Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Να έχουμε Θεό, πρώτα τα λεφτά!!!

Ποιος θα τολμούσε να πει ότι τα χρήματα φέρνουν πάντα ευτυχία; Ποιος θα τολμούσε να πει ότι η δόξα φέρνει πάντοτε ευχαρίστηση; Ποιος θα τολμούσε να πει ότι η τύχη επηρεάζει πάντα θετικά τη ζωή μας;
Αν συνδυάζαμε όλα τα παραπάνω άραγε η ζωή μας θα ήταν ανέμελη, γεμάτη χαρά και αισιοδοξία; Φυσικά και όχι.
Το απαραίτητο συστατικό για μια φυσιολογική ζωή είναι η «καλή» υγεία.
Με το να είσαι υγιής μπορείς να κάνεις τα πάντα στη ζωή σου, χωρίς νεύρα, γκρίνια, ματαιοδοξία.
Έχοντας μια καλή υγεία όλα τα υπόλοιπα μπαίνουν στο κατάλληλο μονοπάτι και με υπομονή έρχονται προς όφελος του καθενός.
Το χειρότερο για τον ίδιο μας τον εαυτό είναι να μη θεωρήσουμε δεδομένη την καλή υγειά.
Αν γίνει αυτό δυστυχώς ξεφεύγουμε από το φυσιολογικό και δρούμε εις βάρος του ίδιου μας του εαυτού κάνοντας καταχρήσεις ή και διάφορα άλλα που ίσως στο μέλλον αποβούν μοιραία.
Και γιατί το λέω αυτό; Ο ανθρώπινος οργανισμός «θυμάται», δεν ξεχνά.
Σίγουρα στις μέρες μας αρκετοί συνάνθρωποι μας έχουν προβλήματα με την υγεία τους. Άλλοι τα θεωρούν σοβαρά και τους παίρνει από κάτω, άλλοι τα σοβαρά, ίσως να μη τα θεωρούν, και τόσο σοβαρά, και τα βλέπουν με θετικό μάτι.
Ο καθένας, ανάλογα με το τί περνάει, δυστυχώς μονάχα αυτός το ξέρει και κανένας άλλος.
Παρακολουθώντας εδώ και πολλά χρόνια το αγαπημένο μου άθλημα το ποδόσφαιρο, κατά καιρούς έχω δει και έχω ακούσει για τραυματισμούς που ανατρίχιαζε όλο μου το κορμί. Πότε δε φαντάστηκα ή μάλλον δεν ήθελα να φανταστώ ότι κάποιος φίλος θα μπορούσε να πάθει κάτι τέτοιο.
Τελικά εκείνο το κρακ που ακούστηκε πριν από μισό και παραπάνω χρόνο με έκανε να αναθεωρήσω και να καταλάβω πόσο σημαντικό πράμα είναι να είσαι υγιείς. Όχι μόνο για να μπορείς να αθληθείς αλλά για να μπορείς να κάνεις πράγματα στη καθημερινή σου ζωή που πριν τα θεωρούσες απολύτως φυσιολογικά.
Δε θα ξεχάσω τη στιγμή που περνώντας από μία διάβαση σκέφτηκα ότι αν περνούσε κάποιος έστω και με λίγα χιλιόμετρα δεν θα μπορούσα να αντιδράσω.
Ίσως από κάποιους δε θα θεωρείται και τόσο σοβαρό. Το σέβομαι, ασφαλώς και υπάρχουν περιπτώσεις για κάποιους πολύ πιο ακραίες και δε θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να τις περιγράψω.
Όπως είπα και παραπάνω ο καθένας ξέρει τί περνάει και κανείς άλλος.
Εγώ το μόνο που θα ήθελα να πω είναι ότι η υγεία είναι το Α και το Ω στη ζωή, ας μην επαναπαυόμαστε και θεωρούμε δεδομένη την φυσιολογική ζωή, να παλεύουμε καθημερινά για μια καλύτερη ΥΓΕΙΑ.
Κλείνοντας σας μεταφέρω μια φράση που μου είπε κάποτε ένας πολύ δικός μου άνθρωπος: Η ζωή είναι λίγη. Για αυτό γευτείτε την όσο πιο όμορφα γίνετε πάντα με υγεία.
ΥΓ : Παιχταράδες του ΑΟ Θεσπιακού, εύχομαι η φετινή χρονιά να είναι απολύτως επιτυχημένη σε όλους τους τομείς, χωρίς τραυματισμούς και με υγεία πάνω από όλα!!!

Σας ακροάστηκε ο Bill10

2 σχόλια:

  1. @Bill10

    Διαβάζοντας το κείμενο σου σκέφτηκα αμέσως το εξής:

    Έπαθες μια ρήξη χιαστών και πραγματικά είσαι ψυχολογικά ταλαιπωρημένος. Πολύ λογικό και ανθρώπινο.

    Απλά να σκεφτούμε αυτούς τους καργιόληδες που παρκάρουν σε διαβάσεις για ΑΜΕΑ. Ρώτησε κανείς από αυτούς πως νοιώθουν αυτοί οι άνθρωποι;

    Φαντάσου πώς νοιώθουν...

    υ.γ.: Δεν προσπαθώ να μικρύνω τον πόνο σου. Γιατί έχω κρατήσει χέρι 2,5 μήνες κρεμασμένο και ξέρω κάπως. Απλά το πάω αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάζοντας το κείμενο σου σκέφτηκα άλλη μια φορά πόσο εύκολα γίνεται δύσκολη η ζωή μας...Ουσιαστικά είμαστε όλοι ίδιοι κ άνισοι μπροστά στα τερτίπια της καθημερινότητας...πολλές φορές η ζωή φαίνεται άδικη αλλά θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος του βιβλίου μας ο επίλογος θα είναι επιεικής μαζι μας...Επειδή βάρυνε λίγο το κλίμα...
    ΘΕΣΠΙΑΚΑΡΑΑΑΑ.... ΟΛΛΕΕΕ
    Υ.Γ.Φίλε, καλορίζικος...Ξέρεις εσύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.