Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

[Ζωή= (επιλογή)+ (επιλογή)+ (επιλογή)+ ...]

Από πολύ μικροί είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε επιλογές, από το πιο γλυκό προτιμάμε, ποιον αγαπάμε πιο πολύ κ.λπ.

Είμαστε όμως σε θέση να επιλέξουμε;

Το κακό με τις επιλογές είναι, ότι μόλις κάνεις μία… χάνεις μία ή και πολλές άλλες!

Πώς να επιλέξεις, τι να επιλέξεις, πότε να το επιλέξεις και θα είσαι σίγουρος γι’αυτό που θα επιλέξεις; Αν το μετανιώσεις;

Το κακό διπλασιάζεται, τριπλασιάζεται και εν τέλει πολλαπλασιάζεται όσο μεγαλώνουμε μιας και οι επιλογές που πρέπει να κάνουμε είναι πιο σημαντικές. Είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο, είναι πιο σημαντικές!

Αν η ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας μέσα σε αγκύλες, τότε πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά το όφελος και το κόστος της κάθε επιλογής μας μέσα στις παρενθέσεις της ζωής!

Βέβαια θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με μας αλλά και με τους γύρω μας, δηλαδή οι δικές μας επιλογές είναι πιθανόν να επηρεάζουν όχι μόνο τη δική μας ζωή αλλά και άλλων ανθρώπων και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι γίνεται και χωρίς εκείνοι να το γνωρίζουν.

Οι επιλογές μας, μπορεί να είναι παραλλαγές των επιθυμιών μας, υποταγές σε ανθρώπους και καταστάσεις, απολαυστικές εκδρομές και πολλές φορές μπορεί να είναι και παράλογες! Ακόμα όπως λέει και το άσμα, μπορεί να είναι και «επιστροφές-καταστροφές»! Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλοι μας έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε, τώρα αν η επιλογή θα είναι σωστή… ίδωμεν!

Η ελεύθερη βούληση είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να επιλέξουμε. ο Scott Adams (Αμερικάνος συγγραφέας) ισχυρίζεται πως «Η ελεύθερη βούληση είναι αυταπάτη!!! Οι άνθρωποι πάντα διαλέγουν το δρόμο που πιστεύουν ότι θα προσφέρει τη μεγαλύτερη απόλαυση.», άρα θεωρεί πως η επιθυμία είναι αυτή που κινητοποιεί τη βούληση! (Να επιθυμείς… Να βούλεσαι…)

Ας αρχίσουμε να προσθέτουμε στη ζωή μας παρενθέσεις λοιπόν, είτε με βάση την επιθυμία είτε τη βούληση, και έτσι το άθροισμα της αγκύλης θα αυξάνεται…! Αν δεν υπάρξουν παρενθέσεις, η αγκύλη θα είναι άδεια!!!

YΓ Οι παρενθέσεις κάποια στιγμή πρέπει να κλείνουν… γιατί ακόμα και μια μικρή παρένθεση αν δε κλείσει στην ώρα της μπορεί να αποβεί… μοιραία;;;

7 σχόλια:

  1. Καταρχάς να καλωσορίσω τη συγγραφέα και αναρτησιοποιό σταγόνα... Η σταγόνα δεν είναι νέα στο ιστολόγιο καθότι έχει λακτίσει επανειλημμένως αλλά και αναρτήσει άρθρο που μέχρι στιγμής έχει τις περισσότερες αναγνώσεις.

    Στα πλαίσια της συγκυβέρνησης της χώρας, αρχίζει και το GMT+7 να συγκυβερνείται.

    Καλή συνέχεια λοιπόν...


    Επίσης να καλωσορίσω την Foolosopher που φιλοσοφεί αστειευόμενη και αστειεύεται φιλοσοφώντας εδώ (http://philosophers-joke.blogspot.com/) και λάκτισε πρώτη φορά στο ιστολόγιο τούτο.

    Διαβάζοντάς το κείμενό σου σταγόνα, σκέφτηκα ότι οι περισσότεροι μιλούμε για ένα "σύστημα" το οποίο επιβάλλει. Και έτσι είναι. Αλλά ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας είναι μόνον δικές μας παρενθέσεις. Από τις εξωγενείς παρενθέσεις-επιβολές είναι χαρακτηριστικό το ξύπνημα στις 7 το πρωί για σχολείο...

    Πάντως επειδή όλα εν σοφία εποίησε, εποίησε και τον σεισμό. Για να γκρεμίζει επιλογές και δημιουργεί άλλες. Με μόνη δική σου επιλογή εν μέσω σεισμού ή μη, να ζήσεις... Να επιχειρήσεις με τους άλλους. Να ζήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oι επιλογές μας είναι η ίδια η ζωή μας.πολλές φορές προκύπτουν χωρίς να τις έχουμε προγραμματίσει και απλά τις απορρίπτουμε ή τις αποδεχόμαστε αργότερα.οι επιλογές μπορει να είναι παρενθεσεις,κεφάλαια ή παραγράφοι στη ζωή μας,ότι κι αν είναι όμως είναι δικές μας και πρέπει να τις σεβόμαστε,ακόμη κι αν τις απορριψουμε αργότερα.οι παρενθεσεις που ζούμε,πιθανόν να είναι πιο ενδιαφέρουσες απο την υπόλοιπη ζωή μας.εξάλλου και στον γραπτό λόγο,το νόημα τις περισσότερες φορές κρύβεται στις παρενθεσεις που επεξηγουν ακαταλαβιστικες προτάσεις.οι παρενθεσεις μπορει να αποτελέσουν κεφάλαια στη ζωή μας,που μπορει να είναι τα σημαντικότερα είτε γιατί χρονικά διηρκησαν πολύ,είτε γιατί είχαν ένταση ή και τα δυο.στην περίπτωση αυτή υπάρχει σύγχυση επιθυμιών και βούλησης,αλλα ταυτόχρονα δυνατά συναισθήματα.οι παρενθεσεις περικλείουν την ζωη μας.πράγματι το σύνολο των παρενθεσεων αποτελούν αυτά που ζήσαμε,όμως η παρένθεση,το δείχνει και ως εικόνα,είναι μια αγκαλιά.όσο μεγαλύτερη τόσο πιο ζέστη,η μικρότερη πιο σφιχτή.η επιλογή δική μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν κολλήσεις τις δύο παρενθέσεις σχηματίζεται ένα μηδενικό. [()=0] Το μηδέν μπορεί να θεωρούμε ότι δε μας προσφέρει τίποτα αλλά ίσως είναι και τα πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο μηδενισμος αποτελεί φιλοσοφική θεωρεία (Νίτσε) και κεντρικο της σημείο αποτελεί ο θάνατος του θεού και η καταρευση των αξιων.αποτέλεσε βασικό εργαλείο του Χίτλερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και ο Νίτσε με δυσκολεύει, του αφιέρωσα λιγάκι χρόνο, ώστε να χουν στέρεα βάση αυτά που θα πω. Ο Νίτσε λοιπόν, μάλλον είδε το μηδέν όπως θα το έβλεπε και ο πιο απλός άνθρωπος, δηλαδή μηδέν=τίποτα. Θεωρούσε την εποχή του ως την εποχή του παθητικού μηδενισμού! (Αν ζούσε ήθελα να ξέρω τη θα έλεγε για την δική μας εποχή...) Ο Χίτλερ εκφράστηκε μέσα από αυτήν τη θεωρία γιατί έτσι τον βόλευε, όμως εκείνος δεν είναι και το πιο νορμάλ παράδειγμα.

    Η "Φράουλα" λέει πως το μηδέν μπορεί να είναι και τα πάντα. Για μενα έτσι είναι!!!

    Το ΜΗΔΕΝ είναι αυτό που δίνει δύναμη και πολλαπλασιάζει όλους τους αριθμούς! Δεν προσφέρει στον εαυτό του αλλά στους άλλους!!! Την απλή μονάδα (1) την κάνει αμέσως μόλις σταθεί πλάι της 10πλάσια και έπεται συνέχεια... 100,1000,10000,100000...

    Ό,τι φτάνει στο μηδέν καθίσταται άπειρο, κι έτσι μπορούμε να πούμε ότι το μηδέν ισούται με το άπειρον και το άπειρο είναι κα΄τι θετικό... μας δίνει ΧΑΡΑ!

    Μην ξεχνάμε ότι το μηδέν είναι κύκλος. Σκεφτείτε να περπατούσαμε πάνω σε έναν κύκλο... Ο κύκλος δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος!!! Άρα το μηδέν, που είναι κύκλος, είναι άπειρο... και αυτό δείχνει πως μέσα του περικλύει τα ΠΑΝΤΑ... όπως ακριβώς και μια ΑΓΚΑΛΙΑ, όπως λέει και ο "περίεργος", είτε αυτή είναι μεγάλη και ζεστή είτε μικρή και σφιχτή! Οι ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣ της ζωής αγκαλιάζουν ό,τι ζούμε και το άθροισμά τους είμαστε εμείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν το άπειρο μηδέν δίνει ΧΑΡΆ τότε το +1 θα κάνει πάρτυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.