Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Πώς πλήττεται ο τουρισμός σε καιρό δημοκρατώνυμης πολιτείας;

Όλοι έχουν στηλιτεύσει τη γείτονα Τουρκία για το κατά πόσο σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Συλλήψεις με θολές κατηγορίες, ύποπτοι ξυλοδαρμοί και ελεγχόμενη Δικαιοσύνη είναι ενδεικτικές ιστορίες που φιλοξενούν τα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία καταδικάζουν επίσης τα ελληνικά ΜΜΕ.

Στις ΗΠΑ μάλιστα ο δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός NPR (National Public Radio) δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «για τους Τούρκους δημοσιογράφους η σύλληψη είναι ο πραγματικός κίνδυνος» στο οποίο μιλά για τις αστείες κατηγορίες που χρησιμοποιεί το Τούρκικο κράτος για να… περιορίσει τις αντίθετες φωνές.

Το περιοδικό «The New Yorker» των ΗΠΑ ψάχνει να βρει ποια χώρα έχει τους περισσότερους δημοσιογράφους στη Ψειρού. Κίνα; Τσου! Ιραν; Τσου! Η φιναλίστ είναι πάλι η Τουρκία. Εκείνη είναι η χώρα που κατηγορείται από τον Διεθνή Τύπο για περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου μέσω καταγγελιών προς δημοσιογράφους στηριγμένες σε αστείες ενδείξεις, αποδείξεις και στοιχεία.

Ο τουρισμός της πλήττεται από αυτό. Πλήττονται όλες οι προοπτικές της Τουρκίας μέσα από τις σκοτεινές διεργασίες του καθεστώτος. Όσο θα πλήττεται και ο τουρισμός από τα δημοσιεύματα του Διεθνούς Τύπου για τις κατηγορίες που απεύθυναν προς τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, εκδότη του περιοδικού HotDoc.

Το κτήνος σε προθανάτιο σπασμό χτυπά αδέξια το πρόσωπο της αλήθειας. Σε 5 μήνες κυκλοφορίας έχουν κινηθεί 10 εισαγγελικές παραγγελίες για ζητήματα που αν καλύπτονταν ανάλογα με τη σοβαρότητά τους από τα κεντρικά ΜΜΕ, τότε ο κόσμος του Συντάγματος θα ήταν σε αποτυχημένη συγκέντρωση 800.000. Όσοι ήταν δηλαδή κατά τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.