Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΓΝ Θηβών- Οι Σκουριές της Βοιωτίας...

Όπως κάθε εκδήλωση παλιομοδίτικου κιτσαριού, τους είχε όλους. Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πολιτικάντηδες, πολιτικοί, παπάς κι νοματάρχης. Ο λόγος για τη συγκέντρωση που έγινε στην Πλατεία της Θήβας με θέμα την απαξίωση του Νοσοκομείου Θηβών.

Θλιμμένο ποτάμι ήταν ο κόσμος που περιτριγύριζε την εξέδρα απ’ την οποία εκφωνήθηκαν επικήδειοι προς τιμήν του αδικοχαμένου Νοσοκομείου. Σε πολλούς ήρθαν μνήμες απ’ τα εγκαίνιά του. Ήταν πιο νέοι όλοι τότε που προσπαθούσαν να χωθούν στο φόντο του Σημίτη για τις απαραίτητες φωτογραφίες. Δάκρυα κύλησαν απ’ τα μάτια. Νόμιζες το μεσημέρι της Τετάρτης ότι είχε βρέξει στο κέντρο της πόλης.

Τα χρόνια που πέρασαν μας χάρισαν μια πρωτοβάθμια περίθαλψη, αλλά και υποστήριξη για τις χιλιάδες κόσμου που μένουν στην περιοχή, που εργάζονται στη ΒΙΠΕ και που γηράσκουν περήφανα. Το κράτος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στέρησαν την πλήρη στελέχωσή του, την ώρα που τα ίδια κόμματα μιλούν για υπεράριθμους γιατρούς στη χώρα (απ’ τις μεγαλύτερες αναλογίες ανά 100 κατοίκους). Ξέρεις… Η Θήβα (πόσο μάλλον η Λιβαδειά) είναι μακριά απ’ την Αθήνα των 4 εκατ. και το… παιδί δεν θέλει μετάθεση εδώ. Όπως επίσης ξέρεις ότι το… παιδί για να σπουδάσει γιατρός σημαίνει ότι είχε χρήματα η οικογένειά του. Για να είχε χρήματα σημαίνει ότι κοινωνικά «μετράει», πράγμα που συνεπάγεται «γνωστούς» παντού… Η Θήβα είναι μακριά.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν επέτρεψαν να υπάρξει τόσα χρόνια κεντρικό σύστημα προμηθειών του συστήματος υγείας ώστε να αποφύγουν το τόσο χαμένο «αίμα» από τον δημόσιο κορβανά. Είναι αυτοί που τώρα «σώζουν» συνεργαζόμενοι και συγκυβερνώντες την Ελλάδα. Είναι εκείνοι που για τη μοναδική διαθέσιμη θέση μισθοδοσίας αντί για τραυματιοφορέα (που είχαν ανάγκη) προσελάμβαναν 2ο κηπουρό. Η αλήθεια είναι ότι ο νέος που προσελήφθη ως κηπουρός ήταν ψηλός. Έφτανε πολύ ψηλά για να κολλάει αφίσες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Στο παρόν;

Στο παρόν, αυτοί οι καταστροφείς της χώρας τιμούνται ακόμη με τη ψήφο μας (29,66+12,28=42,54%!! στις εκλογές Ιουνίου ’12!!!!) και έρχονται να ολοκληρώνουν το έργο τους… εξορθολογώντας το σύστημα.

Λαμβάνοντας αυτά υπόψη η τοπική ηγεσία της περιοχής θα λάβει όπως είπε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αναστηθεί το ΓΝΘ. Κατάλαβε ότι τα ζητήματα Υγείας και περίθαλψης δεν μπορεί να τα αντιμετωπίζει ως ένα απλό διακύβευμα, όπως πχ «σιντριβάνι ή παγκάκι στην πλατεία;», και για αυτό θα προχωρήσει σε ανατρεπτικές κινήσεις: Θα στείλει γράμμα στον Υπουργό!

Απαγορεύονται σκέψεις όπως «θα του κλ@σ0υν τα @ρχ1δ1@», «κι ο Υπουργός θα σκίσει το μαγιό του», «ουρήστε κι ολίγον» και άλλες τέτοιες κακεντρέχειες.

Επίσης, επαναστατικές φράσεις όπως «ως εδώ!» ή «φθάνει πια» από ανθρώπους που εξέτισαν επί έτη ως κομματάνθρωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και που στήριξαν τα κόμματα αυτά στο ύστατο χαίρε των τελευταίων εκλογών (Ιουνίου), δεν μπορούν παρά να είναι υποκριτικές. Κι αν δεν είναι υποκριτικές, τότε δεν είναι πλήρως ειλικρινείς.

Οφείλουμε να καταλάβουμε, όσοι βρεθήκαμε στο μνημόσυνο της Τετάρτης, ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Όταν βλέπεις παράγοντες της Λιβαδειάς και της Θήβας να ξεκατινιάζονται στα γραφεία βουλευτών δουλεύοντας στη λογική «αν είναι να κλείσει ένα νοσοκομείο ας είναι του γείτονα και όχι το δικό μας», τότε καταλαβαίνεις γιατί θέλουμε 7 μνημόνια. Όχι ως λύτρωση, αλλά ως τιμωρία.

Α, η λέξη μνημόνιο δεν ακούστηκε στο μνημόσυνο καθόλου. Ίσως να ήταν καλό παιδί ο μακαρίτης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.