Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Πορεύσου...

Στις εκλογές που θα έρθουν θα αναμετρηθεί η Δημοκρατία και η αξιοπρέπεια, με το Μνημόνιο και την εθελοντική κοροϊδία.

Όσοι από τους αναγνώστες αυτού του κειμένου πιστεύουν στην κοινωνική αναγκαιότητα να φύγουν από τη ζωή μας τα Μνημόνια, πρέπει να ξέρουν το παρακάτω.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ & ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝΤΕΣ ΣΑΣ στα τρία μεγάλα (καθώς φαίνεται) αντιμνημονιακά κόμματα. Δηλαδή, στα ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες (διαβάστε τα και ανάποδα και όπως αλλιώς θέλετε).
  • Το λευκό δεν προσμετράται στα έγκυρα, απλώς ανακοινώνεται. Το Σύνταγμα λέει ότι εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κρίνει ότι το αποτέλεσμα [.] δεν ανταποκρίνεται στη λαϊκή βούληση, τότε ξαναπροκηρύσσει εκλογές. Δηλαδή εάν συγκεντρωθούν 51% και πάνω λευκές ψήφοι, τότε δεν γίνεται αυτοδίκαια τίποτα, παρά μάλλον δυναμώνεται το κομματικό καθεστώς. Δείτε τον Πίνακα:

Αποτελέσματα
Εγγεγραμμένοι 150, Ψήφισαν 100
Αποχή 33%
25 λευκά
60 Έγκυρα (28 ΠΑΣΟΚ, 20 ΝΔ, 9 ΚΚΕ, 3 ΣΥΡΙΖΑ)
15 Άκυρα
Α. Λευκά ΕΚΤΟΣ εκλογικού μέτρου
Β. Λευκά ΕΝΤΟΣ εκλογικού μέτρου
ΠΑΣΟΚ
28/60 = 46,66%
ΠΑΣΟΚ
28/85 = 32,94%
ΝΔ
33,33%
ΛΕΥΚΑ
29,41%
ΚΚΕ
15,00%
ΝΔ
23,53%
ΣΥΡΙΖΑ
5,00%
ΚΚΕ
10,58%
Σύνολο:
100,00%
ΣΥΡΙΖΑ
3,54%
ΛΕΥΚΑ
25 / 100 = 25%
Σύνολο:
100,00%
ΑΚΥΡΑ
15 / 100 = 15%
ΑΚΥΡΑ
15%
ΑΠΟΧΗ
33%
ΑΠΟΧΗ
33%
  • Η ψήφος στα μικρά κόμματα, στα κόμματα δηλαδή που δεν συγκεντρώνουν το κατώφλι των ψήφων (3%) για την είσοδο στη Βουλή, είναι ψήφος χαμένη καθώς οι ψήφοι τους δεν προσμετρούνται στο 100% της εδρών. Έτσι, ανεβάζουν τα ποσοστά των εντός Βουλής κομμάτων ενισχύοντας, με τη σειρά του, το πρώτο κόμμα που, ως γνωστόν, πριμοδοτείται και 50 έδρες (σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο). Δείτε τον πίνακα:

  • Η αποχή και το (σκόπιμα) άκυρο έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Δεν εκφράζουν τη δύναμη της περιφρόνησης, αλλά είναι ενέργεια ενίσχυσης των ποσοστών των κομμάτων.


ΨΗΦΟΣ στα ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες!!

Μπορεί κάποιο από αυτά (ή όλα) να μην σας γεμίζουν πολιτικά ή να έχετε «ράμματα για τη γούνα τους», αλλά είναι καλύτερα να συντριβούν τα Μνημόνια ΠΑΡΑ τα πρόσωπά μας.

Δείτε λεπτομέρειες για όλα τα παραπάνω εδώ.

Σημαντική Εκλογική Σημείωση: Η ΔΗΜΑΡ του κου Κουβέλη δηλώνει ότι:
  • Δεν θα χρεωθεί ακυβερνησία της χώρας και, συνεπώς, θα εξετάσει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ή με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ώστε να δημιουργηθεί κυβέρνηση αυτοδυναμίας.
  • Σε κάθε περίπτωση (δηλώνει) δεν μπορεί η χώρα να αρνηθεί τις υπογραφές τις (σ.σ. στα Μνημόνια) και συνεπώς οι κόκκινες γραμμές της ΔΗΜΑΡ είναι απλά οι απαιτήσεις της Τρόικα να είναι μεν στο ίδιο μέγεθος αλλά πιο. κοινωνικές.
Άρα το κόμμα του κου Κουβέλη κινείται ως «μαξιλάρι» της Μνημονιακής πτέρυγας.



ΨΗΦΟΣ στα ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες!!

Μπορεί κάποιο από αυτά (ή όλα) να μην σας γεμίζουν πολιτικά ή να έχετε «ράμματα για τη γούνα τους», αλλά είναι καλύτερα να συντριβούν τα Μνημόνια ΠΑΡΑ τα πρόσωπά μας.

2 σχόλια:

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.