Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Μην περάσει ΣΥΡΙΖΑ…


Πέραν από την ορθή, κατά τη γνώμη του ελληνικού λαού πια, άποψη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων απέναντι στο Μνημόνιο και τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να δούμε πως θα κλειδώσει μια ευκαιρία για κοινωνικό μετασχηματισμό, αλλά και μια οικονομική ανάκαμψη.

Για να «κλειδώσει» πρέπει η επόμενη Κυβέρνηση να έχει τα Συνταγματικά εφόδια να προχωρήσει. Και αυτό ώστε να καταφέρει να κάνει και τις απαραίτητες Συνταγματικές αλλαγές που θα εκδημοκρατήσουν το πολίτευμά μας.

Αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να είναι ισχυρή και να στηρίζεται από ελεύθερους και όχι δέσμιους Τραπεζών ή Τραπεζιών (και των γύρω-γύρω καρεκλών τους). Μιας ψήφος «ανοχής» από τα κόμματα του καθεστώτος είναι μια ψήφος ξερολούκουμο και κοστουμάκι στην επάνοδο της χώρας στην ανοησία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Επιστροφή στον νεοραγιαδισμό. Και αυτό γιατί στην πρώτη αποτυχημένη διαπραγμάτευση της Αριστερής Συγκυβέρνησης τότε μια πρόταση μομφής από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα «στείλει» στον αδόξαστο τη συνολική προσπάθεια του ελληνικού λαού για αξιοπρέπεια.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επιστολή υπαναχώρησης των Σαμαρά και Βενιζέλου προς τους Ευρωπαίους εταίρους δεν είναι τυχαία αλλά, κατά την εκτίμηση του νεόπτωχου νου του GMT, είναι μια δέσμευση προς τον ελληνικό λαό ότι δεν θα τον «κρεμάσουν» τα κόμματα της παλαιοδιαπλοκής.

Δεν είναι γνωστό τι θα γίνει στο μέλλον, η ευχή όλων των Ελεύθερων & Δημοκρατών νομίζω είναι ότι ό,τι και να γίνει, αυτός που θα βγει να κρατήσει και λίγο από εμάς. Όχι μόνο απ’ τις Τράπεζες…

5 σχόλια:

  1. Όποιος δεν ξέρει που πηγαίνει, πηγαίνει όπου ξέρει.

    Φοβάμαι ότι αυτό ισχύει για την ομάδα ΣΥΡΙΖΑ που αποδεικνύονται ημιμαθείς και προχειρολόγοι. Εάν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν πράγματι να κυβερνήσουν την χώρα, θεωρώ ότι είναι διότι πιστεύουν ότι με αυτούς στην κυβέρνηση κάτι καλύτερο θα βγει για τους εργαζόμενους της χώρας και για το πολιτικό σύστημα συνολικά.

    Τα σημεία που παρουσίασε, άμα την αναλήψει της εντολής από τον Πρόεδρο, ο Τσίπρας είναι σε μια τέτοια κατεύθυνση.

    Η παρουσία όμως διαφόρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο τηλεοπτικό παζάρι αποκαλύπτει ότι δεν περίμεναν την επιτυχία τους –που είναι ταυτοχρόνα και ανάθεση ευθύνης- και ότι είναι δυστυχώς ανίκανοι στο να την διαχειριστούν με υπευθυνότητα. Έχουν καλλιεργήσει προσδοκίες περί νέας («αριστερής») διακυβέρνησης και ο «λαός» είναι σε τέτοιες περιπτώσεις σαν παιδί: κατασπαράζει όποιον ανεξήγητα του τις προδώσει! Εάν δεν ξέρουν τι να πουν, διότι δεν το έχουν μελετήσει, καλύτερα να μείνουν κλεισμένοι σπίτια τους, διότι η επιθετική και μερικές φορές με κομπασμό χωρίς ουσία στάση, οπωσδήποτε κάνει ζημιά στην όλη προσπάθεια.

    Κι αυτό το «από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν δεχόμαστε ψήφο ανοχής» τι είναι πάλι; Οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο και καταλαβαίνουν πότε προσπαθείς πραγματικά να κάνεις πράξη τις δηλώσεις σου και πότε προτιμάς το κουτοπόνηρο και κοντόφθαλμο «στρίβειν δια του μη σχηματισμού κυβερνήσεως».
    Οι συνθήκες προσφέρονται για να βγει μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι ως κομματικός σχηματισμός αλλά ως εθνικής εμβέλειας υπεύθυνη δύναμη και αυτό το «με το ΠΑΣΟΚ δεν συνεργαζόμαστε» δεν έχει σχέση με αυτή την προσέγγιση. Εάν δεν συνεργαστεί με το μετεκλογικό ΠΑΣΟΚ ή με ορισμένες δυνάμεις που μένουν εγκλωβισμένες εντός του, με ποιόν θα συνεργαστεί;

    Εάν πάλι το ΠΑΣΟΚ επιμείνει σε ότι καταδικάστηκε στις εκλογές, πάλι κερδισμένος θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ: Θα έχει αποδείξει ότι προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα και δεν έμεινε μέρος του προβλήματος και στις ερχόμενες λίαν συντόμως εκλογές θα μπορεί να παρουσιάσει εαυτόν ως βασική δύναμη μιας σοβαρής σοσιαλιστικής προοπτικής. Διότι η κομμουνιστική περιοχή είναι ήδη κατειλημμένη!

    Κι έτσι να δικαιωθούν ορισμένες φωνές του παρόντος ιστολόγου όπου βλέπουν το καινούργιο να έρχεται ενώ εμείς οι γέροντες όλο και πιο πολύ βυθιζόμαστε σε μία ντεζαβί ανάμνηση μέλλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά τη γνώμη μου δεν δικαιώνονται οι φωνές του ιστολογίου μέσω του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε μέσω των ΑΝΕΛ. Η δικαίωση είναι μια κατάσταση που αφορά το τέλος μιας προσπάθειας. Όχι την αρχή.

    Και αυτό σημαίνει ότι το αποτυχημένο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά πολύ περισσότερο ένα πιθανό επιτυχές αποτέλεσμα για τις παρατάξεις των προαναφερόμενων πρέπει να σηματοδοτήσουν την ΑΛΛΑΓΗ.

    Λόγω βαθύτατης γνώσης της Χρηματιστηριακής αγοράς και ντοκτορά στην αντιγραφή, εφαρμόζω την αυτοεκπληρούμενη προφητεία στην πολιτική.

    Μπορώ να δικαιολογήσω τους κομπασμούς και τα λάθη, τόσο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τόσο και της ΑΝΕΞ. Τους δικαιολόγησα και στην συνάντηση της Αλιάρτου. Ουδείς ευαγγελίζεται το βέλτιστον. Αλλά το μη χείρον.

    Και εσύ Έρμε δεν συγκαταλέγεσαι στους γέροντες. Έχεις προοδευτικές ιδέες. Είσαι αντιμνημονιακός (άρα ξέρεις τουλάχιστον απλά μαθηματικά, όπως ο GMT), είσαι της ανάπτυξης (όπως ο GMT) και στηρίζεις τον Θεσπιακό (όπως ο GMT).

    Η φοβία της αποτυχημένης επανάστασης διακατέχει όλους όσους γνωρίζω και έρχονται από τον χώρο της Αριστεράς. Μιας και δεν αυτοπροσδιορίζομαι Αριστερός, προτείνω τη δική σου ένταση κριτικής να την κάνεις συγκεκριμένη ένταση προτάσεων στους (δυστυχώς) υπό διαμόρφωση πολιτικούς χώρους.

    Μπας και μέσα από τη γνώση σου για τη γη, ανθίσει και ένα ωραιότερο μέλλον από αυτό που μας επιφύλασσε το κομματοκρατικό Τραπεζικό καθεστώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια επανάσταση GMT;

      Εδώ λόγος γίνεται για συμμάζεμα μιας κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης πριν εκτροχιαστεί όχι προς επανάσταση-δημιουργία αλλά προς έφοδο προς το χάος. Ποια επανάσταση γίνεται με τον «λαό» παρατηρητή και ψηφοφόρο;

      Εδώ ένας Δημόφιλος ακόμα παραπατάει κι ένας Διαδρομέας μάλλον σίγησε. Άρα, ποιος γεννάει σήμερα τις καινούργιες ιδέες και πότε θα συζητηθούν οι ιδέες αυτές πρακτικά και συγκεκριμένα με τους πολίτες;

      Δες τις αποψινές παρουσίες των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια και θα διαπιστώσεις το αλαλούμ εν κρανίω. Η ιστορική –πράγματι- ευκαιρία για μια δύναμη της Αριστεράς θα καταλήξει παρωδία πριν αλέκτωρ λαλήσαι.

      Οι ψηφοφόροι δεν έχουν αλλάξει ιδέες. Δεν τους προκάλεσε κανείς για αυτό. Δεν περιμένουν αφηνιασμένοι να βγουν στους δρόμους. Απηύδησαν από ένα σύστημα που δεν τους έδινε σημασία και το έδειξαν επιλέγοντας από το πανέρι που τους πρόσφεραν ακόμα και τα πιο σάπια ξυρισμένα φρούτα για να τα πετάξουν στους πολιτικούς. Οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν κι αντί η διαμαρτυρία αυτή να γίνει η μαγιά για μια γέννηση του νέου, θα μεταβληθεί σε βαριεστιμάρα («όλοι ίδιοι είναι» και «άντε πάλι στο μαγγανοπήγαδο») και εκλογικά θα γίνει αποχή ή ψήφος σε ότι δεν θυμίζει πολιτικούς διαλόγους χωρίς ουσία, πράγμα που όλοι μας απευχόμαστε.

      Στο μεταξύ, το καθεστώς τραπεζών και πάλαι ποτέ κατά ΠΑΣΟΚ «ραντιέρηδων», όχι μόνο συνεχίζει να υπάρχει αλλά έχει αυξημένη ισχύ σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάνει σχέδια και σενάρια κι εκπαιδεύει τους πραιτοριανούς του ενώ εμείς, εσύ εγώ κι άλλοι, μένουμε μειοψηφίες όχι μόνο ποσοτικώς αλλά ποιοτικώς και κάνουμε σχέδια επί χάρτου.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον έχεις δίκιο. Αυτό είναι το πολιτικό μας προσωπικό. Το μείγμα πολιτών μας δηλαδή. Μέχρι εκεί φθάνουμε.

      Αλλά για αυτό είμαστε (και είσαι υποθέτω) εδώ. Για αυτήν την πορεία (εσύ είπες επανάσταση). Της δημιουργίας.

      Φαντάσου μάλιστα ότι εμείς θεωρούμε ότι πετύχαμε κάτι μέσα από τη συζήτηση. Αναπτύξαμε εμπιστοσύνη σε έναν ευρύτερο κύκλο. Των χωριών γύρω μας αλλά και στη Θήβα. Συζητήσαμε ζητήματα που η προπαγάνδα δεν επιτρέπει.

      Στο κάτω κάτω και ο Διαδρωμέας και τα ιστολόγια πετυχαίνουν ακριβώς αυτό που έχεις κάνει εσύ:

      Λάδι, λάδι αλλά από τηγανίτα τίποτα.

      Τουλάχιστον το λάδι μας μπήκε και σε 15 εγκεφαλικά γρανάζια και κινήθηκε λίγο ο νεόπτωχος νους μας.

      Τώρα για τα τηλεστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ας τους κρίνει η συμμετοχή μας. Ας τους βγάλει από την μέση και ας δώσει τον χώρο σε αυτούς που δεν... χάνουν τον χρόνο τους μπροστά από λαπ-τοπ.

      Διαγραφή
  3. Αρχικά να εκφράσω τα θερμά συγχαρητήρια στον gmt για την επιτυχημένη ανακαίνιση. Θα επανέλθω σύντομα στην κουβέντα σας με μια καταγγελία εις βάρος σας και θέλω σαφείς απαντήσεις κι όχι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε σαν του Κουρά(δα)κη στη νετ το απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.