Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Γιώργος Ντασιώτης-Άγγελος Στάθης

Στον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιών η επιλογή ψηφοδελτίου είναι αρκετά εύκολη. Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι αποτελεί Δήμο που τα 8 χρόνια που έχεις επικεφαλής τον Γιώργο Ντασιώτη, ο κάθε χρόνος «χτίζει» πάνω στον προηγούμενο. Χωρίς να μπορώ να απαριθμήσω όλες τις επιτυχίες που κατάφερε σταχυολογώ ορισμένες από αυτές.

Ανακαίνιση ή δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων σχεδόν σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου. Κλειστό μπάσκετ στο Μαυρομάτι. Ολοκλήρωση του γηπέδου στις Θεσπιές. Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου. Ανακατασκευή του μικρού πάρκου (με παιδική χαρά) στις Θεσπιές. Επάρκεια υλικών και στήριξης του έργου των παιδικών σταθμών (έχουμε συγκριτικό δείγμα).

Αυτά που περιγράφουμε, οι κοινότητες γύρω από τις Θεσπιές τα είδαν μαζεμένα σε δύο τετραετίες! Και αυτή η πραγματικότητα δεν είναι μόνο βάρος για όλες τις παλαιότερες διοικήσεις των χωριών (είτε Κοινότητες ήταν, είτε μετέπειτα Δήμοι). Κυρίως είναι βάρος για τους όμορους Δήμους, όπως πχ της Θήβας, που στερήθηκε οράματος και αποτελεσματικότητας όλα αυτά τα χρόνια.

Όραμα & αποτελεσματικότητα

Το να έχει όραμα ο Δήμαρχος και οι στενοί του συνεργάτες είναι απαραίτητο για έναν Δήμο εάν φιλοδοξεί να πάει τις μικρές κοινωνίες μας ένα βήμα προς τα εκεί όπου κάνει το χωριό ή την πόλη μας φιλόξενη και όμορφη.

Το να έχεις όραμα χωρίς αποτελεσματικότητα είναι δώρον άδωρον καθώς ό,τι και να φαντάζεσαι θα παραμείνει φαντασία όσο φανταστικό και να ‘ναι. Για να γίνει πραγματικότητα απαιτείται αποτελεσματικότητα. Και ο Ντασιώτης απέδειξε ότι μία ή δύο τετραετίες φθάνουν για να πετύχεις πράγματα ακόμη και σε καιρό κρίσης (αν δεν είχαμε την οικονομική κρίση, τι θα έκανε άραγε;).

Άγγελος Στάθης

Το ότι είναι νέος σε ηλικία δεν σημαίνει και πολλά καθώς αρκετοί νέοι είναι τενεκέδες. Το ότι είναι αθλητής δεν λέει και πολλά, γιατί αρκετοί αθλητές είναι τενεκέδες. Το ότι είναι «καλό παιδί» δεν λέει και πολλά, καθώς αρκετοί από τα «καλά παιδιά» που ασχολήθηκαν με τα κοινά το μόνο που προσέφεραν είναι άλλοθι στα εκάστοτε λαμόγια (εάν δεν έσπασε το στομάχι τους).

Ο Άγγελος Στάθης είναι όλα τα παραπάνω. Χωρίς να έχω εξουσιοδότηση ή πρότερη άδεια να γράψω κάτι για εκείνον, από τη στιγμή που θέτει εαυτόν στον εκλογικό στίβο, μου δίνει αυτή τη δυνατότητα. Η περιοχή μας, «τα χωριά μας», όπως τα λέμε, αποτελεί το επίκεντρο της ζωής του Άγγελου και μια απόλυτα συνειδητή επιλογή του.

Η ενασχόλησή του με την ομάδα του χωριού έδειξε ότι αποτελεί και μπορεί να αποτελέσει τον νέο στυλοβάτη της μικρής μας κοινωνίας. Αυτό που τον κάνει χρήσιμο, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι δεν έχει αντίληψη Θεσπιέα. Εννοώ, ΜΟΝΟ Θεσπιέα. Νιώθει και δρα ως πολίτης μιας περιοχής. Ξέρει ότι μια όμορφη πλατεία στο Λεοντάρι είναι και δική του πλατεία. Ξέρει ότι ένα κλειστό γυμναστήριο στο Μαυρομάτι είναι και δικό του κλειστό. Ξέρει ότι οι επιτυχίες σε όρους υποδομών που συμβαίνουν σε οποιοδήποτε από όλα τα χωριά της περιοχής μας (Άσκρη, Νεοχώρι, Αλίαρτο κλπ.) αποτελούν σκηνικό βελτίωσης και της δικής του ζωής.

Ο μη εγκλωβισμένος νους σε έναν στείρο τοπικισμό αποτελεί ελπίδα για όλη την περιοχή μας και ευκαιρία για τον Γιώργο Ντασιώτη να τον αξιοποιήσει.


Ο Άγγελος Στάθης είναι στρατηγός στην ήττα και στρατιώτης στη νίκη. Είναι αφοσιωμένος και ειλικρινής. Και είναι ευτυχές για όλους εμάς τους ψηφοφόρους ότι με ένα ψηφοδέλτιο μπορείς να επιλέξεις τον σωστό Δήμαρχο και τον σωστό δημοτικό σύμβουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ στην έκφραση της γνώμη σας με κόσμιο και μη προσβλητικό τρόπο. Το περιεχόμενο των σχολίων θα κριθεί ως προς την προσβολή ηθών και προσωπικοτήτων και ενδεχομένως να διαγραφεί. Ο Admin δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων.