Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Το μονοπάτι του Εφιάλτη…


Ο «Δημόφιλος» θα ακολουθήσει το μονοπάτι εκείνου που πρόδωσε τα ελληνικά φύλα που υπό τον Λεωνίδα υπερασπίζονταν τον Βοιωτικό κάμπο. Θα πάει να περπατήσει βήμα-βήμα τα χνάρια που άφηναν τα σανδάλια της αφιλοτιμίας και της ιδιοτέλειας.

Στον πολιτιστικό Σύλλογο «Δημόφιλος» προτείνουμε εναλλακτική πεζοπορία που, ωστόσο, έχει προβολές στην τότε πραγματικότητα. Σε έναν ακόμη αφιλότιμο «ρεαλιστή».

Η πορεία θα είναι από τον Σταθμό Μεταξουργείο (μετρό Αθηνών) προς την Αγίου Κωνσταντίνου 40 όπου εδρεύει ο «ρεαλισμός». Φυσικά, η διαδρομή δεν έχει το μήκος της Ανοπαίας Ατραπού, αλλά σίγουρα θα αποζημιωθείτε από «πολίτικαλ κορέκτ» πραγματιστές.

Ο τίτλος της ανάρτησης θα μπορούσε να είναι «ζητείται αξιοπρέπεια».

Πάντως το φιλί της ζωής του Φωτίου στο ημιθανές δηλητηριώδες στόμα του παλαιοκομματισμού, ενδέχεται να καταλήξει ιστορικά μοιραίο τόσο για τον διασώστη, όσο και δυστυχώς για εμάς τους απαθείς θεατές του συμβάντος.

Σε τούτο το ιστολόγιο το είχαμε αναφέρει. Είχαμε προειδοποιήσει όλους όσους επιθυμούν ένα αξιοπρεπές παρόν και ένα ακόμη πιο αξιοπρεπές μέλλον (την πατήσαμε από το ΚΚΕ που ήθελε να είναι συνεπές με την ιδέα του αλλά ασυνεπές με την κοινωνία). Διότι δυσκολίες θα έρθουν. Το ζήτημα είναι η οξύτητά τους, η διάρκειά τους και, τέλος, οι όροι που θα αυτές θα έρθουν.

Ο GMT προτιμά να δουλεύει τσάμπα και, μάλιστα, για Γερμανική εταιρία. Μπορεί να αναλάβω και κανένα project

2 σχόλια:

  1. πολύ καλή η τοποθέτηση του ονόματος του αρχαίου ΈΛΛΗΝΑ στρατηγού των αρχαίων Θεσπιών. Θυμίζει την ιστορία του τόπου μας! Σωστή ενέργεια GMT ;-)
    ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ (FACEBOOK)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημασία δεν έχει η αναφορά του ονόματος του Έλληνα αρχηγού, καθότι θα μπορούσε και κάποιος Σουμέριος ή Αιγύπτιος (που είναι και ο αρχαιότερος πολιτισμός).

    Το ζήτημα είναι να μην προδίδει κανείς τις συλλογικές προσπάθειες στο όνομα του ΕΑΥΤΟΥ του και της γενικότερης ιδιοτέλειάς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.