Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Του νεκρού αδελφού...

Ήσουν μέχρι χθες αδελφός μου. Νόμιζα πως με προστάτευες από τους κλέφτες και τους δολοφόνους. Όταν έκανες λάθη έλεγα πως φταίνε μεμονωμένες περιπτώσεις. Ήξερα ότι ανάμεσά σας υπήρχαν άνθρωποι ανήθικοι όπως σε κάθε δουλειά. Αναγνώριζα ότι είναι δύσκολο και σκληρό να υπακούς σε εντολές. Αλλά τώρα αναρωτιέμαι: «Σε ποιόν κόσμο ζεις;»

Νόμιζα ότι μας μεγάλωσε η ίδια μάνα, μιας και εσύ δεν έρχεσαι, όπως και εγώ, από πλούσια οικογένεια. Νόμιζα ότι λίγο ως πολύ είχαμε τα ίδια όνειρα αδερφέ μου. Λίγο ως πολύ.

Ξέρεις, καταλαβαίνω ότι τους φασίστες και εθνικιστές τους γεμίζει η ιδέα της φυλετικής ανωτερότητας και η θρασυδειλία. Τους αναρχικούς το όνειρο της αέναης λαϊκής συνέλευσης, τους κομμουνιστές η πάταξη της καπιταλιστικής λαίλαπας και η επικράτηση του εξαθλιωμένου προλεταριάτου. Τους νεοφιλελεύθερους η μεγάλη τηλεόραση και η ελευθερία όταν δεν τους χτυπά την πόρτα η απόλυσή τους. Τους χουλιγκάνους των ομάδων τους γεμίζει η ανόητη ιδέα της ανωτερότητας λόγω Ολυμπιακού ή ό,τι άλλο.

Εσένα τί σε γεμίζει; Ποιά ιδέα σε γεμίζει; Ποιά λαθεμένη ή μη ιδέα σου σηκώνει τα μπράτσα;

Ποιό σχολείο σε ανέθρεψε; Ποιά μάνα σε έκανε τέρας; Ποιά μάνα είναι περήφανη για τον κατάπτυστο;

Ήσουν αδελφός μου μέχρι που σε είδα στα μάτια. Ήμουν ο μικρότερος αδελφός σου που σε θαύμαζε μέχρι που σε αντίκρισε.

Τώρα είσαι νεκρός. Στα ΜΑΤια όλων…

9 σχόλια:

  1. Αρχικά να σου πω GMT, ότι γενικεύεις μια κατάσταση, και ξέρεις πολύ καλά, ότι οι γενικεύσεις εξορισμού είναι λαθεμένες!!!

    Νομίζω θα έπρεπε να εμμένεις στην αρχική σου άποψη, δηλαδή στο ότι είναι μεμονωμένες οι περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεσαι!
    ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ!!!
    ΔΕ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΤΙΣΤΕΣ!!!
    ΟΜΩΣ... ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ!!!!!!!!!!

    ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΘΕΤΩ!!!
    ΤΟ ΞΕΡΩ!!!
    ΞΕΡΩ ΑΡΚΕΤΑ ΑΤΟΜΑ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, και αρκετές καταστάσεις-γεγονότα που έχουν να αντιμετωπίσει, και πίστεψέ με δεν είναι καθόλου εύκολο!!!!!!

    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΙΟΛΟΓΩ!!!
    ΟΧΙ!!!
    ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!!!
    ΜΑ... λέω πως είναι εύκολο να κατηγορούμε κάποιον που φορά στολή! Όχι μόνο τον αστυνομικο, αλλά όποιον φορά στολή... ακόμα και έναν ιερέα! Είναι η κλασσική αντίδραση των ανθρώπων αυτή!

    Απαιτούμε από τους ένστολους πράγματα που ούτε εμείς οι ίδιοι δε θα κάναμε!!!

    Ποια θα ήταν η λύση, κατά τη γνώμη σου για όλο αυτό που συμβαίνει;;; Να πάψουν να υπάρχουν ΜΑΤ; Να πάψουν να υπακούν σε εντολές ανωτέρων; Να παραιτηθούν; Να αντιδράσουν και να τους απολύσουν;

    Να ξεσηκωθούν...; Το έκαναν ήδη!!! Την Πέμπτη που μας πέρασε είχαν και αυτοί την δική πορεία, έξι με εφτά χιλιάδες άτομα.

    Αυτοί δεν έχουν μείωση στο μισθό τους;
    Δεν πονάνε;
    Δεν έχουν παιδιά;
    Δεν έχουν δάνεια που τρέχουν;
    Ξυπνάνε το πρωί και λένε: "πάμε να τους πλακώσουμε στο ξύλο.";

    Και επειδή ποτέ στις ειδήσεις -ΠΟΤΕ δεν λένε τον απολογισμό των τραυματιών απο μεριάς αστυνομίας-ΜΑΤ, αυτή τη φορά ήταν γύρω στα 100 άτομα! Γύρω στους 20 με σοβαρά εγκαύματα, άλλοι με σπασμένα πλευρά και ό,τι άλλο...

    Θα ήθελα πραγματικά να αφιερώσεις ένα άρθρο σου στα "αδέρφια", κουκουλοφόρους! Θεωρείς πιο "άνδρες" αυτούς από τους ΜΑΤατζίδες;


    ******
    ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ....
    ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ...


    ΥΓ Αν φαίνομαι πολύ επιθετική... δε νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη, αλλά μπορείς να κάνεις το ίδιο απέναντί μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://2.bp.blogspot.com/-CqiGqMqGwcQ/Tgxlu_OtkVI/AAAAAAAASWg/giaUp0x_D5k/s1600/pict5+%25281%2529.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ω σταγόνα μην υπερθερμανθείς από τον θυμό σου και εξατμιστείς! Είσαι πολύτιμη και οι ιδέες σου μας χρειάζονται.

    Μάλλον δεν είναι όλοι οι υπηρετούντες στα ΜΑΤ ανήθικα άτομα και σαδιστές αλλά ο συγκεκριμένος στο βίντεο είναι. Οι άλλοι, στα άλλα βίντεο, στις άλλες διαδηλώσεις που κλωτσάνε πεσμένους χάμω, επίσης είναι. Οι υπόλοιποι δεν είναι.

    Αλλά που είναι οι υπόλοιποι; Πως είναι δυνατόν και δεν εμποδίζει κανείς τους κανέναν; Οι περιβόητες και συχνές ΕΔΕ γίνονται “ε δέ;” (δηλαδή “ε, και;” στα αρβανίτικά, και ως μη γενόμενες στοιβάζονται σε σκονισμένα αρχεία).

    Από τα χρόνια της Αρχαίας Αθήνας ήταν ντροπή να είσαι μπάτσος και για αυτό έφερναν να κάνουν την δουλειά αυτή Θρακομακεδόνες (που ήταν εγκατεστημένοι στον γνωστό οικισμό). Μετά μάθαμε τον Ιαβέρη των Αθλίων του Ουγκώ, τους βασανιστές στην Μακρόνησο, στην χουντική ασφάλεια, τον Κάλαχαν.

    Τι μάθαμε; Ότι όποιος υπηρετεί την εξουσία, κάποια στιγμή γίνεται σιχαμένος και βίαιος, διότι η βία είναι χαρακτηριστικό της εξουσίας και σαν αρρώστια μεταδίδεται. Το άτομο-αστυφύλακας γίνεται φορέας του κράτους (=μηχανισμός βίας επί της κοινωνίας) και παύει να είναι άτομο-πολίτης.

    Ο κοκουλοφόρος είναι το άλλο πρόσωπο της βίας. Είναι το σιχαμένο αδέλφι, κυριολεκτικά άλτερ έγκο του μπάτσου. Λάτρης τυφλής βίας και μπάχαλου, έτσι χωρίς πρόγραμμα και σκοπό. Για αυτό οι δεσμοί κοκουλοφόρου – μπάτσου συχνά είναι δυνατοί, υπόγειοι και διαρκούν. Χωρίς τον έναν δεν θα υπήρχε ο άλλος. Αμφότεροι απεχθάνονται τα πολλά λόγια, τις θεωρίες και τις συζητήσεις. Και το σπάσιμο, της βιτρίνας ή του κεφαλιού αναλόγως, τους ερεθίζει ευχάριστα.

    Η αμοιβή του αστυφύλακα είναι €700 και είναι φυσικό να θέλει και να απαιτεί αύξηση. Η κατανάλωση είναι ίσως μια ευκαιρία να αισθάνεται πολίτης, οικογενειάρχης, φίλος, μέλος παρέας. Αλλά, στο μεταξύ, στην εκπαίδευσή του, στην υπηρεσία του τού λένε ξανά και ξανά ότι είναι ένας . . . «δημόσιος φορέας» οπότε «δίκιο είναι η απόφαση του δημόσιου φορέα». Και ο Κορκονέας τέτοιος ήταν.

    Εκτός από την αύξηση του μισθού, υπάρχει και η δημοκρατία και στους φίλους σου που υπηρετούν στις υπηρεσίες του κράτους θα πρέπει να πεις πως μπορούν να αντιδράσουν και να καταγγείλουν.

    Εάν η τήρηση της τάξεως και του νόμου είναι “βρώμικη” δουλειά, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει, τότε ας σκέφτεται αυτός ο κάποιος ότι θα είναι βουτηγμένος στα σκατά και η επιλογή βιοπορισμού που έκανε θα τον οδηγεί στην απαξίωση, στο δύσοσμο περιθώριο, παρέα με τα αλήτικά στοιχεία που προσπαθεί να πιάσει και όλο του ξεγλστράνε σε ένα καταστροφικό για όλους μας κρυφτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έρμε, απ'ότι βλέπω δεν είμαι η μόνη που υπερθερμαίνομαι, αν κρίνω από το λόγο σου!

    Θα σταθώ σε τρία σημεία του λακτίσματός σου.

    1ον
    Λες: "Αλλά που είναι οι υπόλοιποι;"

    Ξέρεις είναι!!! Είναι εκεί που οι κάμερες ΠΟΤΕ δεν εστιάζουν! Είναι εκεί που κανένας δημοσιογράφος δεν αναδεικνύει! Τι τη νοιάζει την κοινή γνώμη η καλοσύνη του κάθε αστυνομικού, για να τη δείξουν ; Θα πουν... αυτή είναι η δουλειά του, αυτό κάνει... και έτσι είναι! Αυτό που ενδιαφέρει την κοινή γνώμη είναι να κατηγορήσει, να χλευάσει κ.ά. ώστε να ικανοποιήσει τα αιμοδιψή ένστικτά της!!!


    2ον
    Λες: "Χωρίς τον έναν δεν θα υπήρχε ο άλλος."

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ αυτό... ΑΛΛΑ έχω να τονίσω ότι ΜΑΤ και αστυνομικοί γενικότερα υπήρξαν και όλες τις ημέρες στις συγκεντρώσεις των ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΈΝΩΝ και ΔΕΝ είδα ματωμένους ανθρώπους! ΔΕΝ είδα ξύλο! ΕΙΔΕΣ ΕΣΥ;;;


    3ον και τελευταίο
    Λες: "Η κατανάλωση είναι ίσως μια ευκαιρία να αισθάνεται πολίτης, οικογενειάρχης, φίλος, μέλος παρέας."

    Πολίτης, οικογενειάρχης, φίλος, μέλος παρέας -νομίζω πως όλα αυτά συνθέτουν τον άνθρωπο... ή μήπως όχι;;;



    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ή η σταγόνα είναι πολύ πολύ μικρή... αθώα... ονειροπόλα... ευαίσθητη... ή όλοι γύρω της ξαφνικά έγιναν πολύ πολύ σκληροί!!! (ΑΝ ΜΗΝ ΤΙ ΑΛΛΟ... ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ ΑΥΤΟ!!! όποιο και απ'τα δύο και αν ισχύει... πόσο μάλλον και τα δυο μαζί!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σταγόνα χαίρομαι που έρχεσαι έτσι ορμητικά στο ιστολόγιο ξανά...

    Χαίρε Ερμόλαε.

    Εφόσον ξέρεις ότι πιστεύω και εγώ ότι οποιαδήποτε γενίκευση είναι εξ’ ορισμού λαθεμένη, δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω.

    Όσον αφορά τα υπόλοιπα θα σου δώσω συμβουλή να ενημερώνεσαι καλύτερα. Προφανώς δεν έχεις εκτιμήσει ορθά την ευρύτητα των γεγονότων. Και για το επιχειρησιακό κομμάτι της κατάστασης (τι έγινε και για ποιο λόγο) και για το επικοινωνιακό.

    Απάντηση στις σημειώσεις σου:

    1ον Πλανάσαι πλάνην οικτρά πιστεύοντας ότι οι κάμερες ποτέ δεν εστιάζουν στους «καλούς». Η συζήτηση που «παίζει» τώρα είναι πως και τα ΜΜΕ προβάλουν ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ τους κακούς. Προβάλλουν εικόνες που γίνονταν (σε πολύ μικρότερο εύρος με αυτό της Τετάρτης) και παλαιότερα και δεν το έδειχναν ποτέ.

    Σε πληροφορώ ότι τα κανάλια δεν ήταν ποτέ εκεί όταν ΜΑΤ συνοδεύουν ακροδεξιούς στο Κέντρο Σίτισης του Δήμου Αθηναίων ώστε να πογκρομάρουν αλλοδαπούς. Όταν ξυλοφορτώνουν άσχετους 40ρηδες ή ψεκάζουν άσχετες παρέες νέων σε πορείες ώστε να… μην ξανάρθουν και να το πουν και στους φίλους τους. Τα παραδείγματα περιπτώσεων που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ γιατί η κάμερα-μάτια μας δεν τα δείχνουν είναι πάμπολλα. Νομίζεις ότι τώρα βγαίνουν ασφαλίτες σε πορείες; Λανθάνεις.

    Το κείμενο απευθύνεται στο Κράτος που κρατά τους αδελφικούς δεσμούς με τη Βία (δες μυθολογία). Και προφανώς όχι τον χωροφύλακα βιοπαλαιστή- δημόσιο υπάλληλο που χέζεται να έρθει στο σπίτι μου όταν χτυπάει ο συναγερμός γιατί, όπως λέει, για 700€ σιγά μην πάω να πεθάνω. Αλλά και τον άλλο που πηγαίνει εμπόρους ναρκωτικών στην εισαγγελία και αυτή τους αφήνει ελεύθερους με… περιοριστικούς όρους.

    Η συζήτηση λοιπόν αυτήν την ώρα είναι, μεταξύ των άλλων, πώς και τα δείχνουν τα κανάλια;

    συνεχίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2ον Δεν είδες ματωμένους γιατί δεν είχαν τέτοια εντολή. Δεν είδες όμως, γιατί ενδεχομένως να ήσουν με φίλους σου που έχουν ρεπό, και τα κωλοδάχτυλα και τις χειρονομίες των ΜΑΤ προς την κυρία που του έλεγε «δεν ντρέπεσαι;!;». Δεν είδες ότι όταν κάποιος από τα ΜΑΤ «έσπαγε», δηλαδή όταν τον λύγιζαν τα λόγια των Αγανακτισμένων, κάποιος ανώτερος τον άλλαζε για να κρατήσει το στιβαρό της η γραμμή αμύνης του σπιτιού που φιλοξενεί προδότες.

    3ον Είναι και αυτός άνθρωπος. Όπως και όποιος άλλος έχει τραμπουκικά αισθήματα και τρέφεται από τη δύναμη της δύναμης. Ο αστυνόμος Μπέκας έχει όνειρο να καθαρίσει την κοινωνία από εγκληματίες. Αυτό είναι μια καλή βάση για να στηρίξεις τη ζωή σου. Αλλά ποιά βάση έχει κάποιος για να χτυπήσει άοπλους που κάνουν συγκέντρωση γιατί πουλήθηκε η πατρίδα τους; Και η δική τους και η δική τους… Γιατί αν ενημερωνόσουν σωστά θα ήξερες ότι ο στόχος δεν είναι ποτέ οι κουκουλοφόροι. Εγκάθετοι ή αναρχικοί ή ταραξίες-χουλιγκάνοι εάν ήθελαν τους είχαν πελάτες όποτε ήθελαν. Αλλά αν τους περιόριζαν θα έχαναν την ευκαιρία να διώξουν και εσένα με χημικά και ροπαλιές από π.χ. τη Βουλή επί του προκειμένου.

    Δεν έχεις καταλάβει τι έχει αλλάξει. Αν δεν το καταλαβαίνεις από τα λόγια πολιτικών, οικονομικών ή άλλων αναλυτών ή από τα δημοσιεύματα, τότε μπορείς να το καταλάβεις εάν δεις το ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ του εύρους της ΑΝΑΝΔΡΗΣ επίθεσης σε ειρηνικούς συγκεντρωμένους. Σε αγανακτισμένους ή μη.

    Αν μπροστά σε αυτό εσύ αντιπαραβάλλεις το «υπάρχουν και καλοί και μάλιστα αδικημένοι» είναι σαν να τραγουδάς «υπάρχουν και καλοί “βάρβαροι”» όταν τα στρατεύματά τους έχουν μπει στο χωριό σου.

    Αν κάποιος φίλος σου στεναχωριέται για αυτό έχει τρόπους να το γυρίσει. Αν δεν τους βρίσκει έχει πρόβλημα. Ο καθένας έχει τα προβλήματά του. Έχει και αυτός τα δικά του.

    Για τους κουκουλοφόρους. Πέραν από τους κρατικούς της ασφάλειας και τους ακροδεξιούς παρακρατικούς υπάρχουν και οι χουλιγκάνοι. Αυτοί που γουστάρουν να σπάνε.

    Πέραν από αυτούς υπάρχουν και οι αναρχικοί. Σε αυτούς το μεγάλο τους πρόβλημα, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι αν τα ΜΑΤ φύγουν από τη Βουλή και πάνε από την αντίθετη πλευρά, τότε οι αναρχικοί θα γυρίσουν προς αυτούς και θα βάλουν πλάτη τη Βουλή. Δηλαδή «γεμίζουν» από τον πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ. Εκεί χάνεται το θέμα. Εκεί χάνεται ο στόχος τους. Εκεί γίνονται υποχείριο της εξουσίας που τόσο μισούν. Τώρα το περί «ανδρών» και λοιπά, θα σου πω ότι κάποιοι από τους κουκουλοφόρους αναρχικούς έχουν καταλάβει κτίρια δημόσια ώστε να μένουν άποροι έλληνες και μετανάστες. Και τα κατέλαβαν για να μην τα ξεπουλήσουν φοιτητικές παρατάξεις και η κομματοκρατία. Αυτούς τους βγάζουν «έξω» οι άνδρες των ΜΑΤ και τα παραδίδουν στα κομματόσκυλα και τους ημέτερους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για όλα σου τα σχόλια GMT, έχω να πω μόνο ένα!

    αναφέρεις αρκετές φορές τις εντολές που λαμβάνουν και λες επίσης για την αντικατάστασή τους αν δεν κανουν αυτά που τους λένε... ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΛΕΞΑΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ!

    ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΠΑΤΣΟΣ!!!

    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ;;;
    ΜΗΠΩΣ;;;

    για τους δημοσιογραφους τα λέμε άλλη φορά!


    ***τελικά μια μικρή διάφανη σταγόνα θα έπρεπε να ζει σε μια άλλη εποχή!
    ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου σταγόνα,

    Οι καλύτερες μέρες είναι αυτές που ζεις τώρα και για άλλες, πιο καλές, μην ελπίζεις. Όσο πιο χορταστικά ζήσεις το σήμερα τόσο πιο όμορφο θα είναι το αύριο που εσύ θα βοηθήσεις να γεννηθεί.

    Ξέρεις, ο πολιτικός διχασμός παλιότερα, σε δεξιούς και αριστερούς είχε τον αντίκτυπό του στην χρήση του ονόματος της χώρας μας: οι αριστεροί έλεγαν ΕΛΛΑΔΑ ενώ οι δεξιοί έλεγαν ΕΛΛΑΣ. Αργότερα, επί πρώτων ετών ΠΑΣΟΚ, όταν άρχισαν να λένε την Αστυνομία ΕΛΑΣ κι έκανε ηχητικό συνειρμό με το ένοπλο τμήμα του ΕΑΜ, τον Ελληνικός Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (ΕΛΑΣ), πολλοί μίλησαν για κακόγουστο αστείο.

    Στο τελευταίο σχόλιο σου (3:04) μάλλον είναι γραμματικό λάθος διότι εξ όσων γνωρίζω, προς το παρόν μάλλον κανείς δεν δίνει διαταγές στην ΕΛΛΑΣ κι ελπίζω να μην βρεθούμε στην ανάγκη να δεχόμαστε διαταγές.

    Η υπεροχή (ίσως η μόνη ανάμεσα σε πολλά στραβά) της Δημοκρατίας είναι η προσωπική ευθύνη του κάθε πολίτη, σε κάθε θέση εργασίας δημόσια ή ιδιωτική. Ευθύνη που συχνά ξεπερνάει το γράμμα του κανονισμού. Χωρίς αυτήν, το χάος κυριαρχεί και πάντα κάποιος «σωτήρας» βρίσκεται για να διατάξει τους πολίτες.

    Ο καλός, πειθαρχημένος, με αίσθηση δημοκρατικού καθήκοντος οπλίτης των ΜΑΤ, εάν συνεχιστεί ή ενταθεί η αντίδραση των πολιτών στις κυβερνητικές επιλογές, απλώς δεν θα αντέξει την πίεση από διοίκηση και πολίτες και θα φροντίσει να πάρει μετάθεση.

    Κατά τα άλλα, οι «ενσυνείδητοι» κι ενθουσιώδεις υπηρέτες της εξουσίας σε κάθε σύστημα, σε κάθε περίοδο της ιστορίας, σχεδόν σε όλα τα γνωστά κράτη, ήταν ρεμάλια και όταν κάποτε ήρθαν αντιμέτωποι με τον εαυτό τους τον σιχάθηκαν και πολλοί αυτοκτόνησαν, τρελάθηκαν ή έζησαν με ψυχοφάρμακα.

    Διότι η εξουσία έχει τούτο το χαρακτηριστικό: απαιτεί από τους υπηρέτες της υποταγή και τους παινεύει όσο τους έχει ανάγκη. Όταν τα ανεμολόγια αλλάξουν, η ίδια η εξουσία, τους πετάει στα λιοντάρια και εισπράττει το χειροκρότημα της αρένας για την έστω και καθυστερημένη «κάθαρση» και τον «εκδημοκρατισμό» που επέφερε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Tα ΜΑΤ στο σύνταγμα και οι κουκουλοφόροι ήταν οι μισοί ένστολοι και οι άλλοι μισοί χωρίς στολή ,είχαν εντολή να κάνουν αυτά που έκαναν για να διαλύσουν τους αγανακτησμένους Ελληνες .. Αυτοί είναι οι μηχανισμοί αβανταδόροι του συστήματος . Ο GMT ξεκινόντας ήθελε τα παιδιά των ΜΑΤ να μας προστατεύουν από τους κλέφτες και τους ληστές του Ελληνικού λαού ,μα αυτό ακριβώς κάνουν προστατεύουν τους κυβερνόντες που αυτοί είναι κλέφτες και ληστές μας,διότι αυτή είναι η δουλειά τους δυστηχώς.
    Ξ.Μέλις

    ΑπάντησηΔιαγραφή