Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Arbeit (Είχες παππού στο Dachau; Ξέρεις!)

Κοιτάξτε κυρίες και κύριοι τον παρακάτω πίνακα.

Προέρχεται από έκθεση του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης) με θέμα "Οικονομικά, Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά Στατιστικά Στοιχεία 2009".

Η δεύτερη στήλη είναι ο Μέσος Όρος των Ωρών Εργασίας ανά εργαζόμενο (ετησίως) για την περίοδο 1983- 2007.

Παρατηρείτε ότι ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος, παρά τη φήμη του τεμπέλη, δουλεύει ετησίως πολλές παραπάνω ώρες σε σχέση με τους ιδιοκτήτες του. Μάλιστα, περνώντας στην τρίτη στήλη βλέπετε πόσο παραπάνω από τις Μεγάλες Δυνάμεις δουλεύουμε σε ποσοστιαία βάση.

Λένε (και ισχύει ότι το λένε) ότι όταν κάποιος Έλληνας ζητήσει δουλειά στο εξωτερικό, το στοιχείο "Έλληνας" είναι βαρίδι στο βιογραφικό του. Το τελευταίο το επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Οικονομικών λέγοντας (όχι αυτολεξεί): "Ένα από τα μειονεκτήματα που έχουμε στις διαπραγματεύσεις μας με τους ξένους εταίρους είναι το ταμπελάκι μπροστά από τα καθίσματά μας που γράφει Ελλάδα".

Βέβαια, ο κάτωθι πίνακας έχει και άλλη, δυστυχώς, ανάγνωση. Από το 1983 μέχρι σήμερα δουλεύουμε παραπάνω από όλους αυτούς. Και τα καταφέραμε... Τη διαλύσαμε τη χώρα!! Ρε μπας και είμαστε αναποτελεσματικοί και έχουν δίκιο οι κουτόφραγκοι;...

Χώρα- Μέλος
M.O. (ώρες)
Δουλεύουμε παραπάνω
Γερμανία
1.539,88
37,47%
Ελλάς
  2.116,83

Μεγ. Βρετανία
1.729,16
22,42%
Η.Π.Α.
   1.823,75
16,07%
Πηγή: OECD Factbook 2009

2 σχόλια:

  1. kai tote pws exigeitai i katastasi?? oso ki an psaxnw den mporw na vrw alli apantisi... apo tin anapotelesmatikotita... kai den thelw katholou na to dextw...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Tazmaniac

    Μην το παίρνεις προσωπικά.

    650.000 δήλωσαν Δημόσιο Υπάλληλοι. Αφαίρεσε ένα ποσοστό και βγάλε άκρη.

    Δες γύρω σου στο γραφείο που μπορεί να δουλεύεις και θα βγάλεις, επίσης, συμπέρασμα (κάνω την παραδοχή ότι δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος).

    Η ανάλυση του κειμένου μου δεν έχει λάβει υπόψη πληθυσμό και επίπεδα ανεργίας. Άρα έχει κενά για επιστημονικά συμπεράσματα. Σίγουρα δίνει μια γεύση της καθημερινότητας των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.