Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Θα λένε στις ειδήσεις το όνομά σου και έναν αριθμό…

Όταν σε κάποιο σπίτι οι γονείς αντιληφθούν ότι το παιδί τους χτύπησε σε ένα χαμηλό δοκάρι της αποθήκης, γρήγορα σπεύδουν να το παρηγορήσουν και να το περιθάλψουν.
Μετά από ένα μήνα το παιδί ξαναχτυπά στο ίδιο σημείο κυνηγώντας το αδερφάκι του που χτύπησε και αυτό δυο μέρες πριν.
Στο πάρτι του 4 παιδάκια κουτούλισαν και αναγκάστηκαν 2 από αυτά να κάνουν ράμματα στο μέτωπο.
Ποιές δράσεις πρέπει να κάνει ο πατέρας ώστε να μην ξαναχτυπήσει κανείς. Υποθέτω ότι πρέπει να βάλει επαρκή σήμανση ώστε κανείς του σπιτιού είτε επισκέπτης να μην χτυπήσει. Κυρίως, όμως, θα βελτιώσει την κατασκευή της αποθήκης, τουλάχιστον προσθέτοντας ένα προστατευτικό αφρώδες υλικό για καμιά πιθανή κουτουλιά.
Τι θα λέγατε αν οι γονείς δεν έπρατταν τίποτα;
Στο θέμα:
Έχω εντοπίσει δύο σημεία τα οποία παραδοσιακά συγκεντρώνουν πολλά τροχαία. Είτε, τουλάχιστον, ανάλογα με την περίοδο, η άσφαλτός τους ζωγραφίζεται από πολλά ζεύγη λάστιχων.
Το ένα είναι το γεφυράκι που συναντάμε από τις Θεσπιές προς Ελλοπία (φωτο αριστερά). Μετά το χωράφι του τάδε.
Την καλοκαιρινή περίοδο, ειδικά, τα φρεναρίσματα και η ασυνεννοησία είναι ό,τι πρέπει για να δουλέψουν οι φαναρτζήδες. Δυστυχώς, όμως, κατά καιρούς έχουν δουλέψει και τα Γραφεία Κοινωνικών Εξυπηρετήσεων.
Σαφώς πιο επικίνδυνο σημείο είναι η ευθεία του περιφερειακού της Θήβας, στο τμήμα από τη διασταύρωση που είναι ο οικισμός των Ρομά (της μοδός εκδοχή) μέχρι και το ύψος της Εθνικής Οδού (φωτο κάτω- δεξιά).
Σε όλη αυτή τη διαδρομή, με έμφαση το κομμάτι από την υπεραγορά Γαλαξίας μέχρι τον παραπάνω οικισμό, περπατούν καθ’ όλες τις ώρες του 24ώρου μετανάστες και Αθίγγανοι.
Ο εκρηκτικός συνδυασμός της έλλειψης επαρκούς φωτισμού, πεζοδρόμου και το μελαμψό της επιδερμικής απόχρωσης έχουν προκαλέσει πολλά ατυχήματα και, δυστυχώς, πολλά από αυτά θανατηφόρα.
«Κόκκινο», επιπλέον, σημείο είναι η διασταύρωση μετά το γερμανικό σούπερ μάρκετ και πριν το βενζινάδικο. Έλλειψη φωτισμού, έλλειψη κόμβου, σήμανσης, πολλά φορτηγά, μεγάλες ταχύτητες έχουν οδηγήσει πολλές φορές το ΕΚΑΒ να ανάβει αλάρμ στην άκρη του περιφερειακού.
Πόσες ψυχές πρέπει να ταξιδέψουν ώστε να κινητοποιηθούν αποτελεσματικά οι αρμόδιες υπηρεσίες για την βελτίωση των συνθηκών οδήγησης σε αυτά και, ενδεχομένως, σε άλλα σημεία που μου διαφεύγουν;
Συναρμοδιότητες και συνυπευθυνότητες είναι οι λάθος απαντήσεις στην απώλεια τόσων ανθρωπίνων ζωών.
Π.χ. αν ένας Δήμαρχος και ένα Δ.Σ. δεν είναι αρμόδια για ανάλογα έργα, είναι απείρως επιφορτισμένοι από τον λαό να γίνουν εφιάλτης σε αυτούς που είναι αρμόδιοι.
Ακόμη και εμπλέκονται Νομαρχίες, Περιφέρειες (πια), Αρχαιολογία, ιδιωτικές ιδιοκτησίες κ.α. η απάντηση δεν επαρκεί.
Επαρκεί ΜΟΝΟ το αποτέλεσμα.

2 σχόλια:

  1. Ελλάς το μεγαλείο σου...Και όλα αυτά ενω εχουμε μπει σε προεκλογικη περιοδο...Τυχαίο οτι 2μηνες πριν απο καθε εκλογικη αναμετρηση στρώνονται οι δρόμοι???Δε νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά που περιγράφει η ανάρτηση δεν αφορούν μια προεκλογική αλλά πάρα πολλές. Άρα το σφάλμα είναι μεγαλύτερο. Φαντάζεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.