Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Βινύλιο απ’ το Νιχώρι κι ας είν’ ζωγραφισμένο…

Καλλιτέχνης θα πει να μιλάς με σιωπή και ν’ ακούνε οι άλλοι. Καλλιτέχνης θα πει φέτα, κόκα, αρνί και πιόμα κραιπάλη.

Τα παιδιά του διαδρωμέα «έκοψαν» λίγο την Κοιλάδα των Μουσών σε Κοιλάδα των Τεχνών, δείχνοντας τη σχέση που έχει η πλαγιά με τις Τέχνες. Η πανάρχαια παράδοση στην περιοχή μας, ενσαρκώνεται από πολλούς νέους που ασχολούνται με τη μουσική, την οργανοπαιξία (κατά το χαρτοπαιξία), το θέατρο, το τραγούδι ή ακόμη και την απλή διοργάνωση εκδηλώσεων με ενδιαφέρον.

Την περίοδο αυτή ένας συντοπίτης, ο Δημήτρης Στάθης (εκ της Δυναστείας των Σταθαίων) βρίσκεται ψηλά στον αφρό της μουσικής του τόπου.

Ο GMT σε παγκόσμια αποκλειστικότητα σας μεταδίδει την είδηση ότι τον Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει το πρώτο album του Δημήτρη σε συνεργασία με την Αρετή Κετιμέ. Τίτλος της μουσικής συλλογής «Πίνακας Ζωγραφικής».

Όσοι προλάβουν και πουν «Κε-τι-με αυτό;», σας λέω ότι όλα τα τραγούδια του εν λόγω δίσκου είναι στίχοι-μουσική του Δημήτρη.

Βέβαια, ο τραγουδοποιός δεν έμεινε εκεί αλλά ενορχήστρωσε όλα τα κομμάτια. Με βύσμα τον Στάθη, ένας άλλος συντοπίτης συμμετείχε παίζοντας το μπουζούκι του για την Κετιμέ. Ο Σπύρος Μεϊδάνης αποδέχτηκε την πρόταση για συμμετοχή του στον δίσκο. Το ήθελε πολύ και για αυτό δεν δυσκολεύτηκε να αποδεχθεί το να παίζει σε κάθε δημόσια εμφάνισή του το τραγούδι του Θεσπιακού που μας στέρησε.

Η νεαρή τραγουδίστρια, σαντουροπαίχτρα και οικεία του Γιώργου Νταλάρα, συμμετέχει επί ίσοις όροις (50-50) στην Παραγωγή του δίσκου. Το άλλο 50 είναι του… Δημήτρη. Ο Δ. Στάθης, δηλαδή, πάει από την Παραγωγή στην κατανάλωση (το μόνο που μένει είναι να μας γυρνάει και το cd στη σιντιέρα).

Εν ολίγοις:
  • Συνθέτης, στιχουργός: Δημήτρης Στάθης (τραγουδόποιος)
  • Παραγωγή: Δημήτρης Στάθης, Αρετή Κετιμέ
  • Τραγουδούν: Κετιμέ & Δ. Στάθης
  • Παίζουν (μεταξύ άλλων): Μεϊδάνης Σπύρος, Νίκος Αργυρίου (μπουζούκι), Στάθης Δημήτρης (μαντολίνο, νέι, κλασσική ακουστική κιθάρα)
Ο Δημήτρης εμπνεύστηκε από τον βρωμερό Περμισσό και Ζωγράφισε έναν Πίνακα που κοιτά τον Ελικώνα. Παίζει με τα συναισθήματα και εκφράζει τη χαοτική και εσχατολογική κατάσταση του ερώτα ως κοχλάζουσα πηγή πόνου και ευχαρίστησης. Καταπιάνεται όμως, με έναν υπερρεαλιστικό τρόπο, και με τη ξεδιπλούμενη κοινωνική κρίση και εύχεται άλλες Μούσες να δώσουν άλλην έμπνευση σε έναν κόσμο μπουρδέλο. Και επειδή στα μπουρδέλα υπάρχει μπέσα… «σε έναν κόσμο σκατά».

Μια άλλη εκδοχή για την πηγή έμπνευσής του, θέλει τον Δημήτρη να συλλαμβάνει την ιδέα να βγάλει δίσκο, όταν είδε τον Σκούλα στον Άγιο Δημήτρη.


Υ.Γ.: Με μια δόση σάτιρας, αλλά και σεβασμό στον Δημήτρη, την Αρετή, τον Σπύρο και τον Γιώργο Παπανδρέου σάς εύχομαι καλή επιτυχία. Το ίδιο σάς εύχονται και τα 4 εκατ. αναγνώστες μας. Καλή συνέχεια και με υγεία…

2 σχόλια:

  1. μπράβο του!!!

    η φωνή του πραγματικά είναι πολύ πολύ ωραία!!!

    εύχομαι ό,τι καλύτερο...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στον Δημήτρη που με τους ήχους του και την φωνή του, χαϊδεύει τα ώτα μας και ταξιδεύει το νου μας. Πολλά συγχαρητήρια βέβαια και στον συνοδοιπόρο του -Σπύρο- που με τις πενιές του μας γεμίζει με αυθεντικά συναισθήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.