που ανέφερες ως επαρκές. 12 χρόνια σχολείο για να μαθαίνουμε για ελευθερία και για τα όργια του Άξονα επί αμάχων. Για ρατσισμό κλπ. Και τώρα να έρχεται ένα 7% (και παραπάνω) να ψηφίζουν κάτι που στη μαρκίζα του έχει αυτό που είναι το αντίθετο από τη νεοελληνική παιδεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.