Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Σύριζα η ΑΝΕΛικρίνεια;

Η προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν είναι κακό σημάδι. Ίσα-ίσα που δίνει μια πνοή να ξεπερνιούνται τα ιδεολογικά εμπόδια μπροστά σε ένα τεράστιο εθνικό πρόβλημα. Το Χρέος, τους πουλημένους πολιτικούς. Εκείνους που η SIEMENS και ο «ρεαλισμός» των αγορών τους κρατούν απ’ τα @ρχίδ1@.

Το ζήτημα είναι κατά πόσο ειλικρινές θα είναι το όποιο σχήμα προ- ή μετ- εκλογικό. Και λέγοντας ειλικρινές εννοούμε το να γίνει σαφές στον κόσμο το πλαίσιο πολιτικής που αντιπροσωπεύει το κάθε κόμμα απ’ τα δύο ή η πιθανή συνεργασία τους.

Ο κόσμος μπορεί να πιστεύει ότι μια έξοδος απ’ το ευρώ ισοδυναμεί με ελλοχίμ να τραβούν τα νύχια των ποδιών μας. Ακόμη κι αν, δηλαδή, το να πρεσβεύει ως πιθανή λύση κάποιος την έξοδο απ’ την ευρωζώνη πρέπει να το πει ευθέως. Ακόμη κι αν αυτό του στερήσει εκλογική επιτυχία. Ο κόσμος δεν έχει το αλάθητο. Ο κόσμος αν διαλέγει γκρεμό, στον γκρεμό πρέπει να πάει.

Από την άλλη εφευρεμένες πολιτικές διαφορές που εξαντλούνται στο θέμα της ιθαγένειας, νομίζω ότι μπορεί να ξεπεραστούν. Τα υπόλοιπα είναι προς τέρψη των ψηφοφόρων. Γιατί πέραν από το ζήτημα που προαναφέραμε καμιά δεν θέλει να πνίξει μετανάστες στο Αιγαίο, αλλά την εφαρμογή του Νόμου μέσα στα πλαίσια του Νόμου.

Αλλά θαρρώ ότι η ειλικρίνεια δεν είναι μέρος ακόμη του πολιτικού συστήματός μας. Ακόμη και το ΚΚΕ που έχει τις πιο σταθερές θέσεις (εκείνες της θρησκευτικής προσήλωσης σε σοβιετικές ιδεοληψίες κομμουνιστικής «καθαρότητας»), ελέγχεται για τη στάση του στους λαϊκούς αγώνες της τελευταίας 3τίας, με αποκορύφωμα την περιφρούρηση της Βουλής το περασμένο καλοκαίρι.

Δεν μιλώ για τους ωμούς συνεργάτες του κατεστημένου, τη Χρυσή Αυγή, ούτε με την αριστερώνυμη ΔΗΜΑΡ. Μιλάμε μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΕΛ. Καθίστε εκεί που είστε μέχρι να είστε ειλικρινείς. Το διακύβευμα των μελλοντικών χρόνων απαιτεί λαϊκή στήριξη. Χωρίς ειλικρίνεια δεν θα τη βρείτε.

(επειδή ως γνωστόν τον GMT τον διαβάζουν τα επιτελεία των κομμάτων, για αυτό απευθύνομαι σε δεύτερο πρόσωπο)

1 σχόλιο:

  1. Χωρίς ειλικρίνεια «λαϊκή στήριξη» δεν θα τη βρείτε. Τα είπες όλα.

    Πολύ φοβάμαι όμως ότι «φωνή βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.