Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ο λαός μίλησε… Μέρος Α’


Αθροίζοντας τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών του 2006 για τους Καποδιστριακούς Δήμους Αλιάρτου & Θεσπιών τα βάζουμε δίπλα- δίπλα στα συγχωνευμένα Καλλικράτεια:


2006
2010
Εγγεγραμμένοι
11.943
11.662
Ψήφισαν
9.769
8.331
Συμμετοχή
81,80%
71,44%
Άκυρα/ Λευκά
480
377

Έγκυρα
9.289
7.954

Η εθνική τάση- μήνυμα για Αποχή επιβεβαιώνεται και στην Τοπική Κοινωνία μας. Η αύξησή της κατά 10%, όμως, δεν συνοδεύτηκε από την αντίστοιχη τάση για αύξηση του άκυρου- λευκού.

Οι εκλογές αυτές θα είναι για μας σαν τα σουβλάκια. Πότε δεν φτάνει μόνο ένας γύρος…

Αλλά φάση έχει… Καφεδάκι… Απερχόμενοι, ανερχόμενοι, επόμενοι και πεσόντες μαχόμενοι…

Ξαναδιαβάζοντας τις αναρτήσεις μου για την Κρίση, αλλά και αυτές που είναι στα σπάργανα, δεν ξέρω σε ποιόν βαθμό θα βοηθήσει τις ζωές μας το όποιο αποτέλεσμα στις τρέχουσες Δημοτικές Εκλογές.

Από την άλλη, η επιλογή μας στο Β’ Ημίχρονο πρέπει να λάβει υπόψη του την πολιτική αισθητική που θα έπρεπε να μας διακατείχε. Αισθητική που θα αφήσει στον πάτο και απόπατο το παλιό, φθαρμένο, διεφθαρμένο, σιχαμερό και νοσηρό παρελθόν. Από όπου και να προέρχεται.

Η ηλιαχτίδα υπάρχει. Ελπίζω το φως να μην είναι τεχνητό.

Ζυγίστε τα γύρω σας. Καλύτερα ηλιαχτίδα, με το ρίσκο του άγνωστου, παρά το σκοτάδι.

Εδώ είμαστε… Όλα γύρω μας αλλάζουν… Δεν μπορεί να μην συμβαίνει αυτό και στις απόψεις…

Προφανώς, η πιθανότητα για κάθε έναν πολιτευόμενο να πετύχει είναι υπέρ της αποτυχίας. Το σύστημα το ίδιο τρώει. Μασάει. Χρειάζονται αντιστάσεις. Αντιστάσεις και αυτογνωσία απίστευτη.

Αν δεν υπάρχουν αυτά, τότε θα παραγγείλουμε μια από τα ίδια.

Όπως εξήγησε η ανώνυμη Δημοτική Σύμβουλος του όμορου blog και όπως μου ομολόγησε έμπειρο τοπικό πολιτικό στέλεχος, η νομιμότητα μπορεί να ικανοποιείται συνεχώς μέσα από την ίδια την λειτουργία των ΟΤΑ. Η ηθική όμως;

Ο μόνος ελεγκτικός μηχανισμός στην χώρα αυτή είναι η συνείδησή σου.

Οι Ερινύες θα έρθουνε όπου και αν πάτε...

4 σχόλια:

  1. Χαίρε GMT,

    Οι Ερινύες δεν πάνε πάντα εκεί που περιμένουμε να πάνε. Κάποιος συνόδεψε την γυναίκα του στον γιατρό διότι εκείνη είχε κάποια προβλήματα. Στην συζήτηση που ακολούθησε την εξέταση, η σύζυγος παραπονέθηκε ότι δεν έχει ύπνο και είπε πως ζήλευε τον σύζυγο ο όποιος κοιμόταν σαν πουλάκι. «Κοιμάμαι έτσι γιατί έχω την συνείδηση μου ήσυχη» είπε εκείνος και ο γιατρός διόρθωσε «κοιμάται ήσυχος εκείνος του οποίου η συνείδηση κοιμάται».

    Όχι, ο συγκεκριμένος δεν ήταν δημοτικός άρχοντας αλλά είμαι βέβαιος ότι οι δημοτικοί άρχοντες πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, διαθέτουν ως προσόν, εκείνη την κοιμώμενη συνείδηση τον ύπνο της οποίας καμία Ερινύα δεν διαταράσσει.

    Οι πολίτες –εγώ, εσύ και οι άλλου δηλαδή- δεν πρέπει να αρκούνται στις νυκτερινές επισκέψεις των Ερινυών. Ο πολιτικός τους ρόλος μπορεί και πρέπει να είναι πιο ενεργητικός, πιο άμεσος και ίσως πιο τρομερός από εκείνων των μυθολογικών πλασμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άβε Ερμόλαε,

    Δεδομένης της ατιμωρησίας και της έλλειψης ελέγχου αλλά ύπαρξης άφθονης ασυδοσίας, τελικά οι Ερινύες καταλήγουν να αποτελούν την πιο ευεργετική Τρόικα.

    Είναι, τέλικα, οι πιο χρήσιμες θεότητες. Τί κι αν υπήρχαν 12 θεοί, 45175375 ημίθεοι και 115718735416 με αίτηση για θεοποίηση κατά την αρχαιοελληνική πραγματικότητα και/ή μυθολογία, οι Ερινύες προσφέρουν ακόμη και είναι ελπίδα.

    Όσον αφορά στην ενεργό δράση. Ο πολιτικός ρόλος για έναν νέο μέχρι στιγμής είναι σαν την λάβα που δεν βρίσκει οπή στον φλοιό της Γης.

    Για όσους θεωρούν ότι δεν υπάρχει λάβα. Άντε εντάξει. Φυσικό αέριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνώ με τον Ερμόλαο, Ο πολιτικός μας ρόλος μπορεί και πρέπει να είναι πιο ενεργητικός, πιο άμεσος και ίσως πιο τρομερός από εκείνων των μυθολογικών πλασμάτων. Το πρόβλημά μας όμως, είναι ότι ο καθένας λέει την γνώμη του από τον καναπέ και μετά πάει για ύπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια!!

    Άλλοι γράφουν από τραπέζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.