Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ο Εφτάλογος του Γύφτου...

Παραφράζουμε το λυρικό ποίημα του Κωστή Παλάμα και γράφουμε 7 απαντήσεις σε 5 φράσεις που καθημερινά ακούμε στις καφετέριες ή στους χώρους εργασίας μας. Κουβέντες που στην πλειονότητά τους περιέχουν ένα "αλλά" για να επιβεβαιώσει ότι στο σχολείο αποστηθίζαμε και δεν μαθαίναμε.

  1. Η κακή Δημοκρατία απαιτεί περισσότερη Δημοκρατία, ή αλλιώς πραγματική Δημοκρατία. Και όχι κατάλυσή της.
  2. Ακόμη και η δημοκρατική επιλογή του Φασισμού είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Είναι η τελευταία εκλογική διαδικασία. Δηλαδή, εάν κάποιος αλλάξει γνώμη «μετά» τότε, δυστυχώς, δεν έχει πια επιλογή επιστροφής στις ελευθερίες της Δημοκρατίας χωρίς αίμα.
  3. Το μεταναστευτικό πρόβλημα, η έλλειψη Αστυνόμευσης και η γενικότερη πλήρης έλλειψη Δικαιοσύνης δεν μπορεί να ωθούν στον «Νόμο της Ζούγκλας», αλλά στην (επιτέλους) ικανοποίηση της έννοιας της Δημοκρατίας και της τήρησης των Νόμων. Όταν επικρατήσει η Ζούγκλα τότε εάν δεν είσαι λιοντάρι, είσαι τροφή.
  4. Το να πείσεις κάποιον ότι δεν φταίνε «όλοι» οι μετανάστες για τη βιασμένη κόρη του είναι ανώφελο. Το αίσθημα Δικαιοσύνης δεν απευθύνεται στο θυμικό, αλλά στη δημοκρατική λογική. Όπως επίσης, στο κάτω-κάτω της γραφής, τη βιασμένη δεν την νοιάζει εάν ο βιαστής ήταν αλλοδαπός ή ημεδαπός αλλά το ότι δεν κατάφερε να του τα κόψει.
  5. Είναι ξεχωριστό πράγμα το μεταναστευτικό ως ζήτημα προς άμεση λήψη μέτρων και άλλο η χρήση του ως Δούρειος Ίππος στέρησης ελευθεριών.
  6. Τα στοιχεία της νεοελληνικής εκπαίδευσης είναι 3. Χριστιανισμός, Δημοκρατία, Ελευθερία. Για τα δύο τελευταία μιλούν τα προηγούμενα σημεία.
  7. Για το πρώτο αναρωτηθείτε: Μπορεί κάποιος να υπερασπίζεται το Μίσος και την Αγάπη ταυτόχρονα; Δηλαδή, κάποιος που διοργανώνει, όπως ο ίδιος λέει, «γιορτές Μίσους» και την ίδια ώρα να κάνει τον υπερασπιστή του Χριστιανισμού; Μιας διεθνιστικής θρησκείας Αγάπης που ανήκει στην ανθρωπότητα;
Σκέψου τα αυτά πατριώτη πριν πριν "κάποια πράγματα τα λένε καλά" γιατί είναι επικίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.