Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Μια πόλη, μια ονομασία, μια πατάτες, μια τζατζίκι...

Πολλοί για να αποσπάσουν την προσοχή υποβαθμίζουν το γεγονός της αλλαγής της ονομασίας του Δήμου Αλιάρτου σε Αλιάρτου-Θεσπιών. Κάποιοι άλλοι, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, το αναβαθμίζουν λες και φτιάχτηκε μετρό στο Ρημόκαστρο…

Το γεγονός αυτό, εάν αφαιρέσουμε το όποιο γραφειοκρατικό όφελος μπορεί να προκύψει, αποκαθιστά μια λεπτομέρεια της ζωής στα χωριά μας. Και αυτή αφορά σε μια φαινομενική ισοτιμία των πολιτών του εν λόγω Δήμου.

Στην ουσία όμως το γεγονός αυτό αποτελεί απλώς μια ένδειξη ότι η παρούσα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου και προφανώς η συμπολίτευση ολοκλήρωσαν αυτό που υποσχέθηκαν. Ακόμη και εάν αυτό είναι ήσσονος σημασίας για τις ζωές των πολιτών (αλλά μείζονος για τους πολίτες…).

Στην ουσία όμως δεν θα είχε κανένα νόημα για τους πάλαι ποτέ Δήμου Θεσπιέων εάν έμενε πίσω το έργο του αποχετευτικού τους προς εξυπηρέτηση άλλων, εάν δεν ολοκληρωνόταν το γήπεδό τους προς ικανοποίηση άλλων τοποθεσιών με περισσότερους ψηφοφόρους.

Σε κάθε περίπτωση, με το γεγονός αυτό κερδίζονται οι εντυπώσεις, αλλά η ουσία παραμένει και πρέπει να παραμένει ο συνεχής έλεγχος και το στενό μαρκάρισμα των διαδικασιών από την πλευρά των πολιτών.

Το κακό με αυτή τη σύνθεση του Δήμου είναι ότι ο έλεγχος πρέπει να γίνεται από τους συμβούλους της συμπολίτευσης καθώς «παίζει» μόνη της. Ακόμη, σε όρους προεκλογικούς, η ανυπαρξία σοβαρού και αξιόπιστου αντίπαλου δέους σίγουρα δεν είναι προς όφελος των πολιτών

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ με τη γνώμη σου. Όσον αφορά το τελευταίο, πιστεύω ότι είναι καλύτερο για όλους, σε αυτό το μοντέλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, να υπάρχουν περισσότεροι από 4-5 συνδυασμοί. Όμως από το να υπάρχουν δύο, τότε προτιμώ τον έναν και μοναδικό. Γιατί αν είναι δύο πάμε στον διπολισμό με τις συνέπειες που γνωρίζουμε (ψηφοθηρία, παλαιοκομματικά παιχνίδια, διχασμός, κομματικές παρεμβάσεις και άλλα). Αν είναι ένας γλιτώνουμε όλο αυτό το καραγκιόζικο και ίσως δίνεται η δυνατότητα στον επικεφαλής να διαλέξει τους υποψήφιους συμβούλους του με καλύτερα κριτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.