Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Πύργος της Βαβέλ…

Παρατηρώντας την εκλογική διαδικασία αναρωτιέται κανείς πια γλώσσα μιλά ο διπλανός του. Θα εκπλαγεί κανείς αναλογιζόμενος πως ενώ ομιλούνται τόσες πολλές διαφορετικές γλώσσες, η διαδικασία έλαβε χώρα με αρμονία, όπως πάντα…

Όταν δίνει κανείς εξετάσεις για κάποια Σχολή Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όλοι ξέρουν τον στόχο. Να περάσεις σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Στις εξετάσεις αυτές υπάρχουν εκφωνήσεις τις οποίες πρέπει να απαντήσεις. Τις απαντάς και περιμένεις το αποτέλεσμα. Παίρνεις 15.

Στις εκλογές αυτές το ερώτημα ήταν ποιος θέλεις να είναι ο τοπικός Άρχοντας σου. Ποιος, δηλαδή, ο Δήμαρχος και ποιος ο Περιφερειάρχης σου. Δώσε ψήφο στο πρόσωπο της αρεσκείας σου. Στον ικανότερο κατά τη γνώμη σου.

Οι διοργανωτές των εκλογών σου είπαν ότι από το αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθεί άλλο πράγμα από την «εισαγωγή σου στην 3βάθμια εκπαίδευση».

Έτσι, είχες να απαντήσεις σε 3 ερωτήματα:

  • Να ψηφίσω τον Ζ  για να μην προκαλέσω ακυβερνησία;
  • Να ψηφίσω τον τάδε που θεωρώ ως ικανότερο, μορφωμένο, ηθικό και δυναμικό;
  • Να ψηφίσω τον δείνα που έπλενε στην ίδια σκάφη με τη θεία μου ή τον μπατζανάκη;

Τελικά, σε ό,τι και να απάντησες, ο καθένας έβγαλε το δικό του πόρισμα. Το 15 που πήρες είναι αρκετά μεγάλο για τις δυνατότητές σου και τώρα που θα πέσουν οι βάσεις, κάπου πολύ καλά θα περάσεις και έχεις τις ευλογίες του Δρ. Stauss. Ο άλλος διατείνεται ότι μπορούσες καλύτερα και ίσως πρέπει να ξαναπροσπαθήσεις.

Βέβαια έμαθες ότι ο βαθμός σου αντικατοπτρίζει την απόδοσή σου συνολικά. Αλλά η σύνθεση των απαντήσεών σου αλλοιώνεται παγίως και χροοόνια. Με την ανοχή των επιτηρητών. Τουλάχιστον έτσι λένε όλοι. Μόνο εσύ βλάκα δεν το ήξερες. Ρώτα και κανέναν που είναι χρόνια στα φροντιστήρια. Το τελευταίο πράγμα που είναι Δημοκρατικό, η ίδια η εκλογή αντιπροσώπων και την κάνετε και αυτή σαν τα μούτρα σας. Τουλάχιστον έτσι λέγεται ότι ίσχυε και ισχύει.

Έτσι, όλοι είναι ευχαριστημένοι. Εσύ έγραψες αυτό που ήθελες, πήρες το αποτέλεσμα που επέλεξες, ο άλλος πήρε το μήνυμα που ήθελε και σταυρώθηκαν και αυτοί που πραγματικά το επιθυμούσαν. Είμαστε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.